עבור לתוכן

במה אתם מאמינים?

איזה סוג מאמין אתה? 582 הצבעות

1. 1. איזה סוג מאמין אתה?

• אני מאמין בה' ושומר על כל המצוות
    • אני מאמין בה' ושומר על חלק מהמצוות
    • אני מאמין בה' אבל רק אוכל כשר
    • אני מאמין בה' אבל לא יותר מזה
    • אני לא מאמין בה'
    • אני בכלל לא יהודי
    • אני לא מאמין בשום אל

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם
:bash:
  • תגובות 173
  • צפיות 13.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הגותים האלה שמאמינים בכמה אלים

למשל ת'ור שיש לו פטיש

ואודין שהוא מלך האלים

מיש ראה זינה והרקולס חייב להכיר

פורסם

הסדרות האלו עושות מזה בדיחה חובבנית, מערבבים תרבויות לא קשורות אחת לשניה וסתם מבלבלים את המוח. הכי טוב לקרוא לבד.

פורסם

יש לדת הזאת סיפורים ממש ממש שווים!!!  :xyxthumbs: :xyxthumbs:

זה גם מבוסס בעיקרון על כוחות הטוב וכוחות הרוע

רק שלהם יש כל מיני מלחמות וכאלה...

אני זוכר סיפור של איזה מלחמה ממש גדולה שם ואני חייב לציין שהמפלצות שם פשוט אדירות!

(כמובן שזה אחרי שחיפשתי ומצאתי תמונות ושירבוטים של המפלצות לפי תיאורים שלהם במקומות אחרים...)

פורסם

מלחמת העולמות או ה-Ragnarok. לפי האגדה המפלצות וגזע הענקים יילחמו באלים, האנשים יילחמו לצד האלים, אלים, מפלצות ואנשים ימותו יחדיו ואז תבוא תחילתו של עולם חדש. כך סיפר מגיד עתידות לאודין וזה מתואר בסאגה של סנורי.

פורסם

:screwy:

ואנשים חושבים שאני מוזר כי אני מאמין שחיזרים באמת קיימים אי שם...

אני אקרא על זה כשיהייה זמן (עבודות, שיעורים ומעבר דירה  :P... בקושי יש זמן לנשום  :bash:)

פורסם

כן!!! ואז הכל מתחיל מחדש מאיזה משהו שבתוך גזע של עץ או משהו כזה אם אני לא טועה (או שאולי זה סיפור אחר שלהם)

איזה כיף שסוף סוף עוד מישהו מכיר את הסיפורים המוזרים שרק אני זוכר ;D ;D ;D

פורסם

אוקיי חזרתי אחרי שבוע ואני רואה ששוב הטיעונים פה אופיינים לחסרי בסיס בצד היהודי.....

גם גילי אין לו שום אחיזה בדת היהודית,במחשבה היהודית על פי הטיעונים שהוא מביא כאן.

אני יגיב בקצרה לכמה נושאים שראיתי כאן...

המפץ הגדול אינו סותר את היהדות, רק היהדות טוענת שאם הוא היה אז ה' הוא היה מחוללו.

היהדות היא לא דת שקמה עקב צורך בסיסי לסגור פערי מידע או להסביר תרחישים שכאלו או הצורך לכוח עליון לעת צרה,אלא היא תוצאה של התגלות האל לעיני המונים(עם כל כמה שזה נשמע ספקני.....). הדת היהודית היא הדת היחידה שטוענת שהאל נגלה לעיני המונים מה שלא כן הנצרות והאיסלם שזוהי התגלות יחיד.

לנצרות ולאיסלם אין שום התגלות המונית בהיסטוריה מה שמביא אותה בספק רב....וגם אם האל היה מחליט לעבוא עם הרי ברור שדבר זה היה מצריך התגלות גדולה יותר על ההתגלות הראשונה..וכי יעלה על הדעת שהאל שכביכול עבר עם יודיע דבר זה לאדם יחיד.

עם כל כמה שהדבר נראה מסתורי ולא מובן והרבה דברים נמצאים באפילה מכל מקום התגלות כזאת שהייתה לעיני המונים ההיסטוריה לא תוכל לבדות .

ובקשר למי שאמר פה שהוא לא מעוניין להיות חלק מהדת עקב עניין של עמלק...

תשובתי היא לו הרי זו היא הייתה בקשה של ה' למחות את זכר עמלק ומי הוא אתה שתקבע לה' את מוסריותו. המוסר האלוקי הוא שונה מזה של בני האדם ואצלו העניין של מוסר לא שייך לגביו ה' הוא אדון המוסר,ה' הוא זה שטבע בנו את יסודות המוסר ולכן היה צורך בציווי אלוקי להשמיד את זרע עמלק.

לכו קראו ספרי מחשבת ישראל על פי הריה"ל הרמב"ם ורבים וטובים מהעם היהודי אשר עומדים על השאלות היסודיות.

פורסם

גם הנאצים האמינו שהמוסר הנוצרי שלהם מחייב אותם להשמיד את היהודים ::):kopfpatsch:

פורסם

THE-MASTER

את הקטע של המפץ הגדול ואיך הוא לא סותר את היהדות כבר הסברתי קודם אבל מה שבאמת מפריע לי זה איזה התגלות המונית מסופרת בתנ"ך?

לפי מה שאני זוכר היו כל הזמן התגלויות ליחידים... ויותר מזה מי שרואה את ה' דינו מוות (חוץ מאלה שהוא\היא\זה רצה שיראו אותו)

ועוד דבר... אני לא רוצה להתייחס לכל העניין העמלקי אבל דבר אחד אני כן רוצה להבהיר... בניגוד להרבה דתות הדת היהודית (והאיסלם והנצרות לצורך העניין) לא רואות באל כאיזה יצור או משהו עם תכונות או כל מאפיין אנושי אחר... לכן אתה לא יכול להגיד שיש דבר כזה מוסר אלוהי בכלל... שלא לדבר על זה שאם נצא מנקודת הנחה שקיים דבר כזה אז למה שאנשים ידעו עליו או יצליחו לפענח אותו (דבר אשר יראה חולשה באל שלהם שאמור להיות אבסולוטי)

פורסם

תסלחו לי אם אני חוזר על משהו אבל אין לי כוח לקרוא 16 עמ' :)

אני לא מאמין בכלום, כלומר בשום אלוהים.

לדעתי אלוהים זה דבר שהומצא ע"י אנשים בעבר הרחוק בכדי להסביר תופעות טבע\דברים לא ידועים ולא מובנים להם.

משום מה זה דבק עד לימינו.

יום טוב.

פורסם

ההתגלות ההמונית הייתה בסיני אם אני זוכר נכון... כשמושה ירד מההר עם התורה ה' התגלה אל העם או משהו כזה... לא זוכר את הסיפור המדוייק...

IRIVERMAN, פעם הבאה תטרח לקרוא לפחות את העמודים האחרונים... כבר איזה 10 עמודים יש וויכוח על הסיבה להמצאת\ קייום אלוהים...

פורסם

גם הנאצים האמינו שהמוסר הנוצרי שלהם מחייב אותם להשמיד את היהודים ::):kopfpatsch:

היטלר דווקא רצה לכפות את הפולחן הפגאני. פחות ופחות אנשים בתוך גרמניה הלכו לכנסיות והכמרים הרגישו מאויימים, אפילו התחילו "להיאלם". הוא השמיד גם נוצרים קטוליים, פרוטסטנטים לא אלא אם הם היו מתנגדי שלטון.

פורסם

לא הבנת את הכוונה שלי(ברור שזה לא נכון)...

מה שהתכוונתי זה שתירוצים לרצח עם תמיד אפשר למצוא

ולהגיד שהמוסר האלוהי הוא זה שמנחה אותך לעשות זאת ממש לא פוטר אותך מאחריות

פורסם

לא נראה לי... אני אשמח לקבל את הספר והפס' המדוייק של ההתגלות ההמונית...

אממ זה שהיטלר השמיד את כל המתנגדים לו לא אומר שזה היה באמונה שלהם... לפי תורת הגזע הוא היה צריך להשמיד רק את הנכים היהודים ו"הצבעונים"

הוא פשוט השתמש בזה על מנת לבסס את המעמד שלו... אני בספק כמה הוא האמין בזה (סביר להניח שלא יותר מידי כי הוא בעצמו לא היה ארי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים