עבור לתוכן

איטיות במהירות הורדה וגלישה - אינטרנט זהב.

Featured Replies

פורסם

שלום,

בשלושה ימים אחרונים ישנה האטה משמעותית במהירות ההורדה שלי.

אני מחובר דרך אינטרנט זהב במהירות חיבור של 0.5 מגה  והתקשרתי לחברה אתמול ושילשום והם אכן אישרו לי את הטענה.

השאלה שלי האם מישהו מיכם גם מרגיש את האיטיות ... גם מ- TUCOWS אני מוריד על 20 ...

פורסם

יש לך ADSL או כבלים?

אני מחובר לאינטרנט זהב בכבלים ולא הרגשתי האטה.

תחליף חבילה, אתה בטח משלם דיי הרבה כסף עבור החבילה האיטית הזאת, תתקשר לבזק ותעדכן את החבילה!

כמה אתה משלם על החבילה הזאת?

פורסם

בתור תומך טכני שעובד אצל ספקית אינטרנט אחרת (זאת עם הלטאה האדומה..), אני יכול לומר לך בוודאות שרוב המקרים של איטיות בתעבורת רשת, לא קורים בגלל הספקית - כלומר, לספקית יש רוחב פס עצום לחו"ל (במקרה שלנו לפחות) וכמעט לא קורים מקרי עומס.

זה משאיר בול 2 אפשרויות שגורמות לאיטיות :

1. התשתית שלך - בזק או כבלים.

איך בודקים ? -=> במקרה של כבלים, מתנתקים מהאינטרנט לרגע, ומבצעים בדיקת מהירות הורדה מול האתר של הורדת החייגנים (שנמצא לפני האינטרנט)

במקרה של בזק, מתנתקים מהאינטרנט, ומתחברים שוב, אך עם שם משתמש 1@1, שזה אומר שאתה מתחבר לבזק בלבד, בלי להגיע לספקית האינטרנט שלך, ואז אתה צריך להכנס לאתר החייגנים שלהם (מצטער, לא זוכר את הכתובת או את האייפי שלו כרגע..) - ושם מבצע בדיקת מהירות הורדה

אם הבדיקה מול התשתית עוברת, כלומר אתה מקבל את המהירות של החבילה שלך - אז הבעיה היא לרוב במחשב.

2. בעיה במחשב - וירוס או תוכנת ריגול, או כל תוכנה שמשתמשת לך ברוחב הפס.

לבדוק וירוסים, טפילים, תוכנות ריגול, כדי לוודא - לסגור את כל התכניות שרצות ברקע של המחשב שלך (CTRL ALT DELETE, ואז לסגור את כל התהליכים שרשומים ליד שם המשתמש שלך - חוץ מ EXPLORER ו TASKMGR , להזהר לא לסגור תהליכי SYSTEM או NETWORK - אלא רק כאלה שיש להם בצד את שם המשתמש שלך)

ואז לבצע בדיקת מהירות הורדה שוב מהאתר של הספקית שלך.

פורסם

גם לי יש adsl 0.5 וגם אני מחובר לאינטרנט זהב.

למי ששאל אני משלם 40ש"ח לחודש-דןןקא נראה לי מאוד סביר.

ולפותח הדיון-אין לי שום בעיות הורדה אני  כמעט מכל אתר מוריד על 60 ויש לי לחו"ל פינגים נמוכים יחסית.

אגב kindey

תוכל להסביר לי בבקשה איך האינטרנט פועל בעצם לחו"ל?

ז"א-אמרו לי שהמידע מועבר דרך "צינורות" מהבית שלי לספקית ומשם לבזק ששולחת דרך אותם "צינורות" לחו"ל. ושלישראל ה"צינורות" באיכות מאוד ירודה וזה מה שגורם לפינג להיות כל כך גבוהה.

ולכן לאדם בעל adsl 2.5 ואדם שני עם 0.5 יכולים להיות עם אותו פינג.

האם זה נכון?

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המהירות.

אני מחובר ב- ADSL.

הבעיה היא שאפילו חברת האינטרנט אישרה את הטענה שאכן יש האטה בגלישה וכו אני אתקשר אליהם היום לברר

דרך אגב מאיפה אני יכול להשיג את הדרייברים למודם ALE 070 ... ובנוסף לאיזה MODULATION אני צריך לכוון אותו ?

פורסם

אני מחובר ב- ADSL.

הבעיה היא שאפילו חברת האינטרנט אישרה את הטענה שאכן יש האטה בגלישה וכו אני אתקשר אליהם היום לברר

ככה, אם הספקית אומרת לך שכרגע יש אצלהם בעיה טכנית שגורמת למהירות ההורדה להיות נמוכה - אז אין מה לעשות וזה אצלהם

אם נתקלת בתומך שלא מבין מהחיים שלו, והוא ביצע בדיקת מהירות הורדה, וסתם אמר לך "אתה מוריד לאט, אני לא יודע מה לא בסדר" אז קרא שוב את ההסבר שלי בהודעה הקודמת.

ואני אפרט בשבילך :

תתחבר לאינטרנט עם שם משתמש 1@1 (זה בעצם לא חיבור לאינטרנט, זה רק לבזק, לכן לא תוכל לגלוש לשום מקום חוץ מלאתר של בזק שמייד אתן לך את כתובתו)

תגלוש לאתר הזה : 192.168.97.12 (בלי WWW או HTTP או שום תוספת אחרת)

תלחץ שם על המחשת מהירות גלישה - ADSL.

ותראה באיזה מהירות הקובץ יורד לך.

אם המהירות לא תקינה - פנה לבזק לביצוע בדיקה על הקו, אם היא תקינה - אז או שבאמת יש תקלה בזהב, או שכמו שאמרנו - טפילים במחשב.

אגב, מי שרוצה לקצר מאוד זמני המתנה לתמיכה הטכנית של בזק - 1800340340 (התמיכה של ה ADSL שלהם בתור תשתית) - אז אחרי שמכניסים את מספר הטלפון שלכם ולוחצים סולמית לאישור - מייד אחרי הסולמית תלחצו 2 כוכבית 2 כוכבית כמה פעמים, וזה יעביר אתכם למקום הראשון בתור לתומך, במקום לחכות חצי שעה ++, תחכו בדיוק חצי דקה (לא להפיץ יותר מדי, אחרת הם יבטלו את זה !!)

דרך אגב מאיפה אני יכול להשיג את הדרייברים למודם ALE 070 ... ובנוסף לאיזה MODULATION אני צריך לכוון אותו ?

אם זה מודם שסופק לך ע"י בזק - אז או מהדיסק שקיבלת עם המודם, או מהאתר של בזק, או שתבקש מהם וישלחו לך דיסק בדואר

MODULATION תלוי בשל מי המודם - אם זה בזק, אז אתה פשוט משנה בהתקנה מ LAN ל WAN ולוחץ NEXT כל ההתקנה

אם קיבלת את המודם ממקום אחר (מהספקית שלך) יכול להיות שצריך לשנות את ה MODULATION ל G.DMT

אגב kindey

תוכל להסביר לי בבקשה איך האינטרנט פועל בעצם לחו"ל?

ז"א-אמרו לי שהמידע מועבר דרך "צינורות" מהבית שלי לספקית ומשם לבזק ששולחת דרך אותם "צינורות" לחו"ל. ושלישראל ה"צינורות" באיכות מאוד ירודה וזה מה שגורם לפינג להיות כל כך גבוהה.

ולכן לאדם בעל adsl 2.5 ואדם שני עם 0.5 יכולים להיות עם אותו פינג.

האם זה נכון?

לא בדיוק

אתה מחובר לאינטרנט ע"י ספק תשתית, שמחבר אותך אל ספק האינטרנט (כבלים שמחברים אותך לזהב, או ADSL שמחברים אותך ל013 וכו'), וספק האינטרנט מחבר אותך לאינטרנט העולמי.

המהירות של הפינג תלויה בהמון גורמים, אבל בהחלט לא ברוחב הפס שלך (כל עוד זה אינטרנט מהיר)

פינג - חבילת מידע מאוד קטנה שנשלחת, ומוחזרת ע"י השרת שאליו היא נשלחה.

והמחשב מודד כמה זמן לקח לה לעבור ולחזור, והאם היה איבוד מידע בדרך.

זה לא תלוי בגודל החבילה שלך, מכיוון שגם ככה פינג היא יחידת מידע מאוד קטנה

רוחב פס רחב יותר = אפשרות להעביר יותר חבילות מידע, יותר גודל מידע במשלוח אחד.

לכן זה לא ישפיע על הפינג, כי הוא מאוד קטן (כמה בייטים של מידע וזהו)

מה שכן משפיע עליו, זה דרך איזה שרתים אתה מחובר בדרך, האיכות שלהם, הכמות שלהם, והמרחק הפיסי שלהם זה מזה.

לכן באמת אנשים עם מהירויות חיבור שונות יכולים בוודאות להיות בעלי אותו פינג

אבל מה שקובע זה לא הפינג עצמו, אלא כמות המידע שצריכה לעבור בפועל (אם זה משחק רב משתתפים או משהו כזה)

ואז באמת הרוחב פס שלך עוזר.

פורסם

לא בדיוק

אתה מחובר לאינטרנט ע"י ספק תשתית, שמחבר אותך אל ספק האינטרנט (כבלים שמחברים אותך לזהב, או ADSL שמחברים אותך ל013 וכו'), וספק האינטרנט מחבר אותך לאינטרנט העולמי.

המהירות של הפינג תלויה בהמון גורמים, אבל בהחלט לא ברוחב הפס שלך (כל עוד זה אינטרנט מהיר)

פינג - חבילת מידע מאוד קטנה שנשלחת, ומוחזרת ע"י השרת שאליו היא נשלחה.

והמחשב מודד כמה זמן לקח לה לעבור ולחזור, והאם היה איבוד מידע בדרך.

זה לא תלוי בגודל החבילה שלך, מכיוון שגם ככה פינג היא יחידת מידע מאוד קטנה

רוחב פס רחב יותר = אפשרות להעביר יותר חבילות מידע, יותר גודל מידע במשלוח אחד.

לכן זה לא ישפיע על הפינג, כי הוא מאוד קטן (כמה בייטים של מידע וזהו)

מה שכן משפיע עליו, זה דרך איזה שרתים אתה מחובר בדרך, האיכות שלהם, הכמות שלהם, והמרחק הפיסי שלהם זה מזה.

לכן באמת אנשים עם מהירויות חיבור שונות יכולים בוודאות להיות בעלי אותו פינג

אבל מה שקובע זה לא הפינג עצמו, אלא כמות המידע שצריכה לעבור בפועל (אם זה משחק רב משתתפים או משהו כזה)

ואז באמת הרוחב פס שלך עוזר.

אז אם נגיד, אשחק במשחק רב משתתפים בשרת אירופאי-נגיד באנגליה, אז הפינג שלי יקבע על פי השרת עצמו, המרחק ביני לבין השרת, רוחב הפס שלי, ואיכות הספקית שלי?

אם כן, אז משהו לא מסתדר לי, לחבר שלי יש adsl 1.5 באינטרנט זהב ולי 0.5 בזהב, ושנינו משחקים באותו שרת ולו יהיה כ100פינג יותר ממני אף על פי שאין לו וירוסים וכו'

אתה אומר לי שבעצם ההבדל הזה בפינג נובע רק בגלל שאני גר באזור א והוא גר באזור ב?

וכמו כן דרך מה בדיוק עובר המידע הזה? דרך צינורות? לווין? והאם לכל ספקית יש את הצינורות האלו משלהם? או שלארץ יש "צינור" משותף לחו"ל?

פורסם

לך תדע דרך איזה שרתים כל אחד מכם עובר ?

הרי שניכם מחוברים לאותו שרת משחקים בסופו של דבר, אבל איך אתם מגיעים אליו - דרך איזה שרתים כל אחד מכם עובר בדרך אליו - זה מאוד יכול לשנות, כמו כן גם בהחלט המיקום שלכם.

הרי אתם לא מתחברים ישר לשרת המרוחק, אתם חייבים לעבור שרתים בדרך, אני לא חושב שיש לכם הרבה אפשרויות לקבוע איזה ואיפה, אבל אפשר לראות עם פקודת TRACERT, או תוכנות איתור שונות.

בקשר לצינורות - אני לא בטוח איך זה בדיוק עובד (אני אשאל בכירים יותר בהזדמנות) - אולי לכל ספקית יש צינור משלה, אולי יש כמה צינורות ראשיים ואולי כל מדינת ישראל מחוברת לצינור תת ימי אחד.

לכל ספק יש את הרוחב פס שהוא קונה מחו"ל, אני אישית יודע שלנו יש גדול :) וחברות אינטרנט קטנות משכירות מאיתנו רוחב פס בשביל עצמן.

פורסם

תודה על כל המידע.

אז מה שהופך את הספק לאיכותי הוא רוחב הפס שלו, והיכולת שלו להעביר אותך ליעודך בצורה הכי ישירה(אם יש לו את האפשרות הזאת בכלל?)

ואיך ניתן לדעת מה רוחב הפס של כל ספק אינטרנט? אם אתקשר יתנו לי מידע מדוייק?

פורסם
  • מחבר

שלום שוב,

נכנסתי עם 1@1 והמהירות הייתה טובה מאוד כשהורדתי את הקובץ של ה- 10 מגה (68 KBS)..

אני ממש מתחיל להתעצבן.

פורסם

תראה, אין לך מה להתעצבן

אם המהירות טובה ב 1@1, ואחרים שמחוברים לספק שלך אומרים שאין בעיות מהירות - אז אני די בטוח שהבעיה במחשב שלך

תריץ בדיקות עם אנטיוירוס, ADWARE ו SPYBOT ודומיהן.

כדי להיות בטוח, תעשה מה שאמרנו למעלה : תלחץ CTRL ALT DELTE (אם זה XP)

תעבור שם ללשונית "תהליכים" ותסגור את כל התהליכים שמופיעים ליד שם המשתמש שלך, חוץ מ EXPLORER ו TASKMGR

אחרי שעשית את זה, תתחבר לאינטרנט, לדף בדיקת מהירות הורדה של הספק שלך (תעשה את זה איתם בטלפון) ותוריד בדיקת מהירות, תראה שהכל סבבה, ואז תבין שהבעיה היא באמת במחשב, מאמין שזו באמת איזו תוכנת ריגול או משהו מהסוג הזה.

פורסם

אני יכול לאשר לכם מבתוך החברה שלאינטרנט זהב היתה בעיית איטיות.

לגבי התשתית של האינטרנט: המידע מועבר דרך כבל אופטי תת ימי ענק שמחובר לארה"ב ולאירופה. הספקיות בארץ עובדות ע"י שיתוף פעולה עם ספקיות ענק בחו"ל ע"מ להתחבר לשדרות האינטרנט הגדולות באירופה ובארה"ב. הכבל האופטי הזה, ובכלל כל תשתית תקשורת אופטית או חשמלית בארץ שייכת לבזק - אפילו חברות הכבלים (שמציעות תשתית מתחרה לאדסל) - מעבירות את המידע על גבי כבלים אופטיים ששייכים לבזק (והכבלים שוכרים מהם). חברות האינטרנט משלמות על השכרה או יותר נכון בעלות זמנית על הקווים או רוחב פס מסויים, משהו בסגנון חכירת קרקע ממנהל מקרקעי ישראל - כל אחד יכול לקנות אדמה, אבל כל האדמות בארץ (למעט אולי אחוז אחד) הן בבעלות של מנהל מקרקעי ישראל.

לא בטוח אם הספקיות יוכלו או ירצו לתת לך את המידע - אבל אני יכול להבטיח לך שבספקיות הגדולות כמעט ואין מצב של עומס. יותר נכון בזמני שיא עדיין יש לפחות 20% רוחב פס פנוי. אם ספקית לא נותנת לך את רוחב הפס המגיע לך בגלל עומס אצלה - זו בערך הפרת חוזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים