עבור לתוכן

כמה שקט הוא ספק "שקט"?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני פריק של שקט, ומנסה להשתיק את המחשב כמה שיותר.

המפרט שלי הוא כדלקמן:

Compucase 6919

HEC 475-VD-T

P4E 3.0

ABIT IS7-E

Zalman 7000B-Cu

הזלמן הנוכחי הוא חדש ובא במקום 6500AlCu, שהיה רועש מדי לטעמי.

במארז מורכבים שני מאווררי 120מ"מ שהגיעו יחד איתו, שניהם פועלים בוולטאז' נמוך במיוחד (רצים על איזה 700 סל"ד), ולא שומעים אותם.

את המאוורר של הנורת'ברידג' ניתקתי, בגלל שהרעש שלו עיצבן אותי.

עכשיו, הספק נרכש כספק "שקט במיוחד", אבל התברר כמפלצת רועשת בטירוף. כיום הוא אחרי מוד, ששני המאווררים מחוברים למתח מהלוח שעובר דרך Fanmate ומסתובבים במהירות הכי נמוכה. מאוורר ה-80 מ"מ גם הוחלף במאוורר של זלמן. אבל עדיין, אני שומע אותם.

השאלה היא - האם ספקים אחרים, למשל TT410 PurePower, באמת יהיו שקטים יותר? כי גם ה-HEC מוגדר כ"ספק שקט".

בקיצור - האם שווה להשקיע 350 שקל בספק של TT או אנרמקס או כל חברה אחרת, או להשקיע 600 שקל בספק של זלמן? או שאין שום סיכוי לקבל שקט מוחלט מספק כח?

פורסם

בביקורות של ספקים באתרים מקצועיים יש תמיד בדיקה של עוצמת הרעש עם מכשיר מיוחד. צריך לזכור שני דברים:

המרחק ששמים את המודד מהספק משנה מאוד.

עם כל עלייה של 3 DBa עוצמת הרעש מכפילה את עצמה.

פורסם

לא, ה TT לא שקט.

אצלי יש מאוורר אחד של אנרמקס 120מ"מ במארז והוא על 3-4 וולט, בקושי שומעים אותו...

גם אני ניתקתי את מאוורר הצ'יפסט של אביט.

ויש לי קירור פסיבי לכ.מסך.

אז נשאר לנו הרד דיסק וספק שביחד מרעידים את החדר מרוב רעש ואני לא מצליח.. :sleep:

:pissed:

חכה לאיזה FANLESS PSU במחיר שפוי

פורסם

כן אני מכיר את הבעיה.. אצלי יש על המעבד SP94 אם מאוורר ENERMAX במהירות מינימלית שאי אפשר לשמוע אותו

על הכרטיס מסך יש את הסיילנסר 2 שגם כן אי אפשר לשמוע אותו ואת המאוורר של הציפסט ניתקתי. עכשיו הבעיה היא שיש לי הארד דיסק של WD דיי מרעיש

וספק ANTEC TRUE POWER 430W שאמור להיות שקט אבל זה הדבר האחרון שהוא עושה...

פורסם
  • מחבר

נשאלת השאלה - האם אני אשיג משהו יותר טוב מספק כח שעבר מודינג? כלומר - ברור שספק ללא מאוורר יהיה יותר שקט, אבל זה מחיר מטורף, וגם לא ממש בריא לדעתי, מכיוון שהמארז שלי מכיל פרסקוט וגם ככה מגיע לטמפרטורות לא נעימות במיוחד (50 מעלות במנוחה, עם 7000B-Cu, באוברקלוק ל-FSB 218).

אני מאמין, למעשה, שהבעיה העיקרית שלי היא הרעש של זרימת האוויר, ולא של המנועים, לפחות כרגע.

אני אנסה למצוא פתרון אקוסטי לריפוד המארז מבפנים.

מישהו מכיר פתרון זריז ויעיל להשתקת פתח הפליטה של ספק הכח?

פורסם

לפליטה אין.

המקום צריך להיות פתוח ולהוציא אוויר.

אבל אתה יכול לנסות לרפד את הספק בכל המגעים שלו עם המארז, ובכך למנוע העברת ויברציות מהספק למארז...

HOLY JC מאיפה אתה?

חשבתי אולי על איזה ביקורת TT410W VS ANTEC TP430 בעניין שקט+ביצועים.

פורסם
  • מחבר

Already did ;)

פורסם

קירור מים?

יש לי ספק הרדיסקים מעבד וצ'יפסט מקוררים ע"י מים והכל בקומבינות שעשיתי בלי לקנות בלוקים.

זה עולה כמה עשרות שקלים והרבה זמן.

פורסם

:xyxthumbs:

אולי תיתן קצת תמונות ותפרט על העבודה שעשית? :jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים