עבור לתוכן

FIRMWARE חדש לצורב NEC 3500

Featured Replies

פורסם

סעמאק דווקא חיכיתי לקושחה הזאת,קיויתי שהיא תתמוך בביט סטינג ל R+ ולהעיף את ה riplock (מישהו בדק את זה?) ומה הקטע עם ה RPC?

בפורומים של CDRINFO יש FW שמבוססת על ה-TDK עם ביטול ריפלוק (נבדק ועובד) ו-RPC1.

פורסם
  • מחבר

ביטול ריפלוק לא "פוגע" באיכות הקריאה?

יניב

פורסם

לדעתי כן. NEC לא היו שמים אותו אחרת. יש סיבה למה שהם עושים.

פורסם

פףףףף...אני אחכה לFW הרשמיים באמת (מהאתר של נק עצמם) ואז נראה...לפחות הביט סטינ בחיית נק :P

פורסם

לפי מה שהבנתי הסיבה האמיתית לריפלוק היא מניעת ריפינג של DVD (יחד עם ה-RPC2) - אם זה איטי מדי, הרבה אנשים ימנעו מזה.

הסיבה הרשמית של החברות היא שזה מונע רעש / רעידות מהכונן בזמן ניגון DVD.

את ההסבר הזה קראתי ב-CDRINFO מ-EMPEROR שהוא ה-ADMIN של הפורום, והוא נראה הגיוני ביותר:

http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=83010&mpage=1&key=riplock?

פורסם

מי ימנע מ RIP גם אם הוא לוקח 20 דקות? ומה עם מי שרוצה לגבות דיסק שקנה? ומה עם חברות כמו ליטיאון שאין על הכוננים שלהם ריפלוק למיטב ידיעתי.

הסיבה היחידה ההגיונית היא לשמור על איכות גבוהה של קריאה בזמן ההעתקה לדיסק.

פורסם
  • מחבר

RIP לדוגמא זה ב DVD SHRINK שהוא מעתיק את ה DVD ל HDD ואז צורב אותו?

לזה אתם מתכוונים שה NEC מסוגל ליותר מהירות אבל הם מגבילים אותו?

יניב

פורסם

כן, או ב DECRYPTER

פורסם

The Riplock is an additional measurement to prevent ripping that many companies have adopted, of course there is the official excuse that prevents noise/vibration when playback DVD-Video discs.

באמת נשמע הגיוני. האמפורר הזה בקשר עם אנשים של נק כל הזמן , ככה שאם הוא "מזבל" בשטויות במיקרה זה , אז גם לא צריך להאמין לו (ולתרד הזה בפורום שלנו) שהפירמוור הנ"ל רישמי באמת ואין מה לדאוג, ושהכל עובד טוב, ועוד אלף ואחת דברים על עולם צורבי הדיוידי וכו'. אבל אחרי הכל נקווה שנמצא תשובה רישמית לנושא כי אחרי הכל הוא עדיין לא עובד חברה.סרט דיוידי משתמש בתיקון שיגאות פיסי (תופס מקום על המדייה) בדיוק כמו קבצים רגילים ככה שאופצית האיכות - למרות שיש בה מן ההגיון, דווקא פחות מתקבלת , וכשלא כל החברות באמת מגבילות את מהירות ההעתקה ואין עדויות מוצקות לכך בשטח שיש אכן יתרון - אז אין שום סיבה שנק תנקוט בשיטה זאת בלי לידע עליה -זה לא עובד ככה בעולם התחרות המיסחרית , אם לכל החברות היה ריפלוק זה היה כבר מצב שונה.

ובכדי שאולי הדברים יובנו טוב יותר כנראה לא מדובר ב"מניעה של העתקה" - אלא על "להקשות על ההעתקה" - להאריך אותה ולסבך אותה. וזה נכון לגבי אקטיבציה של ווינדווס , הגנות של איזורים בדיוידי, קודים בתוכנות , שימוש בסידי להרצת מישחק וכו' , זה נועד להקשות עלינו , וברור לכל החברות שזה לא ימנע מאיתנו להעתיק ולהשתמש בתוכנות בצורה לא חוקית או לראות סרטים שנקנו באזורים אחרים בעולם - אלא רק יקשה עלינו עוד קצת.

לגבי הפירמוור - לפי הפורום של סידיאראינפו תוך שבוע וקצת תצא עוד גרסת פירמוור , ככה שלדעתי שווה לחכות. עידכון פירמוור , למרות שלרוב אין בעיות , זה דבר שרצוי להמנע ממנו מתי שאפשר.

עוד כדאי לשים לב זה שלפי אותו הפורום - כנראה קיימות שתי גרסאות של 2.16 , אחת מלפני אוגוסט ואחת מאחרי , יש הבדלים באסטרטגיות הכתיבה בין שתי הגרסאות ולא ברור לי מדוע לא שינו להן את השם. נשמח לקבל פה דרך לדעת על תאריך הפירמוור. לכונן שלי למשל תאריך ייצור מספטמבר , אז בטוח הוא מכיל את החדש יותר - אבל זאת שיטה קצת פרימיטיבית לברר  :cool2:

פורסם

אני לא ממש מבין מה הבעיה .. מי שגם ככה "מגבה" הרבה סרטי DVD חוקיים שהוא קנה, יכול פשוט להתקין DVD ROM טוב של לייטאון ולהעתיק ממנו..

פורסם
  • מחבר

נכון!

כמו שיש לי כונן של PIONEER מלפני 5 שנים שהוא DVD ROM, והוא פרוץ מבחינת האזורים וגם מעתיק תוך 5 דקות דיסק DVD שלם, הצריבה זה עוד 10 דקות גג. תוך 15 דקות יש לי "גיבוי".

גם אם זה היה לוקח 30 דקות, 40 דקות אפילו לא הייתי מבצע את זה מספר נמוך של פעמים

תמיד יש פה זמן מת שאני מריץ דברים מתי שהמחשב לא בשימוש, לא חסר כאלה

יניב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים