עבור לתוכן

נערך והתווספו תמונות : בלאגן שלם עם הרשת האלחוטית ! * Problem Solved *

Featured Replies

פורסם

למה אתה שואל את אותה שאלה ב-2 תראדים שונים?

ביטול הראוטר באלקטל ושימוש בראוטר של ה-dlink לא יפתור לך את בעיית האלחוט, אין קשר בין שני הדברים.

הבעיה שלך היא רק באלחוט, בלי שום קשר לראוטר.

לא ברור לי למה החלטת להגדיר מחשב לכתוב IP של 192.168.0.1, ברור שהוא לא מצליח לתקשר עם ה-dlink, אסור לשני מכשירים יהיה אותה כתובת.

איזה טווח של כתובות נותן האלקטל אצלך? כתובות שמתחילות ב-10 או ב-192?

• תגובות 61
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לא ביטלתי את הראוטר באלקטל, בהתאם להמלצתם נשארתי את האלקטל כנתב,

ביטלתי את הDHCP ב DLINK.

בנוסף, לא למחשב נתתי את הכתובת 192.168.0.1, אלא רק ל DLINK,

המחשב מקונפג לקבל כתובת IP אוטומטית (מה DHCP של האלקטל).

מה שאולי בלבל אותך הוא שאמרתי שאני לא מצליח להכנס מהדפדפן לDLINK (בכתובת 192.168.0.1),

לכן קבעתי למחשב (באופן זמני) כתובת IP קבועה (192.168.0.2) וכך הצלחתי להכנס מהדפדפן ל DLINK, לראות שהכל מקונפג כמו שצריך (כמו בתמונות שהבאתי), ולאחר מכן החזרתי את המשב לקבלת IP אוטומטי.

הבעיה נותרה בעינה, רק האלחוטי לא מצליח לגלוש...

עריכה :

הבנתי שבכלל שהאלקטל מוציא כתובות המתחילות ב 10, והכתובת שקבעתי ל DLINK מתחיל ב 192, אני לא מצליח להגיע ל DLINK,

שיניתי זאת - וקבעתי ל DLINK כתובת 10.0.0.1 וכעת אני מצליח להגיע לקינפוג ה DLINK. כמובן שזה לא קשור לבעיית האלחוט, פשוט יותר נוח.

מה עושים בנוגע לאלחוט ?

פורסם

המחשב הנייד בכלל מצליח להיכנס לרשת? לקבל IP?

פורסם

איזה IP מקבלים המחשבים הנייחים?

פורסם
  • מחבר

אתם מהירים :-)

הבנתי שבכלל שהאלקטל מוציא כתובות המתחילות ב 10, והכתובת שקבעתי ל DLINK מתחיל ב 192, אני לא מצליח להגיע ל DLINK,

שיניתי זאת - וקבעתי ל DLINK כתובת 10.0.0.1 וכעת אני מצליח להגיע לקינפוג ה DLINK. כמובן שזה לא קשור לבעיית האלחוט, פשוט יותר נוח.

המחשב האלחוטי "רואה" את הרשת, כאשר הוא מנסה להתחבר אליה יש לו בעייה ב "ייבוא כתובת רשת"

ולכן הוא מופיע כחיבור מוגבל...

פורסם
  • מחבר

אהההההההההה

יכול להיות שהאלחוטי לא הצליח להתחבר, מכיוון שנתתיקודם ל DLINK כתובת ב 192, ולא ב 10 כמו האלקטל, והם כאילו לא היו באותה רשת ??

אנסה כעת, לאחר שקבעתי לדילינק גם כתובת שמתחילה ב 10... :bash:

פורסם

תגדיר את ה D-Link שיקבל כתובת DHCP, ותגדיר לו שם DNS שיאפשר לך לגשת אליו.

זה צריך לפתור לך את הבעיה.

פורסם

המחשב האלחוטי "רואה" את הרשת, כאשר הוא מנסה להתחבר אליה יש לו בעייה ב "ייבוא כתובת רשת"

אתה יכול לפרט יותר? זה לא אומר הרבה

מה הוא אומר בדיוק? תן צילומי מסך של ההודעות שגיאה של הנייד

פורסם

מה כתוב לך כשאתה עושה ipconfig/renew בנייד?

פורסם
  • מחבר

איך עושים את זה ? מה זה יפתור, את בעיית האלחוט ?

מה כתוב לך כשאתה עושה ipconfig/renew בנייד?

עשיתי קודם ipconfig כדי לראות איזו כתובת IP קיבל הנייד (אלחוטי), הוא קיבל :

169.254.177.131/255.255.0.0

הכתובת הזו תקינה ?

(אגב, ב connection specific DNS suffix לא כתוב כלום, ולעומת זאת בנייח כתוב lan

כשאני עושה ipconfig /renew זה לוקח לו בערך חצי דקה, ולאחר מכן אני מקבל הודעת שגיאה האומרת :

no operation can be performed on local area connection while it has its media disconnected.

an error occurred while renewing interface wireless network connection : unable to contact your DHCP server. request had timed out.

פורסם

אני לא בטוח שזה אפשרי, לפחות לא בכל ראוטר (או לפחות ב- WRT54G שלי עם firmware ישן יחסית 1.42).

ניתן להפעיל או לכבות שרת DHCP, אבל לא ידוע לי שיש פונקציה של לקוח DHCP.

(באמת הגיע הזמן שאני אעדכן ל-firmware האלטרנטיבי של sveasoft - בשביל זה קניתי ראוטר שמריץ לינוקס!).

פורסם

אני לא בטוח שזה אפשרי, לפחות לא בכל ראוטר (או לפחות ב- WRT54G שלי עם firmware  ישן יחסית 1.42).

ניתן להפעיל או לכבות שרת DHCP, אבל לא ידוע לי שיש פונקציה של לקוח DHCP.

(באמת הגיע הזמן שאני אעדכן ל-firmware האלטרנטיבי של sveasoft - בשביל זה קניתי ראוטר שמריץ לינוקס!).

אתה פשוט מגדיר לראוטר שיעבוד עם כתובת IP דינמית, כאילו יש לך חיבור כבלים קבוע ללא חייגן. לא אמורה להיות בעיה להגדיר את זה.

פורסם
  • מחבר

איך עושים את זה ? מה זה יפתור, את בעיית האלחוט ?

הכתובת הזו  תקינה ?

כשאני עושה ipconfig /renew זה לוקח לו בערך חצי דקה, ולאחר מכן אני מקבל הודעת שגיאה האומרת :

no operation can be performed on local area connection while it has its media disconnected.

an error occurred while renewing interface wireless network connection : unable to contact your DHCP server. request had timed out.

שכחתם אותי ? :-)

פורסם

אולי תענה למה שביקשתי? לדעתי הבעיה של הנייד נובעת מענייני אלחוט ולא קשורה לכתובות הIP והטווחים ושרתי הDHCP, כמו שהיה קודם

פורסם
  • מחבר

אולי תענה למה שביקשתי? לדעתי הבעיה של הנייד נובעת מענייני אלחוט ולא קשורה לכתובות הIP והטווחים ושרתי הDHCP, כמו שהיה קודם

אבל עובדה שמה שהוא לא מצליח לעשות זה לקבל כתובת IP תקינה...

איזה צילומי מסך ?

כל מה שקורה הוא שהוא מזהה את הרשת האלחוטית, מנסה להתחבר אליה, ובשלב שהוא מבצע "מייבא כתובת רשת" הוא כנראה לא מצליח,

מכיוון שהשלב הבא הוא שנוצרת רשת "מוגבלת".

גם כאשר אני מנסה לבצע RENEW ידני, הוא נכשל :

הכתובת הזו תקינה ?

an error occurred while renewing interface wireless network connection : unable to contact your DHCP server. request had timed out

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים