עבור לתוכן

אני רוצה להתקין לינוקס

Featured Replies

פורסם

שלום אני רוצה להתקין לינוקס...

אבל אני לא יודע איזה גירסה של איזה חברה עדיף לי להתקין אתם יוכלים לעזור לי ?

פורסם

עדיף לך (ולי... בקרוב [אני מקווה]) להתקין gentoo (מה שניצן משתמש) או slackware (בקרוב תצא 8.1 !!!)

אבל אני מאמין שאם אין לך מושג בלינוקס (אנחנו לא לבד!!) תתקין מנדרייק 8.2 - הוא -ממש- קל (יחסית ללינוקס כמובן)

תתחיל לקרוא את ה instllation guide ואת ה user guide באתר שלהם

www.mandrake.com

פורסם
  • מחבר

תודה :)

אתה יכול אולי להוסיף מה היתרונות של gentoo ו slackware מו לmandrake

פורסם

מנדרייק הוא מאד אוטומטי, יש בו אשפים לכל דבר, הוא הרבה יותר ידידותי למשתמש מאשר לינוקסים של הוצאות אחרות...

וכמובן אם עושים משהו יותר ידידותי, צריך להתפשר על אבטחה, מהירות, יציבות וכו'

גנטו (לדוגמה) הרבה הרבה הרבה יותר מהיר (הוא בכלל נחשב ללינוקס הכי מהיר) ממנדרייק, הרבה יותר יציב ואני משער גם שיותר מאובטח, אבל כמובן, הוא נורא קשה (במיוחד בישביל דפוקים כמוני - היי, אני מאשים את הוינדוס אשר עשה אותי ככה )

לדוגמה, בישביל לההתקין מנדרייק, אתה פשוט מכניס ת'דיסק ועושה next next next בהתקנה, ובישביל להתקין גנטו, אתה צריך להתחיל לקמפל ת'קרנל :D

פורסם

הוא לא כזה קשה! , בכלל לא (בשביל דפוקים כמוני אפילו ;) ) צא (אדי) מהפוביות האלה.

פורסם

אני נכה וינדוס ! מה אתה מצפה ? ;D

i have to free my mind, then install gentoo

or installing gentoo will free my mind ?

פורסם

טוב, אז בואו נגיד שסלאק זה התחלה קשה ומאוד מוזרה.... כלמיני סיבוכים....

עדיף, לדעתי להתחיל על RH, לא עם ג'נטו (שאף פעם לא יצא לי להכיר) בגלל התמיכה, ההכרה שלהם והRPM... אבל זו רק דעתי.

פורסם
  • מחבר

ז שוב נשלאת השאלה מה להתקין

mandrake or red hat ?

פורסם
עדיף לך (ולי... בקרוב [אני מקווה]) להתקין gentoo (מה שניצן משתמש) או slackware (בקרוב תצא 8.1 !!!)

אבל אני מאמין שאם אין לך מושג בלינוקס (אנחנו לא לבד!!) תתקין מנדרייק 8.2 - הוא -ממש- קל (יחסית ללינוקס כמובן)

איך מישהו שלא מבין בלינוקס ואין לו ממליץ על אחד???

mandrake or red hat ?

לא משנה תתקין אחד מהם. שים לב mandrake 8.2 לא כולל את kde3 אתה צריך להוריד אותו בנפרד. redhat7.3 כולל את kde3

אני לא מכיר את gentoo אבל יצא לי להתקין גירסאות ישנות של suse , corel, mandrake ו redhat ההתקנות היו ממש פשוטות אז אני מתאר לעצמי שההתקנות של ההפצות האלה עכשיו עוד יותר פשוטות

פורסם

איך מישהו שלא מבין בלינוקס ואין לו ממליץ על אחד???

קסם 8)

mandrake or red hat ?

לא משנה תתקין אחד מהם. שים לב mandrake 8.2 לא כולל את kde3 אתה צריך להוריד אותו בנפרד. redhat7.3 כולל את kde3

אני לא מכיר את gentoo אבל יצא לי להתקין גירסאות ישנות של suse , corel, mandrake ו redhat ההתקנות היו ממש פשוטות אז אני מתאר לעצמי שההתקנות של ההפצות האלה עכשיו עוד יותר פשוטות

מה הבעיה להתקין קיי די אי 3 ?

אני לא אוהב את רד האט מתוך עיקרון, הם נראים לי ממוסחרים מידי ;D (אז מתפשרים על מנדרייק...)

פורסם

שתי ההפצות יחסית מאוד מאוד דומות.

redhat הפצה מעולה ונוחה לא סתם היא נפוצה.

לא אמרתי שיש בעיה להתקין בנפרד. התכוונתי שישים לב שהוא צריך להוריד את החבילות בנפרד. למרות שנתקלתי לא פעם אחת בבעיות של אנשים עם החבילות של kde3 ל mandrake

פורסם

אני משתמש במנדרייק 8.2 וזה מאוד קל להגדיר הכול כולל ADSL ו KDE 3 ואין בעיות מיוחדות

אני ממליץ לכולם להשתמש ב מנדרייק 8.2

פורסם

שתי ההפצות יחסית מאוד מאוד דומות.

redhat הפצה מעולה ונוחה לא סתם היא נפוצה.

זה שהיא הכי נפוצה זה לא מדד לכלום, וינדוס הרבה יותר נפוצה.. אז ?

היא נפוצה בגלל שהיא קלה וידידותית, ובשביל לעשות את המערכת קלה צריך להתפשר על מהירות\אבטחה

ג'נטו היא הרבה הרבה הרבה יותר קשה (כן, יש לי פוביה!) והרבה יותר טוב (כנס לפורום באתר שלהם ותקרא מה שהאנשים שמשתמשים חושבים עליה)

לא אמרתי שיש בעיה להתקין בנפרד. התכוונתי שישים לב שהוא צריך להוריד את החבילות בנפרד. למרות שנתקלתי לא פעם אחת בבעיות של אנשים עם החבילות של kde3 ל mandrake

נו אז ? מישהו צריך לפחד מלהוריד ולהתקין כמה בינארים ?

לא צריך אפילו לקנפג שום דבר, פשוט מורידים הכל ומתקינים.. בערך כמו בוינדוס.

מקסימום אם יש בעיות (ובדרך כלל אין, בגלל שהבינארים הם יעודיים לכל הפצה) אז קוראים באתר של קיי די אי..

פורסם

אין כזה דבר הפצה יותר טובה. יש הפצות גרועות, ויש לא גרועות.... עם כל הכבוד לניצן, זה שהוא משתמש בג'נטו, וכ"כ אוהב אותה לא אומר כלום, גם אני מאוד אוהב את IRIX היקרה, או את OBSD המוזרה, אז מה?

אגב, לדעתי RH היא הפצה טובה מאוד. לא בכדי היא מהווה את רוב שוק השרתים בלינוקס....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים