עבור לתוכן

אור של אולטרה סגולה-האם זה מזיק לעיניים?

Featured Replies

פורסם

כמו בכותרת...

פורסם

הידעת שפרספקס חוסם אולטרה סגול מעולה?

פורסם

והקשר לנושא הוא?

פורסם

בעיקרון כן, השאלה באיזה מימון

לא סתם משקפי שמש חוסמות קרני UV

פורסם

:kopfpatsch:

אוקי אנסח מחדש:

יש לי אולטרה בחדר,עם אני מדליק אותה 7\5\3\1 שעות רצוף זה מזיק לעיניים?

לא אני לא לובש מישקפיים חוסמות UV ולא פרספקס....

פורסם

היי si- nom !

גם לי יש אולטרה בחדר, וגם אני בזמנו התעניינתי בשאלה שלך...

ולפי הבירורים שעשיתי אולטרה בחדר לגמרי לא מזיקה...

:xyxthumbs:

פורסם

מנורת אולטרא סגול לא מפיקה קרינת UV אלא סתם אור סגול מגניב. אם היא הייתה מפיקה קרינת UV כבר היית יודע כי היית שרוף לגמרי (קרינת UV זה מה שגורם לכוויות שמש) אם בא לך לקרוא הסבר מדויק אז...

http://science.howstuffworks.com/question293.htm

פורסם

אוקי תודה רבה לכולם.

שאלה חדשה:

מאיפה אני משיג את החומר ההזה שזוהר בחושך,אור שך אולטרה (עדיף),זה כזה כמו דבק כמו שזכור לי!

מאיפה אני משיג ואיך קוראים לחומר הזה?

פורסם

פעם שהמנורות היו חדשות בשוק יחסית אמרו שזה לא בריא לעניים.. אתם רוצים להגיד לי שזה היה רק שמועות?! :s05:

פורסם

על איזה חומר אתה מדבר? זה שנמצא על לונגים שזוהרים באולרטרא?[

quote author=hmjmvhcvh link=topic=93223.msg789990#msg789990 date=1099966174]

פעם שהמנורות היו חדשות בשוק יחסית אמרו שזה לא בריא לעניים.. אתם רוצים להגיד לי שזה היה רק שמועות?! :s05:

מסתבר שכן!

פורסם

לא,אבל אשמח עם תענה לי על השאלה הזאת גם [ שנמצא על לונגים שזוהרים באולטרה?]

הכוונה זה יש כזה חומר שנימצא בתוך קופסא קטנה [כזאת קופסא של שניראת כמו דבק,וזה כזה נוזל] וכאשר את שם אותה,נגיד על הקיר,מדף וכדומה.. אז אתה מכבה את האור הוא זוהר בצבע צהוב כהה...[או כול צבע אחר].

לחבר שלי יש את זה הוא כתב על זה ביתר ירושלים על הקיר,הוא פשוט לא זוכר מאיפה הוא קנה...

פורסם

אני יודעת שדבר כזה בא בשפורפרת או כמו טוש....

ולפי מה שאני זוכרת פעם אחרונה ראיתי כאלה בהפנינג... :)

פורסם

אין לי מושג מה החומר שנמצא על לונגים סתם לא הבנתי למה אתה מתכוון

פורסם

קשה לי להאמין שזה סתם אור סגול מגניב... כל הקטע בקשת הצבעים שהקרניים הסגולות הן ארוכות יותר והן חודרות יותר. מה שקורה זה שמפרידים במנורה כזאת את האור הרגיל שבא ממנה ונשאר רק הסגול. לסגול תכונות "חביבות" וכן, הוא לא רק פוגע בעיניים (לא סתם מזהירים אותנו עם "חכם בשמש" כל החיים), אלא גם עלול בהחלט ליצירת רדיקאלים חופשיים בעור ומכאן גם לסרטן. בגיבוש לפנימיה צבאית שהייתי בו נאמר שאסור להביא מנורות כאלו מכיוון שקבעו כי שהיה ממושכת (למעלה מ-15ד' ביום) עלולה לגרום לתופעות האלו. אז זה לא נורא אם אתה רוקד כל הלילה תחת אחד בדיסקוטק, אבל על בסיס קבוע ולזמן ממושך זה מאד לא מומלץ.

פורסם

חבר שלי היה כמוך ומת אחרי שבועיים...

סתם אחי... לפי מה ששמעתי זה לא הכי בריא להיות חשוף לאולטרהה יותר מידי זמן.. אין לי כוח להסביר למה כי אני עייף מהאימון אבל תחשוב טוב למה דברים לבנים זוהרים באולטרה או חומרים מסויימים...

קרני האולטרה חזקות בהרבה אבל ממש הרבה יותר מקניים רגילות של אור וזה ממש לא בריא... אפשר לומר שזו גם קרינה...

ד"א, סתם באפרופו, יש מקומות ששוכבים כזה במקום שהכול מסביבך באורות אולטרה ואתה שם משקפי שמש ואתה משתזף שם וגם מקבל סרטן.. נכון שזה כיף?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים