עבור לתוכן

איזה קירור מומלץ לבארטון 2500+ בשביל להגיע ל-3200+ ?

Featured Replies

פורסם

טוב אני די חדש בזה... (עד עכשיו עבדתי רק על P4 עם קירור סטוק)

הלוח הוא Epox 8rda3+ (לא יודע גרסה מדויקת, אם זה משנה משהו)

מארז CI-6A19 עם 2 מאווררים 120 מ"מ (אחד מכניס אחד מוציא)

זכרון PQI 512MB PC3200

טמפ' נוכחיות של מעבד - 49 במנוחה, 57 במאמץ (משחקים) - לפי ה-nvtool

הכוונה זה להרים אותו ל-3200+ ולהשאיר אותו שם, ושיהיה יציב ! הבנתי שאין בעיה לעשות את זה עם 2500+ - זה נכון ?

רצוי קירור שקט (כרגע, עם קירור סטוק, צריך ממש לקרב את האוזן למחשב בשביל לשמוע שהוא עובד... ואני מעדיף שהמצב יישאר דומה).

תקציב - באיזור ה-200 ש"ח, אפשר לחרוג קצת אם זה באמת משהו איכותי.

אגב, כמה מאוורר בדלת של המארז יעזור ? (הפתח למאוורר הגיע עם תעלת אוויר, כדי לזרוק אוויר שנכנס ישר על המעבד, אני חושב)

תודה לעוזרים!

פורסם

אתה יכול להגיע לדירוג אפילו של 3400 + בלי כל מאמץ ויציב במצב הנוכחי כדי להגיע ליותר תצטרך להוסיף יותר מאווררים אבל עם אתה רק רוצה 3200 אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד לך חלק ויציב על מעלות נורמליות

פורסם

דבר ראשון זרימת אוויר עדיפה על כל דבר אחר

אני קיבלתי מארז עם 3 מאוררים

בטיפול של כמה שעות בודדות הורדתי 10 מעלות ובעלות אפסית (50שקל +\-)

דבר שני בשביל להגיע ל3200 כל סינק חלש יספיק (גם וולקנו12 על 3\4 מהמהירות שלו יספיק)

אני ממליץ לשים דגש על השקט ולכן לבחור ב zalman 7000 (שבא בשני גירסאות, cu וalcu, משום מה משתמשים פה מעדיפים להמליץ על הcu בלי לחשוב יותר מידי, או בלי הרבה נקודות חשיבה.. מהניסיונות שלי שני הגירסאות מביאות ביצועים צמודים ולפעמים ה alcu עוקף במעלה או שניים, בנוסף הוא יותר קליל ויותר זול, ולכן אני ממליץ עליו)

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה,

באמת חשבתי על הזלמן 7000 AlCu (אני לא אוהב סינקים כבדים), אבל לא הייתי בטוח שהביצועים שלו טובים בשביל ה-OC הזה.

אם אתה אומר שאין בעייה ,אז אני כנראה אלך עליו

:xyxthumbs:

פורסם

הזלמן הזה מצויין... אם יש לך אורור טוב במארז גירסת הקופר תתן ביצועים קצת יותר טובים אם לא כמו שאמרו עדיף המשולב..

פורסם

אל תמהר להוציא כסף !

ה2500+ יעשה 3200+ וקרוב לודאי באותו הוולטאז' - כלומר רק לשנות FSB ל200 . ותעקוב אחרי הטמפרטורות היחסיות של המעבד והלוח(מארז) .

תעשה נסיון להגיע גבוה יותר עם הקרור הנכחי וכדי לקבל הערכה מה ידרש .

ואז תחשוב הלאה.

פורסם

הסיכויים נמוכים שהמעבד יעשה 2200MHZ באותו המתח, אלא אם כן הוא אמור לעבוד בטמפ' נמוכות יחסית.

לרוב, אלו שטענו שברטון 2500+ הצליח להגיע ל3200+ בלי תוספת מתח, סביר להניח שהיה להם OverVoltage לVcore של המעבד.

לרוב OverVoltage נראה בלוחות EPOX 8RDA על כל סדרותיו.. בלוחות ABIT NF7 יש דווקא UnderVoltage..

קודם אני ממליץ שתעשה OC עם הקירור הנוכחי שלך ותראה לאיפה אתה מגיע , שמור על טמפ' סבירה של 48 מעלות במאמץ.

לרוב אין צורך בקירור מיוחד כדיי להגיע מ2500+ ל3200+ , גם הקירור המקורי יכול להספיק..

פורסם

הסיכויים נמוכים שהמעבד יעשה 2200MHZ באותו המתח, אלא אם כן הוא אמור לעבוד בטמפ' נמוכות יחסית.

לרוב, אלו שטענו שברטון 2500+ הצליח להגיע ל3200+ בלי תוספת מתח, סביר להניח שהיה להם OverVoltage לVcore של המעבד.

לרוב OverVoltage נראה בלוחות EPOX 8RDA על כל סדרותיו.. בלוחות ABIT NF7 יש דווקא UnderVoltage..

קודם אני ממליץ שתעשה OC עם הקירור הנוכחי שלך ותראה לאיפה אתה מגיע , שמור על טמפ' סבירה של 48 מעלות במאמץ.

לרוב אין צורך בקירור מיוחד כדיי להגיע מ2500+ ל3200+ , גם הקירור המקורי יכול להספיק..

גם אני העליתי ל3200 בלי העלת מתח (1.6)..

NF7 יציב מאוד אחלה טמפ (3DCOOLER)

פורסם

אני העלתי מ 2500 ל 3200 והוא נפל ישר ב Prime95 העלתי מתח ל 1.7 והיה יציב ביותר.

כמו שאמרו לא חושב שאפשרי ללא הוספת מתח אבללל שמעתי שבסדרה מסויימת של מעבדי 2500+ זה אפשרי כי במקור הם היו אמורים לצאת כ 3200+.

פורסם

גם אני העליתי ל3200 בלי העלת מתח (1.6)..

NF7 יציב מאוד אחלה טמפ (3DCOOLER)

שמת לב שאפילו הורדת מתח? (מתח מקור 1.65V)

עכשיו ברצינות, תבדוק בPC Health כמה מתח באמת מקבל המעבד..

וכמובן איזו בדיקה של Super PI 16MB כדיי להבטיח את היציבות.

כי הדבר כאן לא הגיוני..

פורסם

שלח לOCDB , זה באמת לא נפוץ.. ;)

פורסם

חח עדיין לא אני (מתישהו שיהיה חופש גדול מהלימודים) מתכוון להגיע להרבה יותר...

באותו זמן אני אעלה גם את זה וגם את המודינג

אה ושכחתי להוסיף שהטמפ 43~45 מנוחה

49~48 מאמץ..

פורסם

יפה מאוד

בהצלחה :xyxthumbs::yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים