עבור לתוכן

האם חיבור לא נכון (כנראה) של הגאמפר היה יכול להרוס לי את הארד דיסק?

Featured Replies

פורסם

קניתי לפני איזה שנתיים שנתיים וחצי דיסק קשיח של WD... ומאז הוא נהרס שלוש פעמים... :pissed: כל פעם הייתי צריך להביא לחנות את המחשב עם הדיסק הקשיח לאיזה שבועיים בלי מחשב...

עכשיו קראתי מדריך באינטרנט איך להרכיב מחשב (היה לי משעמם... אני לא ירכיב מחשב...) אז היה שם קטע על הדיסקים קשיחים על איך לעשות שהוא יהיה master... אז לקחתי את הדיסק קשיח שיושב כבר חודשיים ליד המחשב ומשמש למשקולת נייר והסתכלתי עליו... מה אני רואה? במקום שזה יהיה על master או השני זה חצי על זה וחצי על זה... זאת אומרת צד אחד של החיבור הזה שצריך לחבר שם לדיסק או על הmaster והצד השני הוא על הלא master...

יכול להיות שזה מה שהרס לי את הדיסק כל פעם מחדש?

נ.ב. אם כבר אנחנו כאן... יש משהו שאני יכול לעשות עם הארד דיסק הזה חוץ משימוש כמשקולת נייר? יש מקום שיכול לתקן את זה בכלל? (החנות מחשבים שקניתי את ההארד דיסק ממנה כבר נסגרה ונפתחה חנות חדשה במקומה עם בעלים חדשים... וגם ממנה אני כבר לא קונה שום דבר חוץ מאשר דיסקים...)

פורסם

זה בסדר, וזה לא מה שהרס אותו.

אם תסתכל טוב על ההרדיסק תראה שיש מדבקה ענקית שמסבירה איך הגאמפר צריך להיות.

על המדבקה כתוב בין השאר המצב שאתה מתאר, שזה בדרך כלל מצב של single וכך בדרך כלל מגיע ההרדיסק מהיצרן.

פורסם
  • מחבר

על המדבקה מצוירים כמה מצבים אבל אף אחד מהם הוא לא מה שזה היה...

זה מה שמצויר על המדבקה:

266.untitled.JPG

זה מה שהיה:

266.untitled2.JPG

פורסם

הוא פשוט במצב "PARKED" - לא מחובר לשום דבר.

זה מקביל מצב האחרון בציור רק שהג'אמפר לא הולך לאיבוד.

אצל שאר החברות למשל SLAVE לא דורש ג'אמפר, אבל ניתן לשים אותו (יש מקום לג'אמפר שמוגדר ל SLAVE אבל הפינים שלו לא מוברים לשום דבר, השם שם להחזיק את הג'אמפר שלא ילך לאיבוד).

דיסקים שנדפקים בתדירות כזו זה או ספק כח דפוק או שאנשים בועטים במחשב בזמן שהוא עובד (לפחות מזיזים אותו לא בעדינות).

פורסם

דרך אגב רק עכשיו שמתי לב

שנה כותרת לכותרת עניינית יותר לפי חוקי הפורום

פורסם
  • מחבר

שינתי כותרת

תודה רבה לכל מי שענה לי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים