עבור לתוכן

שאלה חשובה לגביי מדיות ומספר שאלות קטנות לגביי צורב הDVD החדש שלי

Featured Replies

פורסם

אוקיי, קניתי צורב DVD לאחר שהקורא DVD שלי ניפץ לי דיסק לרסיסים (הקורא הלך לעולמו לא?)

החלטתי על ה NEC 2150A לא יודע בדיוק למה... אני מניח שלצרכים שלי זה יהיה די והותר.

אבל יש דבר אחד שאני לא מוכן להתפשר בו, וזה מדיות לצריבה... יש לי גיבויים מאד מאד חשובים שאני רוצה שישארו לאורך זמן.

אז זהו, למזלי אחותי עכשיו ב NY והיא חוזרת עוד 3 ימים... הייתי רוצה לקבל תשובות לשאלות הבאות.

מהם שלושת המדיות X8 הטובות ביותר שיש בשוק לכתיבה חד פעמית, והם יודעים אז גם מהו מחירם (בדולרים) המשוער ואיפה ניתן להשיג אותם ב NY

מהם שלושת המדיות X8 הטובות ביותר בשוק לכתיבה רב פעמית ומהו מחירם המשוער בNY?

האם מישהו מכיר אתרים טובים אמינים וזולים בהם אפשר להזמין מדיות DVD למשלוחים בתוך ארהב? (בשביל להקל על אחותי)

זה היה לגביי המדיות.

לגביי הצורב קיבלתי אותו ערום ועריה... השאלה היא האם פשוט להחליף את הקורא DVD בצורב DVD או שצריך סוג אחר של כבלים?

האם ה XP מזהה אותו לבד או שצריך להוריד דרייברים?

אם איזו תוכנת צריבה מומלץ לצרוב דיסקים כאלו?

תודה לכל העונים!

פורסם

דיסקים רב פעמיים של X8 לא קיימים והצורב שלך בכלל מסוגל לצרוב רק עד X4 על רב פעמיים.

עדיף שיהיה מחובר עם כבל של 80 גידים

ה-XP מזהה לבד

Nero

פורסם

הverbatim, ממליצים עליהם פה הרבה. (בארץ, אם אני לא טועה, משהו כמט 6 שקלים)

פורסם

VERBATIM DATA LIFE PLUS - R X4 יצרב אצלך במהירות X8.

מחירה 6.4 שקלים באופיס דיפו בחבילות של 25.

יש בארה"ב מדיה של וורבטים X8 ב 5 שקלים, אולם את זו אינני מכיר:

http://meritline.com/verbatim-8x-dvd-r-silver.html

קח בחשבון שכשאתה מביא מחו"ל מדיה, אם משהו לא תקין אתה בבעיה.

פורסם
  • מחבר

VERBATIM DATA LIFE PLUS - R X4 יצרב אצלך במהירות X8.

קח בחשבון שכשאתה מביא מחו"ל מדיה, אם משהו לא תקין אתה בבעיה.

מה זאת אומרת משהו איתה לא תקין בדיוק? הרי זה אותם צורבים כמו בחול...

עדיף שיהיה מחובר עם כבל של 80 גידים

מה יקרה עם יהיה מחובר בכבל של 40 גידים?

כל מקרה קראתי בפורומים פה שהמדייה הכי טובה היא של RITAC, משהו G?? אז זהו אני שואל מהם ה-3 הטובות ביותר, ללא חשיבות למחיר.

האם ה VERBATIM נחשבות כאלה? או שהם סתם פופולריות בארץ בגלל המחיר? אני מחפש תשובות בקטע היותר מקצועי, ולא בהתבסס על נסיון אישי... המדיות האלו אסור להם להתקלקל מבחינתי!

כל מקרה מכיוון שהם יקנו בחול אני יכול להרשות לעצמי ללכת על הטוב ביותר.

שוב תודה, מקווה שהבהרתי את עצמי

פורסם

מתכוונת ל RITEK G03, נכון ?

אז זה בקוד של הדיסק. אם אני לא טועה, גם הסילבר ליין והverbatim הם G03.

פורסם
  • מחבר

אז זהו... דווקא ראיתי G05 של RITEC ב 0.50 סנט לדיסק.

מה דעתך? ומה זה אומר G05?

פורסם

וורבטים נחשבות כמו חלק לא קטן מיצרני המדיות היפניים כמו למשל TY,RICOH למדיות איכותיות ביותר. בד"כ הן יותר יקרות מ TY שנחשבות גם למובילות בתחום אבל בארץ בגלל מדיניות היבואן כנראה זולות יותר והופכות לקניה כדאית.

RITEK היא חברה טיוואנית. למרות שהטאיווניות יודעות לייצר דיסקים איכותיים הן מתמקדות גם בדיסקים זולים מאוד שהרבה פעמים לא כל כך איכותיים. RITEKG04 היה דיסק מאוד מיוחד שכן גם מחירו היה יחסית אטרקטיבי וגם איכותו לא רעה. גם איתו נתגלו בעיות שכן עם הזמן התברר שיש G04 ויש G04. בכל מקרה RITEK אינה ברת השוואה באיכות לוורבטים או TY.

אם אתה רוצה להיות בטוח שהגיבוי שלך ישמר,  גבה אותו פעמיים. צור מאסטר שבו לא תיגע ותשתמש בהעתק לכל מה שאתה עושה עם הגיבויים (למשל צופה בהם). גם זה לא יבטיח לך עמידות ב 100% אך זה יקטין במידה מסויימת את ההסתברות לכשל.

גם לחברות כמו וורבטים או TY יכולות להיות פשלות. אומנם ההסתברות קטנה, אבל קיימת. אם תקנה בארץ תוכל לדרוש החלפה במקרה כזה. בחו"ל תהיה לך בעיה.

כעיקרון אני "מכיר" בן אדם עם כ 80 כוננים אופטיים והוא טוען שלכמות הגידים בכבל ה IDE ולאורך הכבל אין השפעה על איכות הצריבה בכוננים אופטיים למרות מה שטוענות היצרניות. בכל מקרה מה שטוענות היצרניות הוא שבמהירות העברת נתונים גבוהה, נוצרת בגידים השראה אלקרטומגנטית שיכולה לגרום לטעויות בהעברת המידע. לכן עברו לכבל 80 גידים כך שבין כל שני גידים המעבירים מידע יש גיד שמפריד ו"סופג" את ההשראה. גיד זה אינו מעביר מידע.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אני לא צריך יותר מזה!

פורסם

בהצלחה ;). MAXELL גם יצרנית משובחת, אבל לאחרונה התברר שיצרניות טיוואניות כמו רייטק מייצרות עבורן מדיות תחרותיות לכן אם אתה קונה מקסל תשים לב שכתוב עליהן MADE IN JAPAN. כנ"ל עם RICOH.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים