עבור לתוכן

יש אפשרות לבנות מחשב עם ארדיסק אחד שתומך ב-SATA אם כן איך?

Featured Replies

פורסם

לפי דעתי אם צריך להתקין את הסאטא חייב להתחיל עם ארדיסק שתומך ב-ATA

אתם אומרים? ???

פורסם

לא חייבים, אפשר להתקין ישר על SATA בלי IDE. לא עשיתי את זה אף פעם, אבל צריך להעתיק את הדרייברים לדיסקט 1.44 וכאתה עושה בוט מהדיסק של XP, ישר על ההתחלה כשהוא כותב למטה אם אתה רוצה להתקין דרייברים לSCSI או לRAID, תלחץ F6 ותתקין את הדרייברים כאילו זה היה RAID. עשיתי את זה פעם, אבל עם דרייברים של CDRW SCSI, עבד סבבה.

פורסם
  • מחבר

אבל בטח צריך קדם לפרמט אותו במחשב שכבר קיים כי בהתחלה המחשב לא מוצא אותו עד שאה עושה לו חיפוש דיסק קשיח מה-fdisk

ואז הוא מוצא אותו ובונה אותו...ורק אז אתה יכול אם בכלל לבנות מחשב חדש עם ארדיסק אחד של SATA

טוב אם משהוא יוכל להגד לי בוודאות שאפשר אני ישמח!!! ???

פורסם

ברגע שהמחשב רואה שיש הארד דיסק מחובר, אז SATA מתנהג כמו PATA; ואפשר להתקין חלונות על דיסק לא מפורמט. חלונות מזהה שאין אף מחיצה על הדיסק ונותנת לך לעשות כמה חדשות ולבחור על איזה אחת אתה רוצה להתקין אותה.

פורסם

בודאות - אפשר

פורסם

אני בניתי מחשב כזה, זה לא בעייה, אבל אל תשכח כונן דיסקטים !

אני לא שמתי כי אמרתי "מי צריך את זה היום", ואז גיליתי שאפשר להתקין וינדוס על SATA רק אם יש לך דיסקט עם הדרייברים. אתה חייב כונן A: בשביל זה...

את הדיסקט עם הדרייברים אתה יכול לקבל בכמה צורות:

- לוח האם כבר מגיע איתו

- ב-CD שמגיע עם לוח האם יש תוכנה שבונה דיסקט כזה (שאותה צריך להריץ במחשב אחר כמובן)

- להעתיק ידנית את הקבצים המתאימים מה-CD של לוח האם (בד"כ יש ספרייה SATA\Floppy או SATA\DrvDisk או דברים כאלה)

- להוריד מהאתר של החברה.

אחרי שיש לך את הדיסקט, אז כמו שאמרו לך, בתחילת ההתקנה של וינדוס אתה לוחץ F6 כמו שכתוב למטה, ומתישהו בהמשך הוא יבקש ממך להכניס דיסקט עם הדרייברים.

אופציה נוספת - שלא בדקתי אישית:

אתה יכול לצרוב דיסק התקנה של וינדוס שכבר כולל את הדרייברים האלה, ע"י שימוש בדיסק המקורי של וינדוס + הדרייברים של ה-SATA. תשתמש בתוכנה שנקראת nLite (תעשה חיפוש בפורום וינדוס עליה)

פורסם

רק להוסיף משהו קטן - אפילו אם יש לך דיסק התקנה של windows XP עם SP2 מובנה, אתה עדיין חייב את כונן הדיסקטים ואת הדיסק של הדרייברים ולבקש שההתקנה תמשוך את הדרייברים מכונן A, כפי שנאמר פה (F6).

בכל מקרה, זה פשוט וזה עובד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על העזרה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים