עבור לתוכן

גופות רדיואקטיבית,איך הם נקברות?

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי שאלה קצת מוזרה,איך קוברים גופות שמתו כתוצאה מרדיואקטיביות (חשיפה לנשורת גרעינית,חשיפה לקרינה גרעינית וכו')

חבר שלי אמר לי שיש בית קברות מיוחד לחללים (גופות) רדיואקטיבים,אני אמרתי שקוברים אותם בתוך ארון עופרת.

מי צודק?

פורסם

אני חושב שסתם קוברים אותם...

סך הכל הם רק מתו מהקרינה הם לא הפכו להיות רדיואקטיבים...

פורסם

לא כל הנכסף לקרינה מת ממנה אבל אם החשיפה היתה כה ממושכת עד שגרמה למות הנחשף סימן שכמות טובה נספגה בו והגוף שלו פולט אותה בכמויות גדולות. חולי סרטן שמטופלים בהקרנות גם כן פולטים אח"כ קרינה ולא מזמן מישהו שעבר במזנון בבי"ח בלנינסון טבע את ביה"ח על כך שנחשף לקרינה שנפלטה מן החולים וחלה בסרטן והוא זכה.

קשה לי להאמין שמישהו יוציא כסף לארונות עופרת. לא רבים עד כה מתו מקרינה מלבד לאסון צ'רנוביל, הרושימה ונגאסאקי, אבל אז אף אחד לא ממש דיבר על ארונות, פשוט קברו. הקרינה בוודאי נפלטה לאדמה ומתישהו היא הולכת ופוחתת, היא לא נצחית.

פורסם

זה לא בכמות שמסכנת חיים, הרי תזכור שבישראל אתה לא נקבר באדמה אלה בתוך קבר בטון שנסגר מלמעלה עם פלטות בטון ורק מעליו האדמה.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

זה לא בכמות שמסכנת חיים, הרי תזכור שבישראל אתה לא נקבר באדמה אלה בתוך קבר בטון שנסגר מלמעלה עם פלטות בטון ורק מעליו האדמה.

ולמה בידיוק אתה חושב שכמה פלטות של בטון יכולות לעצור קרינה?

עופרת חוסמת קרינה.

הקרינה נישארת בגופות כמה עשרות שנים טובות.

וכמובן כמות משתנה מחשיפה לחשיפה

פורסם

אתה בעניין שהגופה לא נשארת שלמה והיא נאכלת ע"י תולעים?

פורסם

אתה בעניין שהגופה לא נשארת שלמה והיא נאכלת ע"י תולעים?

רק תחשוב אילו תולעת מוטצייה תצא מהחשיפה לקרינה ;)

פורסם

כזאת?

godzilla-plush.jpg

פורסם

חחח זה מעניין באמת...

פורסם

ולמה בידיוק אתה חושב שכמה פלטות של בטון יכולות לעצור קרינה?

עופרת חוסמת קרינה.

הקרינה נישארת בגופות כמה עשרות שנים טובות.

וכמובן כמות משתנה מחשיפה לחשיפה

כל חומר מספיק דחוס, ובטון הוא בחלט דחוס חוסם קרינה. כן עופרת חוסמת יותר טוב, אבל גם בטון חוסם מספיק טוב. בצ'רנוביל פשוט שפכו בטון על הכור, מתו שמה המון אנשים שעבדו ללא ציוד הגנה, בגלל שאף אחד לא אמר להם שזה מסוכן. כן באותו זמן לא ידעו מה הולך בכור. והרוסים הורו לכוחות גדולים של חיילים ואנשי חילוץ להכין בטון ולשפוך על הכור, וכולם עשו זאת במשך שעות ללא כל ציוד הגנה. לגוף האדם יש יכולת ספיגת קרינה נמוכה יחסית, ואין כל סכנה לטמון גופות בתוך האדמה. אם מדובר על מאות גופות, טמינה שלהם במקום אחד יכול להרעיל את הקרקע הסובבת אותם. אבל כל עוד לא מדובר על זה אין שום בעיה לטמון אותם.

מקסימום מי שיבוא להלוויה יצתרך ללבוש חליפת אב"כ :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים