עבור לתוכן

מה הטמפרטורה בחלל הפתוח?

Featured Replies

פורסם

זה בגדול...

אם מישהו ישאל אותך מה הטמפ' של החלל העמוק תתחיל להביא לו את כל ההסבר או שפשוט תגיד בסביבות 3 קלוין שיעזוב אותך וזהו?

• תגובות 34
  • צפיות 11.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ה 3 קלוין האלו זו לא טמפ' קבועה, היא יורדת ככל שהיקום מתפשט.

כתבו כמה פעמים, אבל זה כנראה לא נתפש שלחלל אין בכלל טמפ'. השאלה לא לגיטימית. כשתגיד לי מה הטמפ' של יופי אני אגיד לך מה הטמפ' של החלל.

ניתן רק לשאול מה תהיה הטמפ' של גוף (שמורכב מחלקיקים) אשר ימצא בחלל.

התשובה היא שחפץ כהה מאוד (שקולט את כל הספקטרום) ישאף לטמפ' התואמת לאורך הגל של קרינת הרקע הקוסמית לפי ספקטרום הקרינה כפי שנלמד בפיסיקה מודרנית בתיכון או פיזיקה 3 באוניברסיטה (קרא כאן)

גוף שמחזיר את רוב הקרינה שפוגעת בו (מתנהג כנראה) יהיה קר עוד יותר ויתקרב ל 0K.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז תודה לכולכם הבנתי עכשיו...

גם כן התכוונתי למה תהיה הטמפרטורה של עצם כלשהו בחלל הפתוח... לפי מה שאמרתם הבנתי כי אי אפשר לדעת משום שרמות הקרינה שונות ממקום למקום אך בכלליות הטמפרטורה היא 3 קלווין ובחלל הפתוח הטמפרטורה, ללא שום עצם מעורב, תהיה [או שאפשר לומר- לא תיהיה] - שום דבר משום שזהו ריק.

תודה לכולכם.

פורסם

לסיכום

הטמפ' של החלל - לא מוגדרת

הטמפ' של עצם בחלל, תלויה ברמת הקרינה במקום שבוא הוא נמצא ובתכונות קליטת/פליטת הקרינה שלו הגוף. גוף שחור אידיאלי ישתווה עם הטמפ' התואמת את קרינת הרקע הקוסמית.

פורסם

חבר'ה, אל תרשמו דברים רק כי נראה לכם... לא צריך חומר (חלקיקים) בשביל חום,

חום זה רק מילה אחרת לאנרגיה, אם נסתכל על ריק ואני מדבר על ריק מוחלט בצורה הכי תאורתית שאפשר.

תמיד יהיה פלאקטוציות של אנרגיה בוואקום וגם תיהיה רמת אנרגיה מינימאלית (זה הרעיון של אוסילטור בתורת הקוונטים)

ואם תמיד תיהיה ארגיה גם תמיד יהיה חום.

בקשר ל 3 מעלות קלווין - על פי נתוני מדידת קרינת הרקע ביקום ניתן למצוע את הטמפרטורה הממוצעת ביקום,

וזה יהיה 3 מעלות קלווין, הנחות העבודה הן שאנרגית ביקום סופית ונפחו גדל, ולכן הטמפרטורה הממוצעת של היקום יורדת.

פורסם

תהיה אנרגיה אבל לא חום! חום הוא אנרגיה כפי שהיא מבוטאת בתנודדת חלקיקים

אין חלקיקים אין חום

פורסם

חום זו לא מילה אחרת לאנרגיה, חום זו צורה ספציפית של אנרגיה.

חללית שטסה בחלל ב 28,000 קמ"ש יש לה הרבה מאוד אנרגיה, זה לא עושה אותה חמה.

היא מתחממת כשהיא חוזרת לאטמוספירה ואז כתוצאה מחיכוך אנרגיה קינטית הופכת לאנרגית חום.

פלאפל זה לא מילה אחרת לאוכל, זה סוג של אוכל. אם יש אוכל זה לא אומר שיש פלאפל אבל אם יש פלאפל זה כן אומר שיש אוכל.

קולט ?

חום הוא ערך שניתן לייחס לעצמים חומריים בלבד. לחלל ריק אין טמפ'.

פורסם

אח שלי, אם יש אנרגיה יש חום, ואם יש חום אפשר למדוד אותו.

ותמיד יהיה אנרגיה מינמאלית !!

פורסם

תקלטו דבר אחד - החלל הוא לא ריק (ואקום). אם זה היה ואקום אנחנו כבר לא היינו כאן. בחלל יש חלקיקים, אז הגיוני שתהיה שם טמפרטורה מסוימת.

פורסם

פלאפל זה לא מילה אחרת לאוכל, זה סוג של אוכל. אם יש אוכל זה לא אומר שיש פלאפל אבל אם יש פלאפל זה כן אומר שיש אוכל.

קולט ?

סליחה? פלאפל זה האוכל. יש פלאפל, יש אוכל. אין פלאפל, אין אוכל? אוקיי? :) ובחזרה לנושא

לפי מה שאני יודע, גם בריק מוחלט, עדיין יכולים להופיע חלקיקים של חומר ואנטי חומר מהריק ואז נוצר מצב שיש חומר=יש חום, לא ככה?

פורסם
  • מחבר

אולי בריק אבל לא בריח מוחלט!

לפי מה שאני יודע, בריק מוחלט לא ימצאו קלקיקים משום שזהו ריק מוחלט! ריק בא מהמילה - ריק[ה-ר עם צירה] ומכאן אנו מבינים שאין שם שום חלקיק של חומר משום שהמקום הוא פשוט- ריק!

עריכה :

במקום להתווכח ולהתאמץ אפשר להביא מקורות מידע מהאינטרנט! אשמח מאוד להעשיר את הידע שלי בנושא הזה!

פורסם

ריק זה ריק. אם יש שם חומר, זה לא ריק.

הכוונה שלי היא שמהאנרגיה שנמצא בריק הזה יכולים להופיע חלקיקים של חומר ואנטי חומר ואז הם נפגשים שוב וחוזרים להיות אנרגיה

פורסם
  • מחבר

זוכר לי שאיזשהו מדען הצליח לעשות משהו דומה בריק אך אתה פשוט לא דבק בדעתך... אמרת שאם יש בריק חומר אז הוא כבר לא ריק אבל אמרת גם שמהאנרגיה של הריק אפשר ליצור חומר ואנטי חומר אז רגע, הוא כבר לא ריק אם יש בו חומר!

אם יהיה לך זמן מחר- אשמח אם תשלח לי בפרטי או אפילו פה איזשהו אתר נחמד שיסביר לי קצת בנושא כי הנושא הזה אצלי הוא קצת חלוד...

פורסם

חבר'ה, בוואקום קיימות פלקטוציות, נוצרים חלקקים גם שאין שום חומר.

לדוגמא יכול להווצר מהווקום (ואני מדבר על ריק מוחלט) אלקטרון פוזיטרון (אנטי אלקטרון) ופוטון.

(התהליך ההפוך גם אפשרי) זה קורה בכל מקום ולכן תמיד יהיה לך כמות מסוימת של חלקיקים,

שזה כמו להגיד כמו מסוימת של אנרגיה ותמיד יהיה לך חום.

פורסם

הצפיפות הממוצעת בחלל היא אטום אחד (מימן בד"כ) לכל סמ"ק.

ניתן להתווכח ולטעון שיש לחלל טמפ' על סמך הטמפ' של אותם אטומים בודדים, אבל בגלל המסה האפסית שיש לחלל הזה (כאשר מחשיבים את האטומים המפוזרים בו) הוא בעל קיבול חום אפסי. גם אם הטמפ' של האטומים האלו היתה 10,000 מעלות האנרגיה הכוללת שלהם היתה מאוד נמוכה ולא היתה מחממת שום דבר בעל מסה כמו אסטרונאוט בחליפת חלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים