עבור לתוכן

מולקס על לוח האם... למה?

Featured Replies

פורסם

פתחתי היום את המחשב... ושמתי לב... אחרי שנה, שיש לי חיבור מולקס על הלוח ולא חיברתי שם כלום, אז חיברתי.

עכשיו... השאלה שלי, בשביל מה המולקס הזה קיים? :nixweiss:

תודה לכולם :yelclap:

פורסם

יש לוחות שמשתמשים במולקס במקום החיבור המרובע כי פעם לא לכל הספקים היה את החיבור הזה.

אם זה ישנו אז זה לא סתם.

פורסם
  • מחבר

לא אמרתי שזה סתם... זה ברור.

שאלתי מה המטרה... גם החיבור המרובע הקיים... למה זה קיים?

יציבות מתחים? אספקה גבוהה יותר? בשביל מה?

פורסם

חברות טאיוואניות לא ידועות במתן מידע טכני מדוייק, ככה שתשובה מדוייקת לא סביר שתמצא.

אם אתה אומר ששני החיבורים קיימים אז יכול להיות שמספיק שתחבר אחד מהם - אבל בגלל שזה לא מזיק לחבר את שניהם הם לא טרחו בכלל לכתוב על זה משהו.

לא יזיק בכל זאת לעבור על חוברת ההדרכה של הלוח, למרות שאם כתוב שם משהו אני לא מאמין שזה יהיה יותר מלהגיד לך לחבר לשם כבל מהספק.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי מחיפוש קצר וקריאה...(לא לפי הלוח אם שלי)

חיבור כזה אמור לספק את המתח לתושבת המעבד.

אם ככה... אז איך המחשב שלי עבד שנה וקצת בלי זה? (וגם היה ממשיך לעבוד עם לא הייתי שם לב).

וגם בד"כ חיבור כזה נמצא באמת ליד התושבת... אבל הצלי הוא צמוד ל AGP... מישהו?

עריכה מפה:

אוקיי.. מצאתי את החוברת... וכתוב שם שצריך לחבר את המולקס הזה רק בשימוש של AGP Pro.

אז כנראה שבאמת המחשב יכול לעבוד בלי זה :xyxthumbs:

אבל אני לא חושב שזה ישנה משהו אם אני אשאיר את זה בפנים נכון?

פורסם

בהחלט שלא מזיק.

החיבור שמזין את המעבד הוא המרובע (שני חוטים צהובים ושניים שחורים). אבל גם זה לא תיאור מדוייק של המצב.

בחיבור הראשי של ה 20 פינים יש רק חוט אחד צהוב (+12V) וזה לא מספיק בימינו. לכן הוסיפו את החיבור הנוסף.

אבל צריך להבין שפיזית כל החוטים האלו מגיעים לאותה נקודה בלוח - ככה שגם בלי החיבורים הנוספים כל המתחים הדרושים מגיעים ללוח.

מה שיקרה (או שכן או שלא, תלויי בספק/לוחושאר החומרה) זה שתחת עומס כשההספק הדרוש עולה (יכול לעלות פי 2 ויותר לעומת מצב מנוחה) המערכת תיתקע או תאתחל את עצמה בגלל שהמתח יפול משום שחוט אחד לא מסוגל להעביר את הזרם הדרוש.

יכול להיות גם שהקונפיגורציה שלך מסוגלת בכל זאת לפעול אפילו בלי שום חיבור נוסף פרט לראשי, פשוט אין טעם לערוך ניסויים כאלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים