עבור לתוכן

מה הטמפרטורה בחלל הפתוח?

Featured Replies

פורסם

הכוונה היא לא לכוכבים או בכלליות - לעצמים...

הכוונה היא לחלל הפתוח ללא שום עצמים כלשהם...

לא יודע אבל פתאום השאלה קפצה לי לראש.

נ.ב.

אני יודע שבסביבה של שמש הטמפרטורה תהיה גבוהה יותר אך כמו שציינתי, ללא שום השפעה של שום שמש או עצם שונה.

• תגובות 34
  • צפיות 11.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
פורסם
  • מחבר

חיפשתי כבר בגוגל ולא מצאתי.. מצאתי כל מיני שטויות על נגיד מרחק ככה וככה מכוכב ככה וככה ועוד שטויות... או על טמפרטורות של לוחות אם ועוד מלא שטויות....

בסוף נכנעתי :-\ ובגלל זה פניתי אליכם, האנשים בפורום.

פורסם
Empty space itself cannot have a temperature, unless you mean some

abstruse question about quantum vacuums.

However, if you put a physical object into space, it will reach a

temperature that depends on how efficiently it absorbs and emits

radiation and on what heating sources are nearby. For example, an

object that both absorbs and emits perfectly... If it were far from all

stars and galaxies, it would come into equilibrium with the microwave

background at about 2.7 K.

לקוח מהתוצאה הראשונה בגוגל... למרות שאני חייב להגיד שהקטע לא מובן בקריאה ראשונה (ולעיתים גם לא שניה ;) ).

שם לב שהיחידות הן בקלווין, כלומר הטמפרטורה בתכל'ס היא 270.3 מעלות צלזיוס מתחת לאפס.

פורסם

בקטע די פשוט...

הנקודה שצריך לזכור -טמפ' היא המהירות שבה חלקיקי החומר נעים (לא ממש נעים יש מילה אחרת.. נו שיט שהם זזים בלי לזוז? כמו לרעוד.. באנגלית זה נקרא אוסילייט?)

אין חלקיקים אין טמפ'

פורסם
  • מחבר

כן זה גם מה שאני חשבתי... אבל זה נשמע לא הגיוני בגלל שנגיד איך החום עובר מהשמש אל כדור הארץ? הרי זה ריק... העניין הוא שגם במחצים הדרך לכדור הארץ אם מישהו יעמוד שם אז יהיה לו ממש ממש חם!

אז אם שם יש טמפרטורה בריק אז יש אפשרות סבירה בהחלט שגם במקום ללא שמש תהיה טמפרטורה...

270 מעלות צלסיוס מתחת לאפס? ואו זה ממש קר! איך לעזאזל לא ניצלו את זה למסעות בזמן? הרי האפס המוחלט הוא 273...

פורסם

לא הבנתי את הקשר למסע בזמן...

השמש שולחת אלינו כל הזמן חלקיקים והם מעבירים את החום

פורסם

כן זה גם מה שאני חשבתי... אבל זה נשמע לא הגיוני בגלל שנגיד איך החום עובר מהשמש אל כדור הארץ? הרי זה ריק... העניין הוא שגם במחצים הדרך לכדור הארץ אם מישהו יעמוד שם אז יהיה לו ממש ממש חם!

אז אם שם יש טמפרטורה בריק אז יש אפשרות סבירה בהחלט שגם במקום ללא שמש תהיה טמפרטורה...

270 מעלות צלסיוס מתחת לאפס? ואו זה ממש קר! איך לעזאזל לא ניצלו את זה למסעות בזמן? הרי האפס המוחלט הוא 273...

השמש פולטת לעברנו ספטקטרום שלם של קרינה אלקטרו-מגנטית. החל מחום, ועד לקרני גאמא.

החום לא מגיע עד לכאן, הוא אפילו לא עובר שליש מהמרחק עד אלינו, אז נשאלת השאלה למה חם פה ובחלל יחסית קר? מה שאנחנו מקבלים זו קרינת אור, ברגע שהאור פוגע בכדור הארץ הוא יוצר חום. האנרגיה עוברת גילגול מרמה אנרגטית יחסית גבוהה (אור) לרמה נמוכה יותר (חום) כמעט כל אנרגיה מגיעה בסופו של דבר אל חום, גם קול למשל, ואתה מכיר את התופעה שאתה מדבר בטלפון הרבה זמן והאוזן שלך מתחממת. אז למה החום לא בורח? יש לנו שכבת מגן שמונעת מהחום לברוח, זה חיובי כי מתאפשרים חיים אבל שלילי כי ברגע שיהיה יותר מדי חום, או שיצוצו עוד מקורות חום ואפקט החממה ישפיע עלינו.

מה הקשר למסע בזמן?

פורסם

הטמפרטורה בצל היא מינוס 150 מעלות צלסיוס ובאור השמש היא פלוס 150 מעלות צלסיוס.

כלומר אם אסטרונאוט מרחף לו במסלול סביב כ"א והוא עם הפנים לכדור והגב לשמש הטמפ' בגב 150+ והטמפ' בפנים 150-.

כמובן שהטמפרטורה הזו נכונה לאזור של כ"א ( בקרבת כ"א ) מכיוון שבמקומות שונים קרני השמש ארוכות יותר או קצרות יותר וכך השפעתם משתנה.

פורסם

החלקיקים רוטטים לא? ;)

פורסם

אבל מה הקשר למסע בזמן?

פורסם
  • מחבר

לא חשוב... אין לי כוח להכנס למסע בזמן...

עכשיו לשאלתי - ללא שום גורם סביבתי ללא שום עצם כמו השמש שלנו - מה הטמפרטורה תהיה? נגיד אתם בחלל והכוכבים הקרובים ביותר אליכם נמצאים שנות אור מיכם אז מה הטמפרטורה תהיה?

ענו לי כבר שהטמפרטורה תהיה 270 מעלות מתחת לאפס אבל לא ממש הבנתי את התשובה.

פורסם

[ltr]space has no temperture, since space does not contain any matter, it's space. if you put an object in space near earth's orbit it will be subject to -100oC in the shade and +100oC in direct sun light.

on the same note, you should be awere that there isn't such a thing as cold, cold is only the lack of heat. 0 heat is absolute zero (-273oC, 0oK), when atoms' particals stop viberating and the infinit heat is when the atoms' particals vibrate at the speed of light.

and what the fuck time travel got to do with anything?[/ltr]

פורסם

הקטע שהביאו דיבר על כך שאם תיקח עצם ותשים אותו בכלל רחוק מכל מקור חום כלשהו (נגיד ברווח בין הגלקסיות או משהו)

טמפ' שווי המשקל שלו תהיה הטמפ' של קרינת הרקע הקוסמית (בצורה פשטנית -הרעש שאחרי המפץ הגדול) שהיא שלוש קלוין

אפשר להכליל את זה ולומר שטמפ' החלל העמוק היא 3 קלוין בערך וזה יספיק לצורך רוב הדברים שתוכל לחשוב עליהם

גם אם אין לך כוח לפחות תגיד למה התכוונת במסע בזמן...

פורסם

הקטע שהביאו דיבר על כך שאם תיקח עצם ותשים אותו בכלל רחוק מכל מקור חום כלשהו (נגיד ברווח בין הגלקסיות או משהו)

טמפ' שווי המשקל שלו תהיה הטמפ' של קרינת הרקע הקוסמית (בצורה פשטנית -הרעש שאחרי המפץ הגדול) שהיא שלוש קלוין

אפשר להכליל את זה ולומר שטמפ' החלל העמוק היא 3 קלוין בערך וזה יספיק לצורך רוב הדברים שתוכל לחשוב עליהם

גם אם אין לך כוח לפחות תגיד למה התכוונת במסע בזמן...

[ltr]wrong wrong wrong. space has no temperature as it contains no atoms. yes if you put an object in deep space far away from anything else, it will eventually will heat up from the cosmic radiation.[/ltr]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים