עבור לתוכן

HD למחשב ישן וגם חדש

Featured Replies

פורסם

ה- HD של המחשב שלי התפגר. אני גם ככה צריך לקנות מחשב חדש אבל החלטתי לחכות חודש חודשיים (בשביל יציאת nF4 ו- PCIE). בינתיים אני רוצה לקנות HD חדש בשביל המחשב הנוכחי, אבל העניין הוא שאני גם רוצה להעביר אותו לחדש בעוד חודשיים. השאלה שלי:

1. אם אני קונה SATA עכשיו האם הוא בהכרח יתאים למחשב הישן (P3 בן 3 וחצי שנים) או שזה תלוי לוח אם וכו'.

2. אני רוצה לקנות 80Gb עכשיו ו- 80 נוספים למחשב החדש ולחבר אותם בחיבור RAID כך שאני אקבל 160 סה"כ. הבנתי שזה עדיף על HD בודד של 160Gb. נכון\ לא נכון? כדאי\ לא?

ועד כמה גדולה העלות של שני HD של 80Gb על פני 160 בודד? יכול להיות שעדיף לי לקנות HD קטן וזול רק לגרור את החודשיים הבאים עד שאקנה מחשב חדש?

תודה

פורסם

1.SATA זוהי טכנולוגיה יחסית חדשה והיא נועדה להחליף את הPATA שהיה בו שימוש בכבלים של IDE בכל זאת אני די מאמין שהלוח אם שלך מספיק ישן כדי לא לתמוך בזה רק בחצי שנה האחרונה החלה תאוצה אדירה מכיוון כונני הSATA ואני למשל עם מחשב P4 לפני שנה וחצי לא הייתי חולם לכזה דבר, מצד שני אתה יכול לקנות בקר בנפרד שיתמוך בזה אבל זה לא משתלם בכלל כונני הSATA של היום לא מהווים עליית מדרגה מבחינת ביצועים ומהירות אלא מבחינת יעילות עם הכבלים ובנתיים זה נחשב לבזבוז כסף לקנות בקר בנפרד

2.כן זה אפשר וכמובן שזה יותר טוב ויותר מהיר כיוון שהוא מנצל כוח של 2 כוננים במקביל - מעשית איך עושים את זה אין לי מושג כי אין לי ניסיון

וההפרש בין הכוננים? תבדוק

אני יודע שאפשר למצוא 80 ב350 שקל ו200 גיגה ב630 ככה שזה לא הכי משתלם מבחינת מחיר אבל זה כבר שיקול שלך

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אני מבין ש- SATA במחשב הנוכחי אין לי כנראה. מה עדיף לי משתי האופציות הבאות:

1. לקנות HD של איזה 20Gb רק לחודשיים הקרובים עד המחשב החדש

2. אני לא יודע בכלל אם זה אפשרי אבל - אפשר לקנות 80Gb ATA ולחבר אותו ב- RAID ל- 80 SATA של המחשב החדש (שיבוא)?

פורסם

תתחשב בכך שאם אחד מהכוננים ילכו פייפן כל ה160GB שהיו לך יאבדו, לא כדי לסבול קצת מאיטיות?

פורסם
  • מחבר

אני חוזר אבל נקודה שפשוט אני חייב לקנות כונן חדש בכל מקרה. אז למישהו יש מושג אם אפשר לחבר ATA ו- SATA ב- RAID? זה הגיוני בכלל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים