עבור לתוכן

כונן בנפח 160 GB מזוהה כ- 128 GB מדוע ?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

בן דוד שלי קנה כונן קשיח חדש של WD בנפח 160 ג'יגה SATA

משום מה בביוס הכונן מזוהה כ-160 אך בווינדוס כ-128 בלבד (לא מותקן דבר על ההארד דיסק, המערכת הפעלה הותקנה על כונן אחר).

מה הסיבה לזיהוי הנמוך ???

תודה.

פורסם

צריך service pack1/service pack 2 בשביל תמיכה ביותר מ128GB

פורסם
  • מחבר

תודה לך ידידי ! :xyxthumbs:

פורסם

מאיפה אתה מביא את השטויות האלה

יש לי דיסק 160 בלי שום SP

פורסם

ועכשיו לסיבה האמיתית:

ג'יגה זה לא 1000 מגה כמו שכולם חושבים, אלא 1024 מגה (שימו לב למשל שג'יגה זכרון ראם זה 1024 מגה ולא 1000 וחצי ג'יגה ראם זה 512...).

עכשיו, יצרי הדיסקיםהקשיחים מודעים לטעות הנפוצה בקרב כלל הציבור, ולכן מפרסמים כונןים קשיחים כשאשר נפח הכונן בג'יגות מחושב לפי הנתון שג'יגה אחת שווה 1000 מגה.

המערכת לעומת זאת, מחשבת את הנפח בג'יגות כשג'יגה מזוהה כ1024 מגה.

*אני לא בטוח בקשר למספר המדוייק 1024 (חישוב מהיר מראה שאם זה באמת היה המספר אז הכונן היה מזוהה כ156 ג'יגה...) אבל זאת הסיבה.

פורסם

זה באמת 1024 ואה טועה הסיבה היא כנראה ה SP כמו שכבר אמרו וכונן קשיח 180GB אמור להיות 152GB באמת ולא 156GB כמו שאמרת אז תבדוק את החישוב שלך ובטוח זה לא 128GB...

פורסם

אני מניח שגם ה-File Allocation Table לוקח קצת מקום

פורסם

ועכשיו לסיבה האמיתית:

ג'יגה זה לא 1000 מגה כמו שכולם חושבים, אלא 1024 מגה (שימו לב למשל שג'יגה זכרון ראם זה 1024 מגה ולא 1000 וחצי ג'יגה ראם זה 512...).

עכשיו, יצרי הדיסקיםהקשיחים מודעים לטעות הנפוצה בקרב כלל הציבור, ולכן מפרסמים כונןים קשיחים כשאשר נפח הכונן בג'יגות מחושב לפי הנתון שג'יגה אחת שווה 1000 מגה.

*אני לא בטוח בקשר למספר המדוייק 1024 (חישוב מהיר מראה שאם זה באמת היה המספר אז הכונן היה מזוהה כ156 ג'יגה...) אבל זאת הסיבה.

אולי מה שאמרת נכון אבל זה ממש לא קשור לבעיה שלו

160GB צריך להיות משהו כמו 149GB

הסבר מדוייק לשיטת הספירה יש בתראד של הודעות נבחרות (FAQ) - פורום 'אמצעי איחסון'

למה קניתי הרדיסק של 80GB (או כל גודל אחר) וכשאני בודק כמה מקום יש לי אני רואה שיש לי כמה גיגות פחות/amiram

ה-128GB זה בגלל שלא התקנת SP, ווינדוס XP כמו שהוא תומך רק עד 128GB.

פורסם

ועכשיו לסיבה האמיתית:

כן , "סיבה אמיתית", רק חבל שאתה כלכך בטוח בעצמך ועוד טועה.

מדובר בעוד אחת ממגבלות הנפח של עבודה עם דיסקים, כמובן לוחות מודרנים מזהים את כל הדיסק , ולגבי מערכות הפעלה - הן צריכות להיות מעודכנות בשביל תמיכה של מעל בערך 130 גיגה (שוב , תלוי איך סופרים). SP1 מספיק עדכני בשביל זה, כמו שכבר ציינו כאן.

פורסם

בשביל לזהות מעבר ל 128GB (ואני מדבר על GB אמיתיים, יצרניות הדיסקים הקשיחים מתייחסות לזה כ 137GB) צריך SP1 או יותר - כאשר מדובר בדיסק IDE.

אם הדיסק מחובר באמצעות בקר SCSI או RAID זה לא נחוץ כי מערכת ההפעלה לא אחראית על הגישה הפיזית לדיסק במצבים האלו אלא הבקר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים