עבור לתוכן

"ועדה חדשה תבחן את שכר הלימוד באוניברסיטאות"

Featured Replies

פורסם

הייתה לי חונכת בפר"ח לפני 11 שנים, לא יודעת הרבה על זה, אני כן סטודנטית, אבל אני סטודנטית במכללה ואני לא יודעת אם הדבר נכון גם לגבי מכללות. בכל אופן, אם הרעיון של הפרוייקט לא השתנה מאז שאני הייתי חניכה, אני אשמח להצתרף - תמיד רציתי אחים קטנים. ;D

יש הרבה "תתי פרוייקטים" של פר"ח. כל אחד מהם הוא שונה ובעל מטרות שונות. רוב הסטודנטים עושים חונכות אישית רגילה (לא לאוכלוסיות מיוחדות, ולא לקבוצות).

• תגובות 42
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בכל זאת יש סטודנטים שלא יכולים להרשות לעצמם את זה...

פר"ח הוא פרוייקט נחמד חשוב וטוב, אבל רק למי שלומד 4 ימים בשבוע...

אחרת קשה להרשות לעצמך את ה4 שעות האלה.

לכל השאר, הפרוייקט עושה חסד עם הסטודנטים, 4500 - 5000 שקל זאת תמורה נאה ביותר.

גם במכללה שלי יש פרוייקט פרח (רופין),

שנה שעברה פספסתי את ההרשמה, כי לא ידעתי עליו, השנה פשוט איו לי זמן...

OT

---------

RTPC, מסיבות רפואיות, שאותם אני לא אפרט מעל דפי הפורום.

אני למדתי 6 ימים בשבוע (כן, גם ביום שישי) ועשיתי פר"ח.

היו לי שני ימים שסיימתי מוקדם (שזה אומר 4) ויכלתי להגיע לחניך ב-5 בערב.

פורסם

אני לומדת יום אחד בשבוע (כן, דיי מעט אבל מכסים פול חומר) ומדי פעם סטאז'ים (צפיה ועזרה בניתוחים) וסיורים. אני לומדת במגן דויד ירוק. אתם חושבים שאוכל להתנדב בפר"ח? אם כן אז כיצד?

וכן, לא ממש מעוניינת לטפל באוכלוסיות מיוחדות חוץ מלמשל משפחה חד-הורית.

פורסם

בנוסף לא כל אחד יודע לארגן את הזמן שלו נכון ולהספיק הכל,

וזה גם תלוי מה לומדים.

חחחח....דריה, את במגן דוד ירוק? לא ידעתי שזה קיים....

מה זה בדיוק?

אני במגן דוד אדום ד"א...

;)

פורסם
  • מחבר

אני למדתי 6 ימים בשבוע (כן, גם ביום שישי) ועשיתי פר"ח.

היו לי שני ימים שסיימתי מוקדם (שזה אומר 4) ויכלתי להגיע לחניך ב-5 בערב.

יפה,

יש אנשים שלא היו מסוגלים לזה,

מעטים האנשים שמסוגלים לעשות את מה שעשית ועוד להוציא ציונים טובים.

פורסם

ליבי, מד"י קיים כבר כ-10 שנים וזאת מכללה פארא-וטרינרית ומרכז רפואי לבעלי חיים.

פורסם

למען האמת אם תסתכל על כל המוסדות להשכלה גבוהה בעולם, אז בארץ שכר הלימוד הוא בין הנמוכים בעולם ולא בין הגבוהים.

בקשר לכסף - תעשה פר"ח, תהיה מורה פרטי/תעבוד איפהשהו, אולי תקבל מלגת הצטיינות, אולי תנסה לקבל משרות באוניברסיטה.. אף אחד לא מכריח אותך לחיות רק על המענק של צה"ל.

גם אני עתודאי. גם אני מקבל  8.5k מצה"ל. אבל אני עשיתי פר"ח, אני מלמד שיעורים פרטיים פה ושם, לפעמים עושה איזו עבודה פה ושם, קיבלתי גם מלגת הצטיינות על שנה שעברה.. ויצא שכלכלתי את עצמי.

אם אני יכול גם אתה יכול. לנו יש את הייתרון של המענק, אז אתה האחרון שצריך להתלונן על שכר לימוד גבוה.

בארופה, הלימודים כמעט חינם! בארה"ב כל אחד כמעט יכול לקבל מלגה, ומלגות שם מספיקות גם ללימודים, גם לדיור וגם נשאר עודף.

ואני לא מדבר על זה שלי קשה. אני מדבר על חבר'ה שלומדים איתי, חלקם עושים פר"ח, והם משקיעים יותר מ4 שעות בשבוע (יוצא להם כמעט 8 שעות... זה גם לא הרבה, אבל עם העומס שיש עלינו, זה קשה! רובם לא נוסעים הביתה בשבתות איזה חודש).

יש כאלה שעובדים יותר מ8 שעות בשבוע, הם פשוט לא חיים! הם עייפים כל הזמן, לא מרוכזים בשיעורים והציונים בהתאים. רוב הסטודנטים מנסים לחסוך כסף מעבודה בקיץ, אבל זה לא תמיד מספיק. הועדה הזו לא תיצור שיוויון! זה עוד מהלך מטומטם של אישה מטומטמת שנמצאת רחוק מעוד מהמקום שבו היא צריכה להיות!

פורסם

עזבו אתכם מהורדת שכר לימוד, לשכת נשיא המדינה זקוקה לשיפוץ כולל בעלות של 17 מיליון שקל - אז תצטרכו לחכות! :kopfpatsch:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3004800,00.html

פורסם

לא קשור! 17 מיליון זה כלום!

באוניברסיטת בן גוריון יש 18,000 סטודנטים, הם משלמים נגיד 8,000 ש"ח שכר לימוד, זה יוצא שהאוניברסיטה מרוויחה, רק משכר לימוד (בלי התשלומים למעונות, תרומות והקצאות ממשלתיות) 144 מיליון!!!

פורסם

יפה,

יש אנשים שלא היו מסוגלים לזה,

מעטים האנשים שמסוגלים לעשות את מה שעשית ועוד להוציא ציונים טובים.

אני לא איזה סופר גאון. אני אדם ממוצע שפשוט לא נכנע ללחץ. איך אומרים בצה"ל - דבקות במשימה וחתירה לניצחון ;D

והחישוב שם הוא לא ממש נכון. שכר הלימוד לכל סטודנט הוא בממוצע 40 אלף ש"ח לשנה. המדינה משלמת את רובו ולסטודנטים נשאר פחות מ-10 אלף ש"ח. אז האוניברסיטה מקבלת הרבה יותר על שכר הלימוד ממה שנדמה לך.

בדרך כלל כשמדברים על הורדת שכר הלימוד מתכוונים לזה שהחלט של המדינה גדל והחלק של הסטודנט קטן. יש את האפשרות השניה ששכר הלימוד לשנה יהיה קטן מ-40 אלף ש"ח, אבל זה פחות סביר.

אותם 17 מליון שקלים יכלו בקלות להתווסף למה שהמדינה מזרימה כדי לסבסד את שכר הלימוד וכך החלק של הסטודנט היה קטן. ואני בטוח שיש עוד הרבה מאיפה לשאוב עוד כמה מליונים למטרה הזו, שלדעתי הרבה יותר חשובה משיפוץ בית הנשיא.

פורסם

שכר לימוד בסיסי בארץ הוא ממש נמוך, אומנם באירופה הוא די אפסי אבל האוניברסיטה בדר"כ די רחוקה וצריך לכלכל את עצמך בזמן הלימודים ככה שזה עדיין עולה משהו

בארה"ב שכר הלימוד ממש גבוה! 20-30 אלף דולר לתואר באוניברסיטה בינונית מינוס וזה יכול להגיע עד 100 אלף לאוניברסיטאות הנחשבות באמת, בכלל רוב הדברים בארה"ב כמעט לא מסובסדים בכלל ע"י הממשלה, כולם צריכים לדאוג לעצמם. נכון שיש מלגות אבל הם מהווים אחוז קטן, רוב הסטודנטים משלמים בעזרת חברה למימון לימודים

נכון שיש המון מילגות בארץ ופרויקטים אבל הם רחוקים מלהספיק, במקום להוריד את שכר הלימוד צריך מילגות ממשלתיות כלליות, מי שיש לו כסף לא יטרח לבקש מילגה (ואם כן אז במקרה הכי גרוע פשוט הורידו את השכר לכל הסטונדטים)

ככה גם כאלה עם הורים שיכולים לממן אותם אך בחרו לממן את עצמם יוכלו לקבל הקלה בשכ"ל

נ.ב.

אני עתודאי...

פורסם

המטרה של הורדת עלות שכר הלימוד היא לתת הזדמנות לכולם, גם למועטי היכולת. ובאמת, לא כל מי שלמשפחה שלו יש כסף יכול. רבים ההורים שמסרבים לממן לימודים אקדמיים, לפעמים כי לא נראה להם המקצוע שהילד בחר, והסטודנט נאלץ לעבוד קשה בשביל לממן את זה, וכן, זה פוגע בלימודים עצמם כשבנאדם בא לא מרוכז לשיעור כי אתמול הוא טחן 3 משמרות ולא הספיק להכין עבודה. אז אתם עתודאים, לכם הצבא נתן הזדמנות (ולקח לעצמו את התמורה...), אבל לא רבים הם ברי-מזל כמותכם או אולי העתודה שהצבא הציע להם לא היתה בתחום שהם התעניינו בו והם נאלצו לממן את הלימודים שלהם בעצמם. למה לא לעזור להם?

פורסם

כי מה שרוצים לעשות לא יעזור! מה, את חושבת ששכר הלימוד שהועדה החדשה תציע יהייה יותר נמוך משכר הלימוד שהועדה הקודמת קבע? לא נראה לי! יווצר מצב שבו חלק ישלמו הרבה וחלק ישלמו הרבה מאוד! כמו שכבר כתבו פה: פר"ח זה כסף קל יחסית, וזה די הרבה כסף. מי שלא יכול לממן את שכר הלימוד של 6K שאמור להיות אחרי ההפחתה של ה50%, לא יוכל לממן את שכר המינימום שיקבע! ויאלץ לעבוד בכל זאת.

פורסם

היה היום טור של ירון לונדון בידיעות בדיוק על הנושא הזה

ברור שהצבא נותן לנו מתנה בזה שהוא ממן את זה -זו אחת הסיבות הכי טובות ללכת לעתודה

לא בטוח שצריך לאפשר ליותר אנשים לקבל תואר ראשון, אחרת זה יוריד מהערך שלו עד לנקודה שבה תואר שני יהיה המינימום

פורסם

אני לא חושב ששכר הלימוד בארץ מוגזם מעבר לכל סיבה, אבל הייתה סיבה לתוצאות של ועדת וינוגרד. כרגע השכר לימוד בשנה באוניברסיטה רישמית (לא מכללות, אוניברסיטה, כלומר: ת"א, בר אילן, ב"ש, העיברית, חיפה והטכניון) הוא בסביבות ה9500 שקל לשנה. זה כמובן לפני תוספות שהאוניברסיטאות לוקחות (דמי הרשמה, שמירה, אגודה, טפסים וכו וכ) ולא כולל מחייה (שכ"ד, אוכל, נסיעות). המטרה הייתה שכל מי שרוצה חינוך יוכל לקבל אותו וזה לא יהיה תלוי במעמד או במצב הכלכלי. אני מכיר המון אנשים שהסכום הזה לא מגרד להם את הלק מהציפורניים והמון אחרים שקורעים ממנו ובקושי מצליחים ללמוד בגללו. הסכום הדרוש לצמצום השכר הוא אפסי, אבל הסטודנטים הם ממש לא סקטור שמעניין את ה"****" למעלה.

קצת על עצמי: אני עתודאי (ככה ששכר לימוד אני בקושי משלם - הצבא משלם), יש לי דירה עם שותפים ליד הטכניון שאני מממן בעצמי, עשיתי שנה שעברה פר"ח (וכן, זה אולי כסף קל אבל יש עבודות הרבה יותר משתלמות לסטודנטים - בעיקר לטכניוניסטים...) ושורדים.

הפיתרון חייב להיות הגדלת מספר והיקף המלגות, ונתינת גישה הרבה יותר גדולה אליהם. המטרה לא צריכה להיות שכר לימוד אפסי, אלא שלכולם תיהיה אפשרות ללמוד באוניברסיטה ללא תלות במצב הכלכלי שלהם. אין שיוויון מוחלט במדינה. יש מקומות שתלמידים מגיעים לבית ספר באוטו הפרטי שלהם ויש מקומות שאנשים הולכים 45 דקות כדי לחסוך את הכסף של האוטובוס. רמת החינוך לא אמורה להיות קשורה לזה.

אגב עתודה, מבחינת כסף, זה ממש לא משתלם. הם נותנים 34000 שקל ובתמורה אתה נותן 3 שנים קסע במשכורת קצין. כשבחוץ המשכורות גבוהות פי 1.5 -2 ....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים