עבור לתוכן

Nec 2510a VS 3500 - מה ההבדלים ביניהם חוץ ממהירות הצריבה ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם וחג שמח.

קניתי היום צורב Nec 2510a שהבנתי שהיה דגם מוצלח מאוד עד לא מזמן.

שילמתי עליו 400 שקל. בעיקרון רציתי לקנות את ה 3500 שעולה 100 שקל יותר אבל הייתי צריך את הצורב דחוף ו 3500 לא היה במלאי.

מקריאה באינטרנט הבנתי שמבחינת פונקציות ותמיכה שני הצורבים הם זהים לגמרי מלבד שהדגם החדש תומך 16X לעומת שלי שתומך 8X .

האם זה באמת ההבדל היחיד ? כי אם כן אז זה לא ממש מטריד אותי כי גם ככה אני לא מתכוון לצרוב מעל 4X..

תודה לעונים.

פורסם

אים שום הבדל חוץ ממהירות צריבה וחוץ מהשם כמובן ;D ;D

פורסם

זה אחלה צורב, אתה יכול להיות רגוע

פורסם
  • מחבר

סבבה.. :xyxthumbs:

הייתי קצת מוטרד עד עכשיו שלא חיכיתי אולי לשבוע הבא בשביל ה 3500 .

בקשה אחרונה אם אפשר - אתם יכולים להמליץ לי 2-3 תוכנות חשובות לצריבה של סרטים , הטמעת תירגום , הפיכת פורמטים וכו ' ?

הייתי מעדיף תוכנה אחת ומקצועית שיודעת לעשות את רוב הדברים אבל אם אין אז אשמח לקבל רשימה של תוכנות חשובות.

פשוט קראתי בפורומים ברשת שלקחת סרט XVID עם תרגום ( תרגום בנפרד הכוונה ) ולהפוך אותו ל DVD עם תרגום מוכן לצריבה צריך לעבוד

עם איזה 5 תוכנות ! אז חטפתי קצת כאב ראש רק מלקרוא את סדר הפעולות :silly:

אשמח שתעזרו לי כי אני ממש חדש בזה.

תודה.

פורסם

אם תסתפק בסטריאו ובתרגום מוטבע אז אין כמו DVD2SVCD בשילוב עם TMPG ENCODER וא"כ ליטוש ב TMPG DVD AUTHOR.

תקרא את זה עד הסוף, יש שם הנחיות מדוייקות ל AVI ל DVD:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=73827.0

לגבי גיבוי של DVD תוריד SHRINK ו DVD DECRYPTER

פה יש בין היתר הסבר לזה:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=75838.0

פורסם

לפי דעתי צריבת XVID לDVD זה ביזבוז. קנית צורב ב400 שקל ודיסק ב5 של 4.7GB, עשית תהליך של 3 שעות רק בשביל למרוח סרט של 700 מגה על הדיסק?

הורד דיודים מלאים, גם להם אפשר להוסיף תרגום, אבל גם זה מחייב בערך 5 תוכנות ופעולות לא מסובכות מדי :silly:

פורסם

לא מדויק. MPEG 4 בשני דיסקים של 700 מגה יכול להכיל בקלילות ביטרייט גבוה. אל תשכח ש MPEG2 מכווץ הרבה פחות טוב מ MPEG4. אפשר לקבל איכות לא רעה בכלל מ XVID או DIVX.

פורסם

לפי דעתי צריבת XVID לDVD זה ביזבוז. קנית צורב ב400 שקל ודיסק ב5 של 4.7GB, עשית תהליך של 3 שעות רק בשביל למרוח סרט של 700 מגה על הדיסק?

הורד דיודים מלאים, גם להם אפשר להוסיף תרגום, אבל גם זה מחייב בערך 5 תוכנות ופעולות לא מסובכות מדי  :silly:

רגע רגע רגע!

אם נגיד קניתי סרט מהספריה

העתקתי אותו למחשב (RIP איך שאינטגרל אומר)

אני רוצה להוסיף לו תרגום ואז לצרוב אותו שוב...

אני יכול לעשות דבר כזה?!

איך? תן לי כיוון אחי...

יניב

פורסם

תסתכל 4 תגובות למעלה

פורסם

לא מדויק. MPEG 4 בשני דיסקים של 700 מגה יכול להכיל בקלילות ביטרייט גבוה. אל תשכח ש MPEG2 מכווץ הרבה פחות טוב מ MPEG4. אפשר לקבל איכות לא רעה בכלל מ XVID או DIVX.

ברור שזה מכיל ביטרייט גבוהה אבל שנינו יודעים שיש סיבה מדוע זה נקרא DVDRIP ולא DVD, יש עדיין איבוד. וגם אם מתעלמים מזה כל ה"אפקט" של הדיוידי הוא הנוחות. להחליף פסקול\כתוביות בלחיצת כפתור, להסתכל על הEXTRAS כשאין לך מה לעשות ב2 בלילה וכו'... יש לי כבל TV-OUT של 20 מטר שאני מחבר אותו לסלון ורואה בכיף סרטים מהמחשב, אבל זה עדיין לא מרגיש כמו DVD, באיכות ובנוחות

רגע רגע רגע!

אם נגיד קניתי סרט מהספריה

העתקתי אותו למחשב (RIP איך שאינטגרל אומר)

אני רוצה להוסיף לו תרגום ואז לצרוב אותו שוב...

אני יכול לעשות דבר כזה?!

איך? תן לי כיוון אחי...

יניב

אם לקחת מבלוקבסטר יש בזה כבר כתוביות, לא? אפשר ללשמור אותן

אם השגת בדרך אחרת - http://rodivx.xro.us/DVDSubtitleGuide/en/DVDSubtitleGuide.html

פורסם

ברור שזה מכיל ביטרייט גבוהה אבל שנינו יודעים שיש סיבה מדוע זה נקרא DVDRIP ולא DVD, יש עדיין איבוד. וגם אם מתעלמים מזה כל ה"אפקט" של הדיוידי הוא הנוחות. להחליף פסקול\כתוביות בלחיצת כפתור, להסתכל על הEXTRAS כשאין לך מה לעשות ב2 בלילה וכו'... יש לי כבל TV-OUT של 20 מטר שאני מחבר אותו לסלון ורואה בכיף סרטים מהמחשב, אבל זה עדיין לא מרגיש כמו DVD, באיכות ובנוחות

שמע, אותי לא ממש מעניינות התוספות שסתם תופסות עוד דיסק או מורידות איכות כי צריך לכווץ הרבה, פסקול צריך רק אחד ונכון שעדיף 5.1 ולא סטריאו אבל ברוב הסרטים אין הבדל מהותי, וכנ"ל כתוביות. במקום להתחיל להוריד VOB ולהעמיס את המחשב הייתי מעדיף בגדול את ה XVID ואם יש משהו שאתה אוהב ממש ורוצה לשמור, אז קנה בזול וגבה מקור במקום להתעסק בוחטה של זמן בשביל זה עם 5 תוכנות מעצבנות ומורכבות. אבל זה ההעדפות שלי כמובן :).

פורסם

טוב , התלבטתי אם לכתוב את זה , אבל אני חושב שצריך , 2510A ו3500A זה לא אותו כונן , וההבדל לא טמון רק במהירות , יותר נכון זה המינימום שאנחנו יודעים - מעבר לזה אי אפשר לדעת בדיוק. חוץ ממהירות עדיפה בצריבת DVD , וDVD DUAL LAYER , כדאי לזכור מהירויות קריאה וכתיבה גבוה יותר של דיסקים רגילים (כשמהירות קריאה אפשר גם להקביל לאיכות קריאה - כי האיכות משפיע על המהירות) וגם קריאה של DVD מהירה יותר עם אותן השפעות. בנוסף חשוב לזכור שמדובר בציפסט חדש לגמרי (ופה טמון ההבדל) , כל מוצר צובר נסיון ועם כל מוצר יודעים איך לשפר דברים ובעיות קטנות , אף אחד לא יודע איזה תיקונים שיופים וליטושים עשו לציפסט ואיזה שיפורים עוד מוטמעים. מביקורות יש שמועות על שיפורים בקריאה של דיסקים בעיתים ומי יודע מה עוד. תחשבו שאם את האימיול ה"מסכן" שלכם כל שבוע משפרים , אז מה בדיוק קורה לתוכנה ששולטת על צורב ה DVD.

לגבי מהירויות - זה גם משהו שאסור לזלזל בו, בלי שום קשר למהירות שבה רוצים לצרוב , איכות צריבה , כעקרון , עדיפה יותר ככל שמתרחקים מהגבולות המקסימלים של החומרה\מדיה. ז"א בדיסק שמוצהר 52 יותר בריא לצרוב ב 40 , וכנ"ל לגבי הצורב - לא מומלץ להשתמש בגבולות היכולת שלו , סה"כ יש סיבה שצורב צורב רק ב מהירות מסוימת חוץ מפחות שמן במיסבים שלו. ולכן גם בצורב של 32 יהיה עדיף לצרוב ב 24 (אפילו אם המידה תומכת במהירות פי 100). וזה נכון לעוד הרבה דברים , כמו להשתמש בגבול היכולת של מעבדים , כרטיסי מסך וכו'... ההמלצות למהירות צריבת אודיו גם יכולים להסביר עקרון זה ואת ההעדפה לתמיכה במהירות (יכולות צורב) כמה שיותר טובה.

בכל מיקרה , הדברים מובאים כעקרון , זה לא אומר שאם תצרבו ב52 אז תקבלו את הדיסק הכי לא קריא בעולם.

וכמובן שהצורב שקנית הוא מצויין , וההבדל הכלכלי פה דה שווה , עד לפני כמה ימים פשוט היה שווה להשקיע את ה עוד 30-50 שקל ,אבל עכשיו כשאחת החנויות הורידה את מחיר ה 2510 בהפרש די גדול , אז הפרש של 400 שקל מול 500 שקל זה בהחלט לא זניח וצריך לחשוב באמת מה יותר כדאי לפי הכסף. ובלי שום קשר לכסף זה בטח לא בחירה גרועה , דברים כל הזמן משתפרים , זה לא יהפוך את ה 3500 העדיף כרגע לעדיף כשיצא ה 5500 ;)

ולגבי AC3 , אני לא צסכים עם זה שברוב הסרטים אין הבדל , ההבדל הגדול בחוויה הקולנועית טמון בפס הקול , ורוב הסרטים בני ימינו מציגים עדיפות לפס קול 6 ערוצים ומעלה עם ערוצים מופרדים. בעוד שמערכות פשוטות מציגות אפקט נחמד , בכדי לשחזר את מה שהAC3 נותן צריך מערכת קולנוע באלפי שקלים , אז מן הסתם יש הרבה משתנים בקבלת האיכות מAC3 , וכמובן זה תלוי בבן אדם , למשל אמא שלי לא תשים לב ממש להבדלים ומבחינתה שניהם מציקים :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים