עבור לתוכן

נתב 614 דלינק, יש אינטרנט, אין, יש אין...

Featured Replies

פורסם

ברשותי נתב +Dlink DI 614

לנתב מחובר מחשב שולחני

בנוסף ברשותי מודם אלקטל 510 שאחראי על חלוקת ה IP (בנתב ה DHCP כבוי) ועל החיבור לרשת.

המודם מחובר לנתב לכניסת LAN (ולא לכניסת ה WAN כמובן).

התופעה שאני חש היא שלעיתים קרובות מאוד פתאום אין לי אינטרנט במחשב.

אם אני מנתק את ה DLINK מהחשמל, ומחזיר אותו - האינטרנט חוזר.

גירסת הנתב היא 3.43 בילד 17

LAN MAC = 00-0F-3D-5C-22-C4 WAN MAC = 00-0F-3D-5C-22-C5 WLAN MAC = 00-0F-3D-62-FB-0F F/W = 3.43 Build:0017 Date = 20 Sep 2004 ACX F/W = 4.56 Domain = 81 SSID = home_net PID = 3B00 VID = 1186 Watch Dog = 1 Restore Default = 0

מה עושים ?

פורסם
  • מחבר

מישהו בבקשה ? :xyxthumbs:

פורסם

אם אתה עושה ipconfig/renew במקום לנתק אותו מהחשמל, האינטרנט עובד שוב?

פורסם
  • מחבר

לא

פורסם

נסה לקבוע למחשב שרתי DNS במקום שהוא יקבל אותם מהאלקטל

פורסם
  • מחבר

OK, אנסה זאת, אגב :

1. מדוע זה אמור לשנות ? אתה חושש שהאלקטל לא מעביר את ה DNS הנכון ?

2. אבל אם חלק מהאתרים עולים, זה אומר שה DNS כן עבד, אחרת כלום לא היה עולה...

3. איזה DNS לנסות ?

תודה !!

פורסם

אולי זו בכלל בעיה של DNS מהספק, וכשאתה מכבה ומפעיל שוב, המחשב מקבל שרת DNS חדש

נסה את הDNS מהספק

פורסם
  • מחבר

מה שאני מנסה לומר הוא, שלדעתי זו לא יכולה להיות בעיה של DNS, מכיוון שחלק מהאתרים עולים.

אם היתה בעיית DNS, שום אתר לא היה עולה, לא ?

פורסם

אם זו בעיית DNS, אז אתרים שאין לך במטמון את הIP שלהם לא יעבדו, אבל אתרים שיש לך את הIP שלהם במטמון כן יעבדו. אפשרות מצויינת לנטר את הבעיה היא להפעיל תוכנת P2P שכותבת לוג. רוב תוכנות הP2P לא משתמשות בDomainים אלא בIP, אז אין צורך בDNS, ככה שבעיות עם הDNS לא ישפיעו עליהן, אלא רק ניתוקים אמיתיים. ואז תוכל לראות בלוג אם ומתי האינטרנט ממש מתנתק

פורסם
  • מחבר

אבל בגלל זה ציינתי שניקיתי מטמון/CACHE/היסטוריה וכו'...

פורסם

אני בספק אם ניקית את המטמון של הDNS

פורסם
  • מחבר

מה זה מטמון של DNS ?

פורסם

כמה דברים:

1. מה מופיע ב- IPCONFIG במחשב השולחני כשהאינטרנט מתנתק?

2. האם כשהאינטרנט מתנתק אתה מצליח לעשות PING לכתובת של האלקטל? (לכתובת הפנימית שלו על ה- NAT שלך)

חוץ מזה, לא נתת מספיק פרטים ברורים:

אני ממש לא זוכר אם 614+ הוא נתב אלחוטי או קווי, ואין לי כח לחפש. לא עולה כסף לציין את זה.

הזכרת מחשב שולחני. האם הוא מחובר אלחוטית או לתוך ה- SWITCH של ה- DLINK?

אם החיבור אלחוטי, האם כשהאינטרנט מתנתק, יש עדיין חיווים על קליטה טובה במחשב?

פורסם
  • מחבר

1. האינטרנט לא ממש מתנתק, חלק מהאתרים עולים וחלק לא (ואני לא חושב שהם מגיעים מה CACH, כי גם אם אני עושה CTRL F5 העמוד מתרענן והופך לעדכני, בעוד אתר אחר למשל בכלל לא עולה)

כשאני עושה IPCONFIG במחשב השולחני כאשר חלק מהאתרים לא עולים לא רואים שום דבר חריג (את הכתובת שהאלקטל הקצה לי)

2. כן, בהחלט

* ה 614 הוא אלחוטי, אבל המחשב לא מחובר אלחוטית, אלא בכבל רשת ל SWITCH של ה DLINK

פורסם

מה זה מטמון של DNS ?

המחשב שלך מנהל מטמון של הכתובות האחרונות שהוא קיבל מהDNS של הספק. אז אם אתה נכנס לאתר מסויים ולאחר כמה דקות מרענן את העמוד, הוא פשוט ישתמש בכתובת שהוא שמר במקום לקבל שוב את הIP מהשרת DNS. בגלל זה אם חלק מהאתרים עולים, זה לא אומר שהDNS תקין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים