עבור לתוכן

נראה לכם ש homeplug מתאים לרשת שלי?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי כיום רשת של 4 מחשבים,

כולם מחוברים דרך ה switch, שמחובר אליהם ולמודם ADSL שהוא "פרוץ" ומשמש גם כנתב (מודם אלקטל השחור).

אני רוצה לקנות מחשב חדש ולמקם אותו בנקודה שבה אני לא יוכל להעביר אליה חוטי רשת, זה יכער את כל הבית.

חשבתי על שני פיתרונות, רשת אלחוטית ורשת חשמל.

רשת אלחוטית היא לא פיתרון טוב בשבילי כ"כ כי אני רוצה שהאינטנרט במחשב החדש יהיה בלתי תלוי במחשבים אחרים (שאם מחשב אחר סגור אז גם המחשב החדש לא יוכל להתחבר לרשת) וגם כי אני בעתיד הקרוב מתכנן לקנות עוד מחשב ואני רוצה שגם הוא יוכל להתחבר לרשת.

רשת חשמל, נראית לי פתרון טוב, הקטע שאף פעם לא ראיתי את זה בפעולה, מישו יודע איך זה עובד? ואם זה יתאים לי? אם אני אקנה שני מכשירים כאלה, אחבר אחד ל switch ואחד למחשב החדש זה יעבוד כמו שצריך?

צרפתי קישור לאתר של הhomeplug הזה.

http://www.msicomputer.com/product/communication/EC14H.asp

בתודה מראש,

אור.

פורסם

כמה הערות:

דבר ראשון, homeplug דו לא רשת על קווי החשמל, אלא על קווי הטלפון. אם יש לך שקע טלפון ליד במחשב החדש, ושקע טלפון ליד הסוויצ' תוכל להשתמש בה.

קיימת גם רשת על קווי החשמל, אבל היא לא נקראת homeplug. הביצועים די דומים, רק צריך לבדוק אם יש לך חיבןר תלת פאזי, כי לא בטוח שהרשת תעבוד בין פאזות שונות (אם יש לך פאזה אחת, אין בעיה).

דבר שני, רשת אלחוטית לא מחייבת תלות במחשבים אחרים. שים נתב אלחוטי או AP ותהיה לך רשת אלחוטית גם אם כל המחשבים האחרים כבויים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה.

דבר שני, הלינק שנתתי זה ל homeplug בחשמל.

יש לי בבית תלת-פאזי, איך אני יכול לוודא שזה יעבוד?

ראוטר אלחוטי וכרטיסי רשת אלחוטיים עולים יותר מידי בשבילי..

מה זה AP?

פורסם

זה דוקא כן על רשת החשמל

אם יש לך תלת פאזי אתה צריך לבדוק אם שני השקעים יושבים על אותו פזה, ואת זה רק חשמלטור מוסמך יכול לעשות

פורסם

לדעתי AP וכרטיס רשת אלחוטי יעלו לך פחות משני מכשירים כאלה של רשת על החשמל (בדקתי מחירים לפני כמה ימים, לפחות לגבי רשת עם 802.11b זה נכון)

AP מגשר בין רשת אלחוטית ורשת קווית, ככה שהרבה קליינטים אלחוטיים יכולים להתחבר אליו, הוא מחבר ביניהם ומחבר אותם לרשת הקווית. מבחינתך המצב שיווצר הוא כאילו המחשב שמחובר באלחוט מחובר גם הוא לסוויץ'

פורסם
  • מחבר

אז זה אומר שאני צריך לקנות כרטיס אלחוטי ו AP? זה הכל?

יש לך מושג כמה עולה AP כזה ואיזה כרטיס אלחוטי מתאים לו?

פורסם

ממש לא אכפת לי איך MSI קוראים לזה.

HPNA הוא שם התקן לרשת על חוטי טלפון, וזה ראשי תיבות של HomePlug Networking Architecture . רשת על קווי חשמל פשוט נקראת powerline network. לא חשוב.

AP זה access point וזה מקביל לסוויצ' ברשת אלחוטית. ה- AP יכול לחבר כמה תחנות אלחוטיות לרשת קווית קיימת. מספר התחנות מוגבל בפועל ברוחב הסרט המשותף (ההגבלה התאורטית לדעתי ברוב ה- AP היא בסביבות 255 תחנות, אבל כשיש לך בתאוריה 11 מגה-ביט לחלק בין כל התחנות, ובפועל זה 2-3 מגה ביט, אז אחרי 3-4 מחשבים כבר אין טעם להעמיס את הרשת האלחוטית).

רשת אלחוטית לא יותר יקרה, כי היא יותר נפוצה מהרשתות שהזכרנו למעלה. כרטיס רשת אלחוטי הכי פשוט תמצא ב- 130 שקל לכרטיס PCMCIA ללפטופ ו- 150 שקל לכרטיס PCI למחשב שולחני רגיל. Aפ מתחיל ב- 310 שקל.

ציוד לרשת HPNA או powerline יעלה לך בערך 300 ש"ח ליחידה, ותצטרך 2 כאלה.

שים לב שככל שתוסיף יותר מחשבים, הרשת האלחוטית תשתלם יותר.

אני מניח שאתה רותה נקודת רשת נוספת רק בשביל גלישה באינטרנט. אם אתה רוצה לשתף דיסקים בתוך הרשת הפנימית בבית, הקצבים של הרשתות שהזכרנו לא ממש מספקים, ותצטרך רשת אתרנט 100 מגה-ביט רגילה.

פורסם

יש את הציוד שעושה Super G או Super G + Super A (כלומר 108 או 216 מ"ב לשנייה), הוא כבר מזמן מתאים להעברת קבצים גדולים

ואם זה קבצים לא גדולים במיוחד, גם הg הרגיל מתאים

פורסם

הבחור לחוץ בכסף ואתה מדבר על ציוד שעוד לא נמכר...

חוץ מזה המילה האחרונה היום היא 802.11n שהולך לעבוד בקצבים עוד יותר מהירים...

http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=&Section_Id=202570&pcount=&Product_Id=184316

המחיר הוא 130$ אבל רוב הסיכויים שזה לא יהיה תואם לתקן הסופי...

שים לב ל- 3 האנטנות. MIMO כלומר Multiple Input Multiple Output זה מה זגורם לעסק כאן לעבוד ולכן חייבים כמה אנטנות.

פורסם
  • מחבר

יש את הציוד שעושה Super G או Super G + Super A (כלומר 108 או 216 מ"ב לשנייה), הוא כבר מזמן מתאים להעברת קבצים גדולים

ואם זה קבצים לא גדולים במיוחד, גם הg הרגיל מתאים

גבר,

אם לא הבנת אני מחפש משהוא כמה שיותר זול

לא צריך ציוד של 108 מ"ב לשנייה...

לרשת בייתית גם 2 מגה לשנייה מספיק לא?

כולה לשתף אינטנרט ולהעביר קבצים קטנים ברשת

פורסם

אין בעיה

קח ציוד של 802.11b - זה אומר 11Mb/s, וזה גם התקן הכי זול לאלחוט

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם,

בסוף אני קונה

EDIMAX 11MB ROUTER 6104Wb

ראוטר אלחוטי מבית EDIMAX

4 פורטים 10/100

מהירות 1MBPS

IEEE 802.11b 2.4GHz

מחבר אליו את הרשת שקיימת אצלי בבית + 2 חיבורים אלחוטיים,

את הראוטר-מודם שיש לי היום אני יהפוך למודם רגיל

הכרטיסים האלחוטיים שאני קונה זה

כרטיס רשת אלחוטי מבית EDIMAX

מהירות 11MBPS

IEEE 802.11b 2.4GHz

כל כרטיס עולה 155 והנתב 390, איך זה נשמע?

פורסם

לפי zap, ככה זה בדיוק צריך לעלות

והציוד הוא של חברה מוכרת

תתחדש

(אגב, מספיק כרטיס אחד, לא צריך יותר מאחד אם השאר מתחברים לרשת בצורה קווית)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים