עבור לתוכן

שאלה בקשר ל FSB וזכרונות

Featured Replies

פורסם

כאשר אני קונה מעבד שהFSB שלו הוא 266 או 333 ואני קונה זכרונות במהירות 400

האם זה גורם לאי ניצול הזכרונות במלואם?

ואיך זה עובד במעבדים של אינטל הרי הזכרונות הכי מהירים הם 533 וה FSB של מעבדי אינטל הוא 800

האם זה גורם לירידה בביצועים?

פורסם

אני אוהב את השאלה שלך.

כאשר אני קונה מעבד שהFSB שלו הוא 266 או 333 ואני קונה זכרונות במהירות 400

האם זה גורם לאי ניצול הזכרונות במלואם?

כן, הזיכרונות עובדים במהירויות 266 או 333 ולא ב400 אבל זה עדיין נהוג בגלל שזיכרונות במהירות 400 עולים ממש אותו דבר כמו אחרים ויכול להיות שישמשו אותך בעתיד.

ואיך זה עובד במעבדים של אינטל הרי הזכרונות הכי מהירים הם 533 וה FSB של מעבדי אינטל הוא 800

האם זה גורם לירידה בביצועים?

זה היה אמור לגרום, ובלוחות ישנים זה ככה, אבל היום לאינטל יש בלוחות משהו שנקרא Dual Channel לזיכרון, שזה אומר שהמעבד מנצל פעמיים את המהירות של הזיכרון בזה שיש לו שני ערוצים שונים לזיכרון. זה מכפיל את הרוחב פס לזיכרון, אז נכון שזה לא מכפיל את המהירות שלו במגה-הרץ, אבל זה נדמה כאילו זה כן.

פורסם
  • מחבר

אז בעקרון אם אני רוצה לעשות אוברקלוק

אני יכול להעלות את fsb רק עד ל400 או עד למהירות הזכרונות שלי?

פורסם

כמה אתה יכול להעלות את הFSB תלוי בשני דברים:

בלוח שלך - יש לוחות שפשוט לא יהיו יציבים בבאסים גבוהים. אתה יכול לדעת שהלוח שלך יציב בבאס של נגיד 533 אם הוא תומך במעבדים עם באס כזה, מעבר לזה הוא יעבוד, אבל לא עד כמה שאתה רוצה.

בזיכרון שלך - זיכרון במהירות 400 יכול לעבוד בלפחות עד 400, אבל גם ביותר. זה נקרא לעשות אוברקלוק לזיכרון.

פורסם

אני אוהב את השאלה שלך.

כן, הזיכרונות עובדים במהירויות 266 או 333 ולא ב400 אבל זה עדיין נהוג בגלל שזיכרונות במהירות 400 עולים ממש אותו דבר כמו אחרים ויכול להיות שישמשו אותך בעתיד.

זה היה אמור לגרום, ובלוחות ישנים זה ככה, אבל היום לאינטל יש בלוחות משהו שנקרא Dual Channel לזיכרון, שזה אומר שהמעבד מנצל פעמיים את המהירות של הזיכרון בזה שיש לו שני ערוצים שונים לזיכרון. זה מכפיל את הרוחב פס לזיכרון, אז נכון שזה לא מכפיל את המהירות שלו במגה-הרץ, אבל זה נדמה כאילו זה כן.

שטויות!

במעבד בבאס 533, הFSB עדיין 133 בלבד. מעבד בבאס 533 לא יכול לנצל זכרונות של 333 במלואם אפילו, אלא רק של 266. והDC ממש ממש ממש לא בא בשביל החרטוט הזה שכתבת. אז הוא מאפשר החפלה של רוחב אפיק הזכרונות הכללי, אז מה? מה הקשר בין זה למעבד בבאס 800?

פורסם

שטויות!

במעבד בבאס 533, הFSB עדיין 133 בלבד. מעבד בבאס 533 לא יכול לנצל זכרונות של 333 במלואם אפילו, אלא רק של 266. והDC ממש ממש ממש לא בא בשביל החרטוט הזה שכתבת. אז הוא מאפשר החפלה של רוחב אפיק הזכרונות הכללי, אז מה? מה הקשר בין זה למעבד בבאס 800?

מה?

הFSB עובד ב133 מגה הרץ * 4. אפקטיבית, זה 533. זה לא שונה בכלום מ533 * 1, או 266 * 2. כלומר, מעבד כזה מסוגל בהחלט לנצל זכרונות 533.

זה שתדר השעון הבסיסי הוא 133 מגה הרץ, לא קשור כלל לעניין הזה. מעבד בבאס 533 מסוגל לנצל זכרון 533.

אבל מה הקשר בין הבאס של המעבד לזכרונות? אין כזה קשר. הFSB משמש לחיבור בין המעבד לNorthbridge בלבד. אין לו שום קשר לעבודה מול הזכרון,

לפחות לא יותר מהקשר שלו לכל רכיב אחר במערכת.

ytoledano צודק במה שהוא אומר, זכרונות Dual Channel פשוט מאפשרים הכפלת רוחב הפס האפקטיבי לזכרון (בין הNorthbridge לזכרון, ליתר דיוק).

בגלל זה, כנראה, אינטל העלו את מהירות הבאס, כך שהקצב בין המעבד לNorthbridge לא יהיה פחות מזה של הNorthbridge לזכרון.

אין שום סיבה שבSingle Channel יהיה איזשהו הפרש מהותי בין 533 ל800. זה במילא הרבה יותר מהיר מכל באס אחר במחשב.

כמובן שאם מישהו יראה Benchmark שמוכיח את טעותי... :smile1:

פורסם

533 עדיין איטי מהיר מ800 בSingle Channel פשוט בגלל שכדי לעבוד בצורה סינכרונית עם הזיכרונות הם צריכים להיות במהירות 266 או 400. אם אני לא טועה, אפשר לעבוד בSingle Channel עם מעבדים עם באס של 400 או 533 עם סטיקים במהירות 400 או 533. אם אני זוכר נכון, שמעתי את זה מCrashman בפורום www.community.tomshardware.com.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים