עבור לתוכן

המחשב לא עולה לי תעזרו לי דחוףףףף!!!!!!!!!

Featured Replies

פורסם

הורדתי לזכרונות שלי את התזמונים והמחשב עכשיו לא עולה וכל פעם שאני פותח אותו הוא מצפצף והווינדווס לא עולה!!!!!!!!!!!!

כמובן שעכשיו אני מדבר ממחשב אחר.......

בבקשה תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!

מה לעשות????????

פורסם

יש לי a64 3200 ורציתי לעשות לו oc של 200 מגה הרץ......אז יש לי שתי שאלות:

1. אני צריך להעלות מתח למעבד בoc של 200 מגה הרץ?

2. אמרו לי שאחרי שאני עושה oc לשים את המחשב במצב fastest..........מה זה אומר? מה זה עושה? ואיך אני שם את המערכת על מצב fastest?

1. בשום פנים ואופן אל תעלה סתם מתח

תעלה את ה FSB (המהירות של הלוח אםX המהירות של הזיכרון = המהירות של המעבד )

2. זה בהגדרות של הביוס

איזה לוח אם ?

פורסם

אתה רוצה לעשות OC של 200 MHZ לבאס??? אם כן אז כנראה אתה תצתרך להעלות את המתח למעבד (אבל לאט ובזהירות!!! אם תעלה יותר מידי ישרף לך המעבד... רצוי שיהייה לך גם קירור רציני... 200MHZ זה די הרבה...)

אם אתה רוצה לעשות OC של 200 MHZ לתדירות העבודה של המעבד (המעבד שלך עובד ב2.2 GHZ אם אני לא טועה ואתה רוצה להגדיר אותו כ 2.4...) אז לא תצתרך להעלות את המתח, או שתצתרך להעלות אבל ממש קצת.

אגב, אם הכוונה שלך לOC מתאימה לאפשרות השנייה אז לפעם הבאה תדע שלא מדברים על התוספת בHZ לתדירות של המעבד... מגברים בHZ כתוספת לבאס או בתוספת של אחוזים לתדירות המעבד או בשינוי המכפלה...

לגבי 2- אין לי מושג מה זה, אבל זה יכול לעזור אם תתן את הדגם של הלוח אם...

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

הלוח אם שלי זה msi k8n neo platinum......עם קירור למעבד thermalright xp90 עם מאוורר vantec thermoflow 92mm והמעבד שלי עובד על 34 מעלות במנוחה........

1. כשאני שם את המערכת שלי על fastest מה זה עושה בעצם? מה יקרה אם אני לא ישים את המערכת על fastest? וכאשר אני שם את המערכת על fastest אני צריך מתשהו לשנות את זה בחזרה לנורמל או להשאיר את זה ככה תמיד בלי לשנות את זה?

2. אני משנה את הבאס של המעבד.......איפה שכתוב בביוס cpu bus או משהו כזה עם cpu........זה המהירות של המעבד נכון? לא של כל המערכת.....(לוח אם זכרונות וכל זה...)נכון?

פורסם

על כמה הבאס שלך עומד בלי הOC?

הבאס זה בעצם ערוץ התקשורת של המעבד עם שאר הרכיבים- כשאתה משנה אותו, אתה עושה אתה בעצם מגדיר למעבד שהוא יכול לקבל יותר מידע בזמן נתון, בשביל שהמעבד לא יטחן מים, רצוי שהזיכרונות והכרטיס מסך שלך יתאימו להגדרה החדשה של הבאס. דוגמא: המעבד שלי עובד בבאס של 266MHZ בלי OC, והזיכרונות עובדים ב333 (בהגדרה הסטנדרטית, לא בAUTO ובלי OC) עם אני לא משנה שום דבר במערכת, הזיכרונות יסטנכרנו עם המעבד ויעבדו גם ב266, וזה יוצא שאני לא מנצל את היכולת של הזיכרונות. אם אני מגדיל את הבאס של המעבד (עושה OC) מ266MHZ ל300MHZ, כל המערכת שלי תעבוד עם באס של 300MHZ, מה שאומר שיותר מידע יעבור מהזיכרון אל המעבד בזמן מוגדר. מה שקורה בפועל זה שאני מעמץ את המעבד מעבר להגדרה הסטנדרטית שלו- מקבל יותר ביצועים. אם הייתי מעלה את הבאס של המעבד ל400, הייתי צריך לעשות OC גם לזיכרונות (ככה הייה יוצא שהמעבד הייה נשרף לבד :smile1:) כי בלי OC לזיכרונות, המערכת הייתה עובדת על 333MHZ, ורק המעבד הייה עובד על 400- טוחן מים...

וכמו שכבר כתבתי: תוספת של 200MHZ לבאס זה המון, תתחיל עם OC קטן יותר ותתקדם משם. אתה צריך להכיר טוב מאוד את המערכת כדי לעשות OC כזה רציני... תנסה לשחק גם עם המכפלה אם אתה רוצה, OC אופטימאלי מושג בד"כ ע"י שילוב של העלאת המכפלה בנוסף להעלאת הבאס...

תקרא את המדריכים לOC, הם יכולים לעזור לך מאוד...

פורסם
  • מחבר

1. אז ככה......עשיתי oc של 10 מגה הרץ בבאס...... שזה אומר שהמעבד שלי על 2310 מגה הרץ, נזיכרונות שלי על 210 מגה הרץ.........

לא שמתי את המערכת על מצב fastest כי לא מצאתי איפה זה, וחוץ מלהעלות את המהירות של הבאס לא עשיתי כלום........האם יש עוד משהו שעלי לעשות?

אם כן, מה אני צריך לעשות?

2. הזכרונות שלי עובדים על 210 מגה הרץ אבל המהירות המקורית שלהם היא 500 כי זה a-data vitesta pc4000 500mhz ורציתי לדעת אם זה אומר שהזכרונות בdown clock ואם יכול להגרם איזה שהו נזק לזכרונות כתוצאה מהאוברקלוק?

עוד שאלה קטנה, האם אני צריך לשנות את התזמונים של הזכרונות בגלל האוברקלוק? אם כן, לאיזה תזמונים? התזמונים שלי עכשיו הם: 3-4-4-8 ........

תודה רבה רבה לכל מי שעוזר ויעזור לי!!!!!!!!!!!! :-*

פורסם

איפה בדקת את הנתונים האלה?

תוריד מהאתר את התוכנה "AIDA32" ותבתדוק שוב את הנתונים.

המעבד שלך אמור לעבוד בבאס של 400 MHZ, וגם הזיכרונות (אגב, אחלה זיכרונות...), בד"כ בביוס כתוב את הבאס / 2 והמכפלה מוכפלת ב-2... מה שעשית זה להעלות את הבאס מ400MHZ ל 420, העלאה כזו לא דורשת בד"כ העלאה של המתח.

מה המהירות המקורית של המעבד שלך? ומה המכפלה? (אתה יכול לבדוק את זה באידה... תבדוק בהתחלה את הנתונים של המחשב לפני הOC, כדי לדעת ממה אתה מתחיל...)

תקרא בספר של הלוח איך אתה יכול לשנות את המכפלה (יש לוחות שעושים את זה ע"י מתגים שנמצאים על הלוח, יש כאלה שעושים את זה דרך הביוס ויש כאלה שלא מאפשרים שינוי מכפלה...), זה גם יכול להגדיל את הOC.

תנסה להעלות עוד קצת את הבאס. כשתגיע ל225- 230 תעלה קצת את המתח. שים לב לטמפ' של הלוח ושל המעבד!!!

באופן כללי, התדירות של המעבד נקבעת ע"י הבאס כפול המכפלה (במקרה שלך, לפי החישוב הגס שלי זה באס= 200, מכפלה = 11.5, 11.5*200= 2300MHZ. אם אתה לוקח את הבאס כ400MHZ, אז המכפלה שווה ל5.75...)

פורסם
  • מחבר

הורדתי לזכרונות שלי את התזמונים והמחשב עכשיו לא עולה וכל פעם שאני פותח אותו הוא מצפצף והווינדווס לא עולה!!!!!!!!!!!!

כמובן שעכשיו אני מדבר ממחשב אחר.......

בבקשה תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!

מה לעשות????????

בבקשה תעזרו לי!!!!!!!!!!

פורסם

דבר ראשון, למה לא פתחת ת'ראת נוסף, דבר שני, תנסה להחזיר את התיזמונים למצב הקודם שלהם, תכבה את המחשב לגמרי ותן לו לנוח כמה דקות (לי זה הייה עוזר כששיחקתי יותר מידי עם הOC שלי...)

דבר שלישי: איפה שינית את התיזמונים??? אני מחפש את האופציה הזו כבר המון זמן...

אמור להיות לך דיואל ביוס, זה דבר מאוד שימושי למיקרים כאלה. ואמרתי לך: אל תשחק יותר מידי עם הדברים האלה אם אתה לא יודע מה אתה עושה...

אם עדיין לא עולה, תפרט יותר את הבעייה, המחשב עושה לך ריסטרט במקום להעלות את הווינדוס או שהוא פשוט נתקע?

פורסם

תוציא את הבטריה של הלוח אם (עגולה, כמו של שעונים רק גדולה יותר) למשך שעה. תוציא אותה כשהמחשב מכובה ומחוץ לחשמל. לאחר שעה תחזיר אותה ותראה אם זה עזר.

פורסם

עברת את הגבול עם הכותרת!

קרא את חוקיי הפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים