עבור לתוכן

במעבד Athlon 64 3000+ אין תמיכה של פקודות SSE3 מה זה אומר מבחינתי?

Featured Replies

פורסם

במעבד Athlon 64 3000+ אין תמיכה של פקודות SSE3 מה זה אומר מבחינתי?

מה החשיבות של ה- 64 ביט בעצם? חוסר תמיכה ב - dual DDR האם זה כל כך קריטי?

ובכלל סוקט 754 מתיישן האם זה אומר שאם אני קונה עכשיו מחשב אני בבעיה של חוסר יכולת שידרוג אלא אני אצטרך לעשות שידרוג גדול של מעבד+לוח אם? וכמה השדרוג הזה קריטי? אני מבחינתי רוצה מעבד שאני יוכל לעבוד איתו למשך השנתיים שלוש שנים הבאות לפחות.

חבר'ה תודה מראש על התגובות.  :xyxthumbs:

פורסם

לקוני מחשב חדש, לבעלי תקציב נפוח או משתמשים שיכולים לחכות קצת זמן לירידת מחירים - עדיף לקנות סוקט 939

למשתמשים שכבר יש ברשותם לוח עם סוקט 754 זה עדיין לא נורא, ימשיכו להמכר מעבדים בתושבת הזאת אני מאמין במשך חצי שנה ואולי אפילו יותר..

ה3000+ יספק אותך לשנה וחצי - שנתיים הקרובות (אני מדבר על שימוש ב TOP, הוא יחזיק גם מעבר לשנתיים במידה ולא תחפש את המקסימום ביצועים)

מומלץ להשתמש ב DUAL DDR, אבל גם אם אין לך תמיכה בזה.. זה לא נורא, כמובן שהוא מפיק שיפור ביצועים אבל זה לא עניין קריטי\הכרחי

החשיבות של ה 64ביט היא חשיבות עתידית בלבד, כרגע לא ידוע מתי הוא באמת יכנס לשימוש (יצא כבר משחק ב64ביט אבל אין מערכת הפעלה שתומכת בזה.. ככה שלשנה הקרובה זה לא ממש משנה..)

פורסם

לקוני מחשב חדש, לבעלי תקציב נפוח או משתמשים שיכולים לחכות קצת זמן לירידת מחירים - עדיף לקנות סוקט 939

למשתמשים שכבר יש ברשותם לוח עם סוקט 754 זה עדיין לא נורא, ימשיכו להמכר מעבדים בתושבת הזאת אני מאמין במשך חצי שנה ואולי אפילו יותר..

ה3000+ יספק אותך לשנה וחצי - שנתיים הקרובות (אני מדבר על שימוש ב TOP, הוא יחזיק גם מעבר לשנתיים במידה ולא תחפש את המקסימום ביצועים)

מומלץ להשתמש ב DUAL DDR, אבל גם אם אין לך תמיכה בזה.. זה לא נורא, כמובן שהוא מפיק שיפור ביצועים אבל זה לא עניין קריטי\הכרחי

החשיבות של ה 64ביט היא חשיבות עתידית בלבד, כרגע לא ידוע מתי הוא באמת יכנס לשימוש (יצא כבר משחק ב64ביט אבל אין מערכת הפעלה שתומכת בזה.. ככה שלשנה הקרובה זה לא ממש משנה..)

סליחה על הבורות אבל,

אני יודע מזה DDR DUAL CHANNEL אז מזה DUAL CHANEEL במעבדים?

פורסם

הכוונה זה לתמיכה ב DDR DUAL CHANNEL

הסוקט A (מעבדי AXP לדוגמא..) וסוקט 754 (הA64 הראשונים) לא תומכים בצורה טובה ב DUAL CHANNEL (בזכרונות) ולכן לא מנצלים את הטכנולוגיה כמו שצריך

לאומת זאת מעבדי INTEL (בסוקט 478 ובסוקט T) מנצלים את הטכנולוגיה בצורה טובה, ועכשיו נכנסת לתמונה AMD בסוקט 939...

פורסם

קודם כל, Dual Channel, ולא Dual Channel DDR, כי אין שום קשר לסוג הזיכרון. סה"כ מתכוונים שיש שני ערוצי גישה לזיכרון שיכולים לעבוד במקביל (לצורך תוספת רוחב פס לזיכרון).

בסוקט A, אין שום קשר בין המעבד עצמו לתמיכה בשני ערוצי זיכרון. התמיכה תלויה בלוח האם (בגשר הצפוני לצורך הדיוק).

תוספת המהירות בסוקט A עבור 2 ערוצי זיכרון היא זניחה.

כאשר מדברים על מעבדים בסוקט 754 או 939 בקר הזכרונות נמצא על המעבד עצמו, והתמיכה ב2 ערוצים תלויה במעבד. למעבד בפורמט 754 אין תמיכה ב2 ערוצים, בעוד שלמעבד בסוקט 939 יש תמיכה.

גם כאן תוספת הביצועים היא לא משמעותית.

SSE3 היא הרחבה לסט הפקודות הבסיסי (אחת מני רבות) של ה x86, שהוכתבה ע"י אינטל. מעבדים שתומכים ב SSE3 יודעים להבין ולבצע פקודות מיוחדות אלה. סביר להניח כי מעבדי אינטל שמממשים את סט הפקודות יריצו מהר יותר אפליקציות שנכתבו במיוחד על מנת לנצל את הפקודות הללו.

אני לא חושב שמישהו יכתוב אפליקציה שתתבסס על SSE3 בלבד ללא מסלול שלא עובד עם SSE3, ולכן חוסר התמיכה לא צריך להוות בעיה.

פורסם

הכוונה זה לתמיכה ב DDR DUAL CHANNEL

הסוקט A (מעבדי AXP לדוגמא..) וסוקט 754 (הA64 הראשונים) לא תומכים בצורה טובה ב DUAL CHANNEL (בזכרונות) ולכן לא מנצלים את הטכנולוגיה כמו שצריך

לאומת זאת מעבדי INTEL (בסוקט 478 ובסוקט T) מנצלים את הטכנולוגיה בצורה טובה, ועכשיו נכנסת לתמונה AMD בסוקט 939...

הבה ננסח את זה כמו שצריך:

מעבדי Athlon XP לא זקוקים ל- Dual Channel על מנת להשיג ביצועים טובים.

מעבדי P4 מבצעים כל כר הרבה גישות ספקולטיביות לזכרון, שהם חייבים Dual Channel כדי להוציא ביצועים סבירים.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה תודה על התגובות אתם על הכ??יפק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים