עבור לתוכן

ביצוע אוברקלוק כללי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם! :)

אני מעוניין לבצע אוברקלוק למעבד,לזכרון ולכרטיס המסך שלי ולכן אני זקוק לאמצעי קירור מתאימים למחשב.

מאחר שאני לא מבין בנושא ממש אני באתי לפה :D

אז ככה: יש לי תקציב של כ-500 ש"ח עבור כל אמצעי הקירור שאני אזדקק לאחר ביצוע האוברקלוק.

לידע כללי:

טפמ' המעבד שלי בזמן פעילות רגילה היא 45-55, ובזמן מאמץ (הפעלת משחקים וכו') היא 55-60.

וטמפ' הלוח אם בזמן פעילות רגילה היא 35-40, ובזמן מאמץ היא 40-45.

לפי מה שהבנתי עד היום אלו טמפ' די גבוהות אז תתחשבו בזה כשתתנו לי את דגמי האמצעים לקירור המחשב.

מפרט המחשב שלי הוא:

מעבד: P4 2.53 533 mhz

לוח אם: ASUS P4P800 Deluxe

כרטיס מסך: ATi Radeon 9500Pro

זכרון: 2X256 MB DDR 333 mhz (אני לא יודע של איזה חברה,אבל הזכרון פעל עד היום ללא בעיות).

בבקשה תתנו לי דגמים+מחירים (שקיימים בארץ כמובן :) ) ואת החנות \האתר של החנות ממנה לקחתם אותם.

תודה רבה מראש לעוזרים! :D

פורסם

לא היית מרוצה ממה שהצעתי לך? :'(

פורסם

Thermalright SLK-948U for Pen 4/athlon 64bit

- FAN : ללא מאוורר 220 ש"ח

Vantec Tornado 80MM Case Fan 89 ש"ח

Arctic-Cooling ATi Silencer 1 155 ש"ח

סה"כ 464 ש"ח

פורסם
  • מחבר

לא היית מרוצה ממה שהצעתי לך?  :'(

חח.. הייתי מרוצה מאוד אבל לפני קניה רציתי לשמוע עוד דעות של עוד אנשים כי מנסיון קודם כשהסתמכתי רק על דעה של איש אחד- לא היה כל כך טוב. :-X

פורסם
  • מחבר

הבאתי לכם את הדגמים שרועי נתן לי בתור המלצה אז בתור מומחים תנו לי עצות לשיפור\שינוי הדגמים עבור ביצועי קירור טובים יותר:

ZALMAN CNPS7000B-Cu - 199 - סינק למעבד

Vantec IceBerq CCB-A1C - 76 - קירור לצ'יפסט

CoolerMaster Neon LED TLF - 45 - מאורר למארז

Vantec ICEBERQ DDR memory heat - 49 - מפזר חום לזכרונות של המחשב

Coolermaster CRC-U01 Copper Memory Heat Sinks - 46 - סינקים לזיכרונות של הכרטיס מסך

אני רוצה שוב להזכיר שהתקציב שלי הוא 500 ש"ח + - אבל אפשר טיפה לחרוג (סה"כ זו מטרה טובה :) ).

שוב, תודה רבה רבה מראש לעוזרים :D

פורסם

ДАЮЗИ ЛКМ ЮЗ ДЦБНИМ ЫЬЕРИ ПЗО ЛИ АЗЕЬ ДНЛЖД ЮФ АЗЕЬ НЕНГИМ ЗПЕ ЛИ РЖЕЗ ЛЫИТЕЬ\ЫИПЕИ ДЦБНИМ РАЕЬ АИЖЕРИ ВИЬЕЬ ХЕАИМ ИЕЗЬ:

ZALMAN CNPS7000B-Cu - 199 - ЯИПВ ЛНРАЦ

Vantec IceBerq CCB-A1C - 76 - ВИЬЕЬ ЛЖ'ИТЯХ

CoolerMaster Neon LED TLF - 45 - НЮЕЬЬ ЛНЮЬФ

Vantec ICEBERQ DDR memory heat - 49 - НТФЬ ГЕМ ЛФКЬЕПЕЗ ЫЛ ДНГЫА

Coolermaster CRC-U01 Copper Memory Heat Sinks - 46 - ЯИПВИМ ЛФИКЬЕПЕЗ ЫЛ ДКЬХИЯ НЯЙ

ЮПИ ЬЕЖД ЫЕА ЛДФКИЬ ЫДЗВЖИА ЫЛИ ДЕЮ 500 Ы"Г + - ЮАЛ ЮТЫЬ ХИТД ЛГЬЕБ (ЯД"К ФЕ НХЬД ХЕАД :) ).

ЫЕА, ЗЕЦД ЬАД ЬАД НЬЮЫ ЛРЕФЬИМ :D

אני חייב לציין שVantec ICEBERQ DDR memory heat וVantec IceBerq CCB-A1Cלא קיימים במלאי שבארץ

פורסם
  • מחבר

Yevgeny,  בדקתי את כל הדגמים שרשומים שם וכולם נמצאים בפנדס ואפילו קיימים כרגע במלאי. :)

Edited :

מה יותר טוב;

Thermaltake Extreme Spirit North & South Bridge Cooler

http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/a1899.htm

או

Vantec IceBerq CCB-A1C

http://vantecusa.com/product-cooling.html#

ו... האם כשכתוב בפרטים של מאורר P4 3.2 and above מתכוונים מ3.2 ג'יגה-הרץ ומעלה או שגם דגמים מתחת ל3.2 ג'יגה-הרץ מתאימים?

פורסם

הEXTREME SPIRIT זה צעצוע רועש כמו מאורר TORNADO יש לו ביצועים כמו ל NB1 אבל אישת היתי ממליץ את הICEBERQ1 למרו תשהוא לא קיים במלאי שבארץ

ובדכ' רושמים UP TO אז זה בעצם לא מעל ה-XXXX שרשום

פורסם
  • מחבר

חחחח למה אתה מתעקש שהוא לא קיים אם הראתי לך שיש אותו בפנדס?

ולמה התכוונו פה:Intel: Pentium-4 socket-478 3.2 GHz and above

שזה מהמהירות הזו ומעלה רק או שגם מהירויות שמתחת למהירות הזו אפשריות?

והנה הלינק של המוצר בפנדס:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?manufacturers_id=183&products_id=3199

פורסם

ההצעה הראשונה הייתה הכי טובה לדעתי , והנה אני נותן לך עוד הצעה... :

כמות.   מוצרים   סה"כ  

1  Thermalright SP94 for Pen 4

- FAN : Vantec Thermoflow 92MM     267 ש"ח  

+   96 ש"ח  

1  Arctic-Cooling VGA Silencer Ver.3      115 ש"ח  

סה"כ      478 ש"ח  

זה יהיה הכי טוב , ולכולם , שמתי את הסיילנסר הרגיל מניסיון עם החדש , כי החדש גם אם כתוב שהוא מתאים , יש הרבה פעמים שהוא לא , ואני מכיר את הPCB של ה9500PRO

והוא לא יתאים לפי דעתי...(כן כן , גם הATI 1) , הסיילנסר הרגיל מתאים לכל הכרטיסים כמעט(גם FX דרך אגב) כי הוא משתמש בשני חורי העיגון הרגילים והסטנדרטיים בלבד...

פורסם
  • מחבר

ההצעה הראשונה הייתה הכי טובה לדעתי , והנה אני נותן לך עוד הצעה... :

כמות.   מוצרים   סה"כ  

1  Thermalright SP94 for Pen 4

- FAN : Vantec Thermoflow 92MM     267 ש"ח  

+   96 ש"ח  

1  Arctic-Cooling VGA Silencer Ver.3      115 ש"ח  

סה"כ      478 ש"ח  

זה יהיה הכי טוב , ולכולם , שמתי את הסיילנסר הרגיל מניסיון עם החדש , כי החדש גם אם כתוב שהוא מתאים , יש הרבה פעמים שהוא לא , ואני מכיר את הPCB של ה9500PRO

והוא לא יתאים לפי דעתי...(כן כן , גם הATI 1) , הסיילנסר הרגיל מתאים לכל הכרטיסים כמעט(גם FX דרך אגב) כי הוא משתמש בשני חורי העיגון הרגילים והסטנדרטיים בלבד...

אחי במחשב כרגע יש לי רק מאוורר אחד בנוסף לאלה שבאו עם הלוח אם ,כרטיס מסך,זכרון ומעבד..

אז נראה לי שצריך עוד דברים לקירור המערכת..

ובקשר לThermoflow של Vantec אני לוקח את ה120MM כי ה92M לא מספיק.

ובמה שונה הVGA Silencer בגרסה ששמת לי מהגרסה שהציעו ממקודם? (יש שינוי בביצועים?)

אז בבקשה תתן לי עוד דגמים (חזקים) לקירור הזיכרון ועוד מה שצריך.. ותזכור שאני יכול לחרוג קצת  מה500 ש"ח..

תודה רבה  D:

פורסם

אתה לא צריך לקרר את הזיכרון ולא את הלוח , כי אתה לא מעלה להם מתח , הזיכרון כרגע עובד על 133MHZ בעוד שהמהירות הרגילה שלו היא 166(166X2=333) , ככה שגם אם תגיע ל166X19(שזאת המכפלה שלך) , שאני לא חושב שתגיע לשם כל כך(זה יוצא בערך 3150MHZ) , הזיכרון לא יתחמם בגרוש... , בקשר ללוח אם , אתה לא מעלה לו מתח , תסמוך על ASUS שהם יודעים מה הם עושים , והלוח הוא לא מה שיגביל אותך.

בקשר לקירור לכרטיס , הוא פחות טוב ממה שנתנו מקודם , פשוט מה שנתנו מקודם לא בטוח שיתאים לכרטיס , ואם הכרטיס שלך הוא של ATI מקורי אז אני בטוח שהגביש של הכרטיס יפריע לסיילנסר החדש להיכנס(כי אני מכיר את הPCB של הATI המקורי)

בקיצור , עדיף ללכת על בטוח...

בקשר למאורר , תיקח מה שאתה רוצה , העיקר שהוא יהיה חזק וממוקד לתוך הקירור , בקשר לקירור המעבד , הSP94 יותר טוב מהSLK948U.

פורסם
  • מחבר

למרות שאני רוצה לעשות אוברקלוק לזכרון  לא צריך לשים עליו קירור?

ובמה יועיל לי להעלות את המתח של הלוח אם?

ובכל זאת תן לי איזה מאוורר מומלץ רק כדי שאני ארגיש שלא בזבתי סתם כסף על משהו שאני בכלל לא מכיר..

ועוד דבר אחד, יש לי Radeon 9500Pro מתוצרת Sapphire אז עדיין כדי לי את זה שהמלצת לי דווקא ולא את ההוא שהמליצו עליו בהתחלה?

פורסם

בקשר לזיכרונות , אתה לא צריך לעשות להם אוברקלוק בכלל , וגם אם תרצה , לא צריך בשביל זיכרונות קירור , הם בקושי מתחממים..

לכרטיס מסך בהחלט יספיק מה שאני נתתי , מה שנתנו לפני יהיה אולי 5-10אחוז יותר טוב וגם יכול להיות פחות טוב , אבל יש סיכוי לא קטן שהוא לא יתאים לכרטיס...

מתח ללוח אם אם אני לא טועה בלוח שלך אתה לא יכול להעלות , וגם לא תצטרך אני כמעט בטוח 100אחוז.

מאורר מומלץ 120MM? , יש לך את זה :

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_678&products_id=3453

אחלה מאורר והוא גם שקט... , הקירור למעבד ששמתי לך נחשב להכי טוב למעבדי אינטל.

הבעיה היא שאני לא בטוח שבמארז שלך יהיה זרימת אוויר מספיק טובה כדי לעשות אותו אפקטיבי עד הסוף , אז במחשבה שניה תלך על הקירור הזה :

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=7068

אני יודע שהוא עולה יותר אבל לא נורא , הוא יותר טוב , זה יוצא לך בסוף 541שקל...

115שקל - קירור לכרטיס מסך

100שקל - המאורר של המעבד

326 - צלעות הקירור של המעבד

לא תמצא משהו יותר טוב מזה.

פורסם
  • מחבר

וואי תודה אחי..

סוף סוף מישהו משקיע בי..  :'(

וכרגיל עוד קצת שאלות :)

1.בסיכום שהכנת, יש גם מאוורר למארז עצמו ולא רק לחלקים?

2.בפרטים של הגוף קירור שבסוף נתת לי (זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=7068) כתוב Pentium-4 socket-478 3.2 GHz and above ולכן אני לא מבין אם הכוונה היא שמעבדים מתחת למהירות הזו לא מתאימים או שהם כן מתאימים ושגם ומעבדים מעל מהירות זו יתאימו,למה התכוונו שם?

3.הקירור הזה של הכרטיס מסך ישמור על טמפרטורות נמוכות גם לאחר אוברקלוק רצחני?(או לפחות ישמור שלא יישרף?)

תודה רבה רבה אחי עזרת לי מאוד מאוד מאוד :D

luv u

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים