עבור לתוכן

לייזר- חותך או מתיך?

Featured Replies

פורסם

ה ו א ל א מ א ד ה ש ו ם ד ב ר !!!!!

השטח הקטן גורם להמסה נקודתית יותר, נזילה של פחות חומר, והתמצקות מהירה יותר!

נק' האידוי של רוב המתכות נמצאת בין 3000 ל5000 מעלות. של חומרים קרמיים נק' ההיתוך (!!!) מתקרבת ל3000 מעלות. אתה יודע כמה אנרגייה צריך להשקיע כדי לייצור לייזר בעוצמה חזקה מספיק כדי להרתיח מתכת?! (לי פשוט אין כוח לחשב את זה עכשו... הייה לי יום ארוך :P... אבל אני יודע שזה אנרגייה של כמה עשרות אלפי ג'אולים)

פורסם

ה ו א  ל א  מ א ד ה  ש ו ם  ד ב ר !!!!!

נק' האידוי של רוב המתכות נמצאת בין 3000 ל5000 מעלות. של חומרים קרמיים נק' ההיתוך (!!!) מתקרבת ל3000 מעלות. אתה יודע כמה אנרגייה צריך להשקיע כדי לייצור לייזר בעוצמה חזקה מספיק כדי להרתיח מתכת?! (לי פשוט אין כוח לחשב את זה עכשו... הייה לי יום ארוך  :P... אבל אני יודע שזה אנרגייה של כמה עשרות אלפי ג'אולים)

לייזר יכול גם לאדות יפה מאוד, גם מתכות, חריטה בלייזר זה לא התכה, זה אידיו, בשונה ממבער שיש לו כוח דחף לא קטן, ללייזר יש כוח דחף אפסי. הוא יכול לגרום לחומר להפוך לנוזלי אבל לא יגרום להפרדה. חריטה בלייזר זה אידוי של שכבה דקיקה של החומר.

פורסם

ה ו א ל א מ א ד ה ש ו ם ד ב ר !!!!!

נק' האידוי של רוב המתכות נמצאת בין 3000 ל5000 מעלות. של חומרים קרמיים נק' ההיתוך (!!!) מתקרבת ל3000 מעלות. אתה יודע כמה אנרגייה צריך להשקיע כדי לייצור לייזר בעוצמה חזקה מספיק כדי להרתיח מתכת?! (לי פשוט אין כוח לחשב את זה עכשו... הייה לי יום ארוך :P... אבל אני יודע שזה אנרגייה של כמה עשרות אלפי ג'אולים)

אלומה בקוטר 0.2 מ"מ (נתון סביר בהחלט) יוצרת שטח מגע של 0.000314 סמ"ר

אם חותכים פלדה בעובי 1 ס"מ הנפח של המתכת מתחת לאלומה הוא 0.000314 סמ"ק, המסה שלה בקירוב 0.00157 גרם

בהערכה גסה האנרגיה לצורך האידויי של המסה הזו תהיה כ 15 ג'אול.

אם הקרן נעה במהירות של 10 ס"מ לשניה היא תעבור על פני מסה של 0.2 גרם שתדרוש כ 2000 ג'אול לצורך אידויי - זה 2000 וואט

בהחלט לא מדע בדיוני שאפשר לאדות מתכת עם לייזר - בכמויות קטנות.

פורסם

ולרוב זה דברים הרבה יותר "קלים" כמו חריטה על גבי IHS של מעבד, או חיתוך חתיכת פח בעובדי של מ"מ...

פורסם

כדי לאדות גרם פלדה דרושים כ80000 J. כדי להתיך גרם פלדה דרושים כ15000 J. (נתונים אמיתים!)

חותכים פלדה בעובי 1 ס"מ הנפח של המתכת מתחת לאלומה הוא 0.000314 סמ"ק, המסה שלה בקירוב 0.00157 גרם

למה? באיזה צפיפות של הפלדה השתמשת???

אני ממש לא חושב שמשקיעים כמעט פי 6 יותר אנרגייה כדי לאדות את המתכת. ליזר יכול לאדות אפילו חומרים קרמיים בתנאי מעבדה.

לפותח הת'רד: לאיזה שימוש הלייזר שהתכוונת אליו ומה הוא צריך לחתוך? (זה יפתור הרבה בעיות...)

פורסם
  • מחבר

באופן כללי

תמיד תהיתי איך זה קורה...

פורסם

:pissed:

לא יכולת לשאול את זה ככה :s07:

בכול אופן, אני מקווה שקיבלת תשובה :xyxthumbs:

פורסם

כדי לאדות גרם פלדה דרושים כ80000 J. כדי להתיך גרם פלדה דרושים כ15000 J. (נתונים אמיתים!)

למה? באיזה צפיפות של הפלדה השתמשת???

אני ממש לא חושב שמשקיעים כמעט פי 6 יותר אנרגייה כדי לאדות את המתכת. ליזר יכול לאדות אפילו חומרים קרמיים בתנאי מעבדה.

לפותח הת'רד: לאיזה שימוש הלייזר שהתכוונת אליו ומה הוא צריך לחתוך? (זה יפתור הרבה בעיות...)

כל מחשבון פשוט יגלה לך ש 5גר/סמ"ק :xyxthumbs:

פורסם

ולמה זה בדיוק 5 גר' לסמ"ק???

לפי מה שאני יודע, הצפיצות הסגולית של ברזל היא 7.8 גר' לסמ"ק...

לחץ כאן

פורסם

אבל הוא מתאדה רק ב 3143 מעלות צלסיוס ולא 5000 כפי שהנחתי בחישוב.

זה ממילא היה רק חישוב מקורב להדגים שזה מעשי.

זה לא שכל לייזר יאדה, בהחלט צריך לייזר חזק מאוד. אבל יש דברים כאלו בתעשייה ולא רק במעבדות.

פורסם

לא חותכים פלדה עם לייזר במילא, לא בעובי של 1 ס"מ בכל מקרה, לייזר משתמשים בשביל חיתוכים עדינים וחריטות, חידודים(חידוד סופי של להבי מנתחים למשל) ועבודות מאוד עדינות.

פורסם

לא... חותכים פלדות עבות עם לייזר... זה חוסך הרבה מאוד זמן (עם לייזר הרבה יותר קל להגיע לטמפ' גבוהה מאשר עם מכשיר ריתוך...)

ומאדים פלדות בתעשיה, כשהתהליך מבוצע במעבדה: מעבדה לא חייבת להיות בגודל חדר ועם דגמים קטנים לצורכי מחקר... במעבדה מסופקים תנאים מסויימים שדרושים לתהליך... במיקרה שלנו, מתח גבוהה, אמצעי זהירות מיוחדים ואמצעי מדידה לכל מיני דברים... זה תהליך מבוקר מאוד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים