עבור לתוכן

בנש'י של קריאיטיב

Featured Replies

פורסם

קיבלתי כרטיס מסך של קריאטיב מסוג בנש'י.

זה שווה משהו

מה הוא מסוגל לבצע

• תגובות 35
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עד כמה שזכור לי הוא יכול לחשב שלושה פוליגונים בשנייה... ;D

פורסם

ישן... ישן...

קצת אחרי הוודו 2, הרבה לפני הוודו 3

פורסם

זה שווה משהו

משקולת לניירות... ;D

נ.ב

אם תמצא שימוש טוב יותר ספר לחבירך, אם לא ספר לנו... ;D

פורסם

קיבלתי כרטיס מסך של קריאטיב מסוג בנש'י.

זה שווה משהו

מה הוא מסוגל לבצע

שווה לת*ת, זה הצ'יפ הכי גרוע ש3Dfx אי-פעם עשו. תמיד היו לו בעיות עם משחקים, היות וזה היה איזה בן-כלאיים של VOODOO 2 עם מנוע דו-מימד, שדחפו אותם ביחד לאותו צ'יפ.

פורסם

זה כרטיס בלי כבוד, לפחות לוודו 2 יש איזשהו כבוד, לכן אני שומר אותו ;D

פורסם

אתה תמיד יכול לשרוף אותו ולראות איך הוא נמס. ;D

פורסם

תחליף לא רע ל ATI 8 מגה

דן

cwm39.gif

פורסם

בצורה שהדבר הזה מתייחם הוא יכול גם להוות תחליף למפזר חום, אם תשים מעליו מאורר שיוציא אויר החוצה.

פורסם

עד כמה שזכור לי הוא יכול לחשב שלושה פוליגונים בשנייה... ;D

שזה חצי פוליגון בשנייה יותר טוב מ riva tnt M64 או vanta .

או 3 פוליגונים בשנייה יותר מ Rage למינייהם. :lol:

פורסם

פעם שלישית (גלידה?) שאתם מזלזלים בriva tnt שלי...ואפילו בלי סיבה מוצדקת! :'(

פורסם

שווה לת*ת, זה הצ'יפ הכי גרוע ש3Dfx אי-פעם עשו. תמיד היו לו בעיות עם משחקים, היות וזה היה איזה בן-כלאיים של VOODOO 2 עם מנוע דו-מימד, שדחפו אותם ביחד לאותו צ'יפ.

יש לך נטייה קטנה להיסחפות קלה !!!

אתה נוהג להגזים בתיאורים שלך מעבר לכל פרופורציה !

זה לא הצ'יפ הכי גרוע ש 3Dfx ייצרו, היו גרועים יותר והוא כרטיס לא רע, אמנם לא כרטיס טוב אך יותר טוב מאשר ה - ATI ה 8 מגה שהיו המתמודדים שלו אותה תקופה (לפני שנתיים-שנה וחצי)..

לי היה את הכרטיס הזה עד עכשיו והוא שירת אותי נאמנות ואני הייתי מרוצה מכל רגע איתו...

פורסם

דווקא בנשי לא רע! לחבר שלי יש אותו עד עכשיו?!!!

נכון בזמנו הוא עשה בעיות ..אבל עידכון פשוט של הביוס שלו...הביוס של הלוח והדריוורים פתר הכל!!! ועד עכשיו הכל עובד לו מצויין!!!

פורסם

יאללה חם..חם...יש לי Ciruss Logic 5446 2Mb , החלפה ראש בראש?

פורסם

יש לך נטייה קטנה להיסחפות קלה !!!

אתה נוהג להגזים בתיאורים שלך מעבר לכל פרופורציה !

זה לא הצ'יפ הכי גרוע ש 3Dfx ייצרו, היו גרועים יותר והוא כרטיס לא רע, אמנם לא כרטיס טוב אך יותר טוב מאשר ה - ATI ה 8 מגה שהיו המתמודדים שלו אותה תקופה (לפני שנתיים-שנה וחצי)..

לי היה את הכרטיס הזה עד עכשיו והוא שירת אותי נאמנות ואני הייתי מרוצה מכל רגע איתו...

זהו, שאני לא מגזים באותה תקופה אולי בחנויות של עושקי הקברים מכרו ATI 8 מגה עם כל מחשב חדש שנמכר, אבל תן לי לרענן לך/להסביר לך איך העניינים עבדו בתקופה של הבאנשי.

כמה שבועות לפני צאתו של הבאנשי, חברה, שעדיין לא היית מוכרת כ"כ לציבור הרחב בשם nVidia מוציאה כרטיס תלת מימד, שנקרא Riva TnT(לא 2!!), שעובד בטכנולוגיה חדישה שנקראת TwiNTexl, ומכאן גם בא השם. הצ'יפ מתקשר עם זכרון SDRAM מהיר מאוד ב128 ביט, שכמותו היא 16MB, הצ'יפ הבודד הזה מוציא גם איכות דו-מימד מעולה ביחד עם ביצועי תלת-מימד ש"מעיפים את הדלתות"(יש לזה ביטוי מקביל בעברית? אם כן ספרו לי על זה) לעומת כל הכרטיסים שיש בעת ההיא. זאת, גם בזכות יכולתו לעבוד שAGP2X.אגב, לNVIDIA היה גם כרטיס 128 ביט, שנקרא RIVA128, שזה היה לפני את TNT1. בכל מקרה, לעומת הכרטיס הזה, שהיה זול יחסית לכרטיסים של 3Dfx, האחרונה עמדה חסרת עונים היה לה את הVoodoo 2 לאפיק PCI שעבד עם 12 מגה של זכרונות EDO, ורק שני כרטיסים כאלה ביחד(בSLI) יכלו להגיע למשהו שקרוב לביצועים של הכרטיס החדש מבית נ'וידיה. 3DFX נלחצה, והחליטה בצורה מהירה מאוד להוציא צ'יפ אחד, שיוכל גם לעבד דו-מימד(הצ'יפ הראשון הדו-מימדי שלהם), וגם תלת מימד. הדבר שהם יצרו היה בן-כלאיים חפוז של צ'יפ בודד של VOODOO 2 עם פקודות נוספות של דו-מימד, שעובד עם 16MB של זכרון ועובד בAGP1X, כי 3DFX לא ידעו עדיין איך לעבוד עם AGP2X. האמת, הם אף פעם לא הבינו את כל העניין הזה של הAGP, גם בכרטיסים החדשים יותר שלהם, אח"כ. עכשיו אני שואל את עצמי, ובטח אתה שואל את עצמך למה אז אנשים לא קנו את הTNT? טוב, אז אני אמר לך כך: בישראל 3DFX נתפסו כ"אינטל" של התלת-מימד, וחשבו שאם אין לך כרטיס של 3DFX אתה לא יכול להריץ ישומי תלת-מימד בכלל. כמובן, שזו היית טעות. גורם נוסף לכך היה החוסר של אתר חומרה ישראלי של אנשים שמתעדכנים מחדשות בחו"ל. אני הייתי בין הבודדים שקנה TNT 1 של קראיטיב, ואני זוכר שאנשים שהייתי אמר להם שזה מה שיש לי, היו צוחקים עלי ואמרים שאני לא יכול להריץ משחקים. אתה יודע מה? הכרטיס הזה מסוגל אפילו להריץ 800*600 ב32 ביט, דבר שאפילו כרטיסי הVOODOO 3 לא היו מסוגלים לעשות.

אחרי זה בא הגל השני של כרטיס המסך, Nvidia הוציא את הTNT2 שהיה כמו הTNT הראשון רק הרבה יותר מהיר והוא עבד עם 32 מגה של זכרון הצ'יפ תקשר עם הזכרון ב128 ביט. 3DFX ניסתה, בצורה אומללה אפשר לומר, להוציא את סדרת הוודוו 3 עם 16 מגה, אבל הכרטיסים של NVIDIA היו פשוט הרבה יותר טובים מהם. אבל עדיין, בישראל אנשים קנו 3DFX, שלא נדבר על פער הביצועים בין הTNT2 ULTRA והVOODOO 3 3500(שהיה גם הכי מהיר). לאחר כמה זמן, NVIDIA החליטה להוציא כרטיס תקציבי מאוד, שהצ'יפ בו יתקשר רק ב64ביט עם הזכרון, וזה היה כרטיס מסורס, אבל מה לעשות, זה מה שהביא לה את התהילה במחשבי הקבר של חוברות הויזה(מי לא מכיר פנטיום 4 עם TNT2 M64?)

לאחר מכן, NVIDIA הוציאה את הGeforce 1, שגם-כן, שום חברה לא היית יכולה להתחרות לו, ו3DFX התחילה לעשות רק שגיאות(מאז הוודוו 3) של ייצור הכרטיסים בעצמה, וקניית של STB, אבל אני לא רוצה "לזיין" לך במח יותר מדי על הצד העסקים. זה בערך, על רגל אחת מה שקרה, והנה לך הסבר למה הבאנשי היה הכרטיס הכי דפוק, לא רק שהיו לא ביצועים כ"כ ירודים, הוא גם התחיל את כדור השלג, שבסופו של דבר קבר איתו את כל 3DFX שהיא עכשיו בבעלות של אותה "חברה עלומת שם" בישראל, מאי-שם בשלהי שנות ה90 של המאה הקודמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים