עבור לתוכן

כמה שאלות בסיסיות בקשר לOC (הגברת מתח וכו')

Featured Replies

פורסם

היי

ניסיתי לחפש בפורום, אך השאלות שלי בסיסיות מדי :) אני ישמח אם מישהו יעזור לי או יפנה אותי למקומות שמסבירים על זה!

1) העלת מתח (למעבד, כרטיס מסך, זיכרונות), למה הדבר גורם בדיוק? (חוץ מהעלת הטמפרטורה כמובן)

2) FSB זה מה שמקשר בין המעבד לזיכרנות, נכון? איך בדיוק השינוי שלו משפיע (כל הקטע של היחס בין הFSB למהירות הזיכרון)

תודה

פורסם

אתה מעלה מתח למעבד כשאתה עושה אוברקלוק ומגיע למצב שכבר אין יציבות אז אתה משחק עם המתחים לתת יציבות..

פורסם
  • מחבר

אתה מעלה מתח למעבד כשאתה עושה אוברקלוק ומגיע למצב שכבר אין יציבות אז אתה משחק עם המתחים לתת יציבות..

לא ממש הבנתי...

שאתה מעלה את המתח למעבד אתה מעלה את התדירות שלו?

אז מה קורה בכרטיס מסך\זכרונות?

פורסם

כשאתה מעלה את הFSB, המתח מתפרש על "שטח" יותר גבול, ולא מספיק כדי "להניע" את המידע, לכן אתה צריך לתת יותר מתח למעבד, כדי שיוכל "לדחוף" את המידע בצורה יותר יציבה.

ככול שהFSB גבוהה יותר, המעבד מעבור יותר מידע מ/לזיכרונות, היחידת זמן מוגדרת, לכן קצב העבודה של המעבד גבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה עכשיו הבנתי :)

עריכה - עוד שאלה:

איך יודעים כמה מתח בעצם צריך להוסיף?

אם מעלים את הFSB בלי להעלות מתח אז המחשב פשוט יקרוס בגלל שהמתח לא מספיק? ואם זה המצב צריך להוסיף למתח?

דרך אגב - אני לא עומד לעשות את זה בזמן הקרוב, המחשב שלי מספיק חזק להריץ הכל ברגע זה

פורסם

על איזה מעבד מדובר?

ЮМ НРЛИМ ЮЗ ДFSB АЛИ ЛДРЛЕЗ НЗГ ЮФ ДНГЫА ТЫЕХ ИВЬЕЯ АБЛЛ ЫДНЗГ ЛЮ НЯТИВ? ЕЮМ ФД ДНЖА ЖЬИЙ ЛДЕЯИС ЛНЗГ?

בדכ לא אך יש מקרים דופן

פורסם
  • מחבר

AMD 64 3000+

מתח רגיל זה 1.5 ואני יכול להעלות בביוס עד 1.55

ומזה הציטוט ברוסית הזה, אני לא כתבתי את זה :)

פורסם

על כל תוספת של כ10% לFSB צריך להוסיף כ5% למתח...

פורסם
  • מחבר

בעייתי בהתחשב בעובדה שהמקסימום מתח שאני יכול להוסיף זה 3.33%...

מה שכן אני יכול להוריד עד 0.8V, אז אני יכול להוריד את הFSB לאיזה 100 :o (סרקסטיות)

אני מניח שגם בעתיד אני לא יעלה את הFSB ליותר מ210 (זה על 200 עכשיו)

תודה

עריכה - אני היחיד שמוצא את זה מוזר שהמתח הסטנדרטי שלי הוא 1.5 וגיגהביט נותנים לי לשנות אותו בין 0.8 ל 1.55?

פורסם

לא ממש מדייק

זה שונה לגבי כל מעבד

פורסם
  • מחבר

לא ממש מדייק

זה שונה לגבי כל מעבד

זה ברור... אבל בכל זאת הטווח מתחים שלי קצת מוזר, אני יכול להוריד אותו לכמעט 50% אבל לעלות רק ב3%...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים