עבור לתוכן

מישהו שם לב שPAL דיוידי רץ יותר מהר מהNTSC?

Featured Replies

פורסם

הדבר הזה משגע אותי שנים,כל סרט PAL (שבמקורו הוא בפורמט R1 ז"א NTSC) פשוט רץ יותר מהר,הדיבור יותר מהר,אני יודע שזה בגלל ההמרה ב frame per seconds מ 30 או 29.9 ל 25 האם זאת הסיבה היחידה?

פורסם

כן, זה נקרא Pal Speedup.

הסבר? בסדר:

במקור, מצלמים סרטים עם מצלמות פילם שמקליטות 24 תמונות בשניה, כשממירים את הפילם למידע דיגיטלי לשם העברתו ל-DVD, יש להמיר אותו פעמיים - פעם אחת ל-PAL ופעם אחת ל-NTSC.

ההבדל בין הטכנולוגיות הוא ברזולוציה (לא עקרוני כרגע) ובקצב הפריימים (מספר תמונות לשניה): PAL:50, NTSC:60.

בשביל להמיר מ-24 פריימים של פילם ל-60 של NTSC הם פשוט מחליפים בין להכפיל כל פריים מקורי ב-3 וב-2.

כלומר, אם היו לך 4 פריימים של פילם:

1,2,3,4

הם יראו כך:

1,1,2,2,2,3,3,4,4,4.

בשביל להמיר ל-PAL הם פשוט מאיצים את הסרט ומכניסים 25 פריימים לשנייה במקום 24, ואז מפצלים את התמונה לשדות (שורות זוגיות ואי זוגיות) בשביל להתאים לקצב רענון של טלוויזיות PAL שהוא 50 Hz.

ההאצה הזאת גורמת לשינוי ב-Pitch של הסאונד וגורם לאנשים להישמע קצת כאילו תופסים להם בביצים, וגם הסרט מתקצר ב-4%, סרט של 100 דקות נהיה 96 דקות.

פורסם
  • מחבר

דוקא הסבר לא צריך אני כבר יודע אבל סחטיין בכל מקרה :)

זאת הסיבה היחידה שאני קונה סרטים ב NTSC.

פורסם

אוף, כל הסרטים שיש לי הם בפאל :\

פורסם
  • מחבר

אוף, כל הסרטים שיש לי הם בפאל :\

אם לא שמת לב עד עכשיו אז למה אוף? לי אישית זה מפריע,רוב האנשים בכלל לא שמים לב.

פורסם

אני כבר מכיר את התופעה ואני עדיין לוקח PAL, (בגלל הרזולוציה הגבוהה יותר) אני בכלל לא שם לב לזה.

שאלה:

מה קורה אם אני לוקח סרט DVD בפורמט NTSC ומציג אותו דרך המחשב לטלוויזיה בPAL?

פורסם

מה קורה אם אני לוקח סרט DVD בפורמט NTSC ומציג אותו דרך המחשב לטלוויזיה בPAL?

אם ה-DVD אכן ממיר בין השיטות, אז אני מניח שהוא יאיץ את הסרט למהירות המתאימה.

בכל אופן, זה באמת מציק ברגע ששמים לב לזה, אבל לרוב זה די זניח בקטעי דיאלוגים ומוזיקה, אבל תנסה לצפות במחזמר או קטע עם שיר ותשווה בין 2 גרסאות, ותשים לב מיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים