עבור לתוכן

מהו המאוורר הכי חזק והכי מהיר מהחברה הכי טובה?

Featured Replies

פורסם

בתור אחד שיש לו 2 דלטות 92MM + אחד של הצ'יפסט שמסתובבת קבוע ב 7500RPM אני יכול להגיד לך שזה לא כזה נורא כמו שאנשים עושים מי זה...

פורסם
  • מחבר

מה זה DBA

ממתי הוא מרעיש (מאיזה מספר)

ובסופו של דבר מהי התשובה?

פורסם

חוץ מזה, הראו פה איזה מאורר שנותן 210 או משהו כזה ב 58 DBA שזה כ-ל-ו-ם (מבחינת הרעש, הדלתא נותנת רק 110 ב 55 DBA אז..)

חחחח!

באמת חושב שההבדל בין 58 ל55 דציבלים הוא מינורי? אז תדע שהבדל של +- 3 דציבלים הוא כפול או חלקי 2 מהעוצמה ההתחלתית! הבדל של 10 דציבלים יתן הבדל של פי 10! (כל זה אם אתה עומד באותו מרחק ממקור הרעש)

זה ציתות מwikipedia:

-3 dB = 1/2 power

+/-3dB is roughly double/half power (equal to a ratio of 1.995). That's why it is commonly used as a marking on sound equipment and the like.

Another common sequence is 1, 2, 5, 10, 20, 50 ... . These numbers are very close to being equally spaced in terms of their logarithms. The actual values would be 1, 2.15, 4.64, 10 ... .

The conversion for decibels is often simplified to: "+3 dB means two times the power and 1.414 times the voltage", and "+6 dB means four times the power and two times the voltage ".

While this is accurate for many situations, it is not exact. As stated above, decibels are defined so that +10 dB means "ten times the power". From this, we calculate that +3 dB actually multiplies the power by 103/10. This is a power ratio of 1.9953 or about 0.25% different from the "times 2" power ratio that is sometimes assumed. A level difference of +6 dB is 3.9811, about 0.5% different from 4.

To contrive a more serious example, consider converting a large decibel figure into its linear ratio, for example 120 dB. The power ratio is correctly calculated as a ratio of 1012 or one trillion. But if we use the assumption that 3 dB means "times 2", we would calculate a power ratio of 2120/3 = 240 = 1.0995 * 1012, for a 10% error.

http://en.wikipedia.org/wiki/Decibel

פורסם

בזה אתה צודק, אבל המאוורר הוא 54DBA ולא 58, כלומר הוא בערך חצי מהרעש של הדלתא :)

ואם זה ככה, זה אומר שדלתא עושה פי 2^15 יותר רעש מהספק שלי שעושה 14DBA?!!? זה יוצא שהייתי צריך להציב 32000 ספקים כמו שלי בחדר בשביל לקבל רעש של מאוורר דלתא אחד? נראה לי תמוה....

פורסם

הבעייה היא שכל אחד בודק ממרחק שונה וזה יוצר הבדל ענק בדירוגים בדציבלים. באתר של ויקיפקדיה אומרים ש10 דציבלים הם בעוצמה של נשימה אנושית מ3 מטר - מי בכלל שומע את זה? אז הספק שלך, אם הדירוג שלו מדויק, ישמע פי 2.51 מזה. הדלטא, ב55 דציבלים ישמע בדיוק פי 12,589 ממשהו ב14. עדיין חושב שהדירוג של הספק שלך הגיוני? (בהנחה שהספק שלך הוא לא פאסיבי)

פורסם

הספק(נכון להחודש) הוא TT410W PPFC עם מאוורר אחד 120MM שעובד ב 1300RPM.

חודש הבא יגיע מארה"ב הפסיבי :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים