עבור לתוכן

שאלה בקשר לחיי המעבד ב-OC

Featured Replies

פורסם

עשיתי OC מ-2.4Ghz ל-2.7Ghz (באס 133 ל-150)

הטמפ' הממוצעת במנוחה היא 38 בקירור סטוק.

וכשמפעילים את התוכנה PRIME95 הוא לא עובר את ה-50 מעלות.

ורציתי לשאול האם זה יקצר את חיי המעבד?...

תודה.

נ.ב

אני אחרי פירמוט...מישהו יכול להביא לי את התוכנה פריים?...חיפשתי פה בפרום ולא מצאתי.

שוב תודה

פורסם

למעבד יש גבול לחיים שלו, גם בלי אוברקלוק. מה שכן, זה באיזור ה10 שנים פלוס. עכשיו, כשאתה עושה אוברקלוק, גם אם אתה לא מעלה את המתח והטמפרטורות סבבה אתה מקצר את החיים שלו, אבל לא בכזה הרבה.יש אנשים שעושים אוברקלוק מטורף למעבדים שלהם עם תוספת ענקית למתח והם בסדר עם זה שהמעבד יחזיק מעמד לא יותר מחצי שנה. (מה שאני מדבר עליו זה בעיקר Nortwood A 1.6-1.8 עם 1.8 וולט ומעלה). זה לא בדיוק המצב כאן ותהיה בטוח שהמעבד יחזיק יופי גם מעבר ל5 שנים, מעבד זה בד"כ לא הרכיב שמתקלקל לאורך זמן. עכשיו, אתה לוקח בחשבון שלא תשתמש בו עוד 5 שנים, נכון?

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם

פורסם

אוקיי

נגיד ויש לי מעבד 2GHZ

מאוורר מקורי

טמפרטורה 40 מעלות

ויש לי את אותו מעבד, רץ ב 2500MHZ

מאוורר הכי טוב שיש היום בשוק

טמפרטורה 35 מעלות

אני כמעט בטוח שזמן החיים של המעבד נקבע לפי הטמפרטורה שהוא עובד בה... כל עוד המחשב יציב כמובן!

יניב

פורסם

ממש לא נכון , דוד שלי פעם אמר לי(מנהל מחלקת פיתוח מעבדים לניידים באינטל ישראל) שלא חשוב איזה המהרה אתה עושה , זה מקצר את חיי המעבד , גם אם זה בלי להעלות מתח , וזה יכול לקצר בהרבה , באינטל להעלות מתח למעבד זה דבר ממש לא טוב ומזיק מאוד מאוד , אבל הם(באינטל) לקחו מין הגנה כזאתי שהוא יכול לעשות עד 1.65V(זיוף לוחות) , למרות שאם מעלים את מהירות השעון עדיין המעבד נפגע משמעותית , כי הטרנזיזטורים נשפרים או משהו כזה והסיליקון לא מחזיק את החום או אני לא יודע משהו כזה ובאמת שאין לי מושג בתחום , אבל אני רק יודע שלא חשוב איזה אוברקלוק זה , זה מקצר את חיי המעבד משמעותית.

פורסם
  • מחבר

העיקר שיחזיק לי לפחות עוד 3 שנים כי עד אז אני יתגייס כבר :lol:

פורסם

ממש לא נכון , דוד שלי פעם אמר לי(מנהל מחלקת פיתוח מעבדים לניידים באינטל ישראל) .....

הוא אמר לך אולי גם מי בוחר את השמות קוד של המעבדים שלהם או איך זה עובד? אני יודע שאינטל נותנת את השמות קוד על שם מקומות, אבל חוץ מזה מעניין אותי איך מעבדים מקבלים שמות של מקומות בארץ.

פורסם

וAXP רגישים למתח ?

פורסם

הרבה הרבה פחות אנשים אומרים שהם מעבידים אותם על 2 וולט והם פשוט עומדים בזה. ושני וולט זה המון.

פורסם

ממש לא נכון , דוד שלי פעם אמר לי(מנהל מחלקת פיתוח מעבדים לניידים באינטל ישראל) שלא חשוב איזה המהרה אתה עושה , זה מקצר את חיי המעבד , גם אם זה בלי להעלות מתח , וזה יכול לקצר בהרבה , באינטל להעלות מתח למעבד זה דבר ממש לא טוב ומזיק מאוד מאוד , אבל הם(באינטל) לקחו מין הגנה כזאתי שהוא יכול לעשות עד 1.65V(זיוף לוחות) , למרות שאם מעלים את מהירות השעון עדיין המעבד נפגע משמעותית , כי הטרנזיזטורים נשפרים או משהו כזה והסיליקון לא מחזיק את החום או אני לא יודע משהו כזה ובאמת שאין לי מושג בתחום , אבל אני רק יודע שלא חשוב איזה אוברקלוק זה , זה מקצר את חיי המעבד משמעותית.

אני לא יודע מה דוד שלח אמר לך אבל אני כבר שנתיים עם אוברקלוקים עצבניים משתנים בקשר לחומת 1.65V זה אתה צודק וזה מעצבן אותי רצח בכל זאת המחשב יציב עובד טוב ואין בעיות

פורסם

פיסוק, אחי.

שנתיים זה ממש מעט זמן ב"שנות מעבד" מעבדים אמורים להחזיק הרבה מאוד זמן, וגם אם האוברקלוק שלך יגרום לזה שהמעבד שלך ימות פי 2 יותר מהר זה עדיין יראה לך חיים מספיק ארוכים בשביל מעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים