עבור לתוכן

התלכלך לי דיסק DVD RW באצטון שהפך אותו ללבן (מכיר דרך לנקות?)

Featured Replies

פורסם

:kopfpatsch:

שפכתי בטעות אצטון על כמה דיסקים (DVD - RW) והם התאכרו

כלומר: הדיסק נהיה נהיה לבן והוא הפסיק להקרא (אם אתם מכירים זה קורה כששופכים אצטון על פלסטיק)

יש לי עליהם חומר חשוב בנוסף לעובדה שהלכו דיסקים של די וי די שאפשר לפרמט

אם מישהו יודע דרך לנקות את זה בבקשה תגידו לי איךךךך :'(

:kopfpatsch:

פורסם

אני לא חושב שזה משהו שאפשר "לנקות" , זה אכל לך את כל הדיסק ::)

פורסם

אפשר לנסות לשייף עם מספר מעוד נמוך... אתה צריך להוריד את השיכבה של האציטון אבל שהדיבק ישאר מבריק...

פורסם
  • מחבר

מממממממממממממ איך אני אמור לשייף ?

פורסם

עם מכשיר מיוחד כזה... אני חושב שאפשר לעשות את זה גם עם דראמל, אם יש לך את הראש המתאים...

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה,

(אתה מתכוון למברגה שעליה מוברג מן נייר שיוף ממש חלש???)

פורסם

להשיג ראשים לדראמל זה בעייה בארץ... דראמל אתה יכול לקנות (עולה בסביבות ה200 ש"ח) או להשאיל מחבר...

בקיצור, תוותר על הדיסקים... :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

:'( אוףף חייבת להיות דרך לנקות את זה :'(

אולי איזה חומצה או חומר שיעשה את העבודה..

קשה לי לוותר על הדיסקים האלה יש בהם הרבה דברים

פורסם

אתה כנראה לא מבין. דיסק מורכב מפלסטיק וחומר כימי שמגיב לקרן הלייזר שצורבת אותו. האצטון שינה את החומר הכימי הזה בצורה כלשהיא, ואולי המיס לך אותו לגמרי. זה לא עניין של ניקוי, אצטון לא משאיר כתמים, הוא מתאדה בשניות לגמרי. הכתם הלבן זה מה שנשאר מהחומר הכימי על הדיסק. אתה לא יכול להסיר את זה, כי אין מה להסיר. הלך הדיסק.

פורסם

:'( אוףף חייבת להיות דרך לנקות את זה  :'(

אולי איזה חומצה או חומר שיעשה את העבודה..

קשה לי לוותר על הדיסקים האלה יש בהם הרבה דברים

השאלה היא מה האצטון (שהוא ממס תעשייתי לכל דבר) עשה. במקרה הטוב פגע רק בפני השטח של הפוליקרבונט ולא חדר אל בין שתי השכבות. אם חדר אל בין השכבות - קבור את הדיסקים במוקטעה. אם לא, אז אולי אם תעשה את מה שאמרו לך קודם תצליח להציל את המידע. תשייף בעדינות רבה את פני השטח שהפכו לבנים ותראה אם מתגלה שכבה שקופה (כלומר אם זה פגע בפני השטח בצורה מינימלית). אם תגלה שהאצטון לא חדר את השכבה אלא רק פגע במעט בפוליקרבונט, אז יש סיכוי שלאחר השיוף תוכל לקרוא את הנתונים. בכל מקרה אם תוריד יותר מדי אז גם תפגע באיזון של הדיסק ואז הוא יכול להתפוצץ לך בתוך הצורב. אז תעבוד בעדינות רבה ובצורה אחידה ככל האפשר. חומצה זה רעיון ממש לא טוב. תהרוג את מה שנשאר אם בכלל נשאר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים