עבור לתוכן

מה מהירות העברת נתונים של דיסקים קשיחים ?

Featured Replies

פורסם

ואני לא מדבר על UDMA 0-7 או PIO 1-4 או כל דבר אחר. מה אכפת לי מהמהירות של העברת נתונים מהקשיח ישירות לזכרון. יופי שזה לא מכביד על המעבד.

קניתי קשיח quantum fireball 15 gb בשנת 2000 המוכר אמר לי זה UDMA 66 . ולא חשבתי על זה אפילו מאז מה זה אומר.

הקשיח העביר לי קבצים מקשיח לקשיח אחר בערוצים נפרדים של IDE בקצב של 25מב. קניתי עוד קשיחים בסוף 2002,

הם כבר היו ATA 100 . ורק לפני שבוע פתאום הכה אותי. מה זה ?! הקשיח מסוגל להעביר מידע ב 100 מב. ושאלתי

תצמי למה אני לא מאפשר תאפשרות הזאת. התחלתי לקרוא לחפש, הבנתי שאני צריך קודם כל כבל 40 פינים 80 חוטים כדי שיעבוד

במצב מעל UDAM 1, והיה לי כבל כזה משנת 21.7.2002 כשקניתי לוח אם, אבל לא נתתי לזה חשיבות. הסתכלתי עליו חפיף

ראיתי יותר מדי כבלים וחשבתי זה מספר הפינים ולא יתאים לכניסה.

אז מכל הדברים שקראתי בסוף דבר 1 התברר לי שזה מהירות העברת נתונים ישירות לזכרון מה שמדגישים לנו בקשיחים. אבל אני חיפשתי מהירות העתקת קבצים מקשיח לקשיח. אז בגלל שלא ציינו את זה בשום מקום חשבתי אולי אם הקשיח מסוגל לקרוא מעצמו

בקצב כזה ולשלוח לזכרון אז בטח מהזכרון הוא מסוגל לקבל חזרה באותו קצב של 100 או 133 מב לשניה. קניתי קבל ATA 100

חיברתי, הביוס אומר UDMA 5 ליד הקשיחים. שמחתי לאלה. נדלקו החלונות אני מעתיק קובץ של 700 מב מקשיח לקשיח שום דבר לא השתנה אותם 25מב'ש מעתיק 700 מב תוך 30 שניות. חשבתי אולי אין לי תמנהל התקן או השבב שאחרי על התמיכה של הלוח אם ב

UDMA 2 ומעלה. אז הלכתי וקניתי כרטיס הרחבה PCI ata 133 controller card , הרכבתי--> מעלה תחלונות

ו כ ל ו ם.

בסוף כבר התייאשתי וחשבתי טוב אם הכוונה היתה כל ה 4.5 שנים האלה לגישה ישירה לזכון אז כנירה דברים שצורכים הרבה זכרון יעלו יותר מהר. מדדתי זמן טעינה של משחק, לא השתנה כלום

בזבזתי 130 שח על כרטיס הרחבה ו 17 על כבל של 80 סמ" כי איפה שממוקם הקשיח 40סמ" לא היה מספיק.

אז אני לא מבין בכל ה 4.5 שנים הקשיחים לא התפתחו בכלל במהירות העתקת קבצים מקשיח לקשיח ? זה נשאר 25מב'ש

או שאני עושה משו לא נכון ? בחלונות גם מראה שהקשיחים במצב יו די אם אי 5 ו אחד על 6 מאקסטור 120 ג'ב אטא 133 שקניתי ב 12.10.4

מה כל הרעש הזה על גישה ישירה לזכרון בקצב ככה וככה ו ה סאטא שמתחיל מ 150 מב'ש וכבר נסללה לו דרך להתפתח לקצבים של עד 600מב'ש בעתיד.

פורסם

חחחחח

הרגת אותי

הATA100 אומר למעשה שהטכנולוגיה תומכת בקצב העברת נתונים של עד 100MB/S. בפועל זה לא קורה כי הHD שלך לא מסוגל להעביר מידע בכזאת מהירות. כיום קצב ההעברה הסטנדרטי נע בין 20 ל40MB בשניה לכונני 7200RPM, ואם אני לא טועה אז משהו כמו 50MB/S לכונני 10,000RPM כמו הראפטור (שהוא ה10K RPM היחיד שהוא לא SCSI)

פורסם

המהירות הזו שאתה רואה היא של הבקר, אם המידע מספיק קטן לשבת ב buffer של הכונן הוא באמת יכול להגיע עד 150MB/S ב SATA או 133MB/S ב ATA133 וכו'.

מעשית המהירות מוגבלת ע"י הכונן המכני, בהעתקת קבצים נדיר לעבור את ה 25MB/S.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. באסה. אז יצאתי עוד בזול. טוב שזה לא עלה 500 שח

ותכרטיס הרחבה אני אאכיל לעזים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים