עבור לתוכן

זה הגיוני שהצורב DVD שלי הלך כל כך מוקדם?

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש בתחילת החופש הגדול עם צורב DVD של (LG (4081B, עכשיו צרבתי בו כמה פעמים דיסקים בהזדמנויות שונות והכל היה סבבה.

לאחרונה הייתי צריך לצרוב בוחטה של דיסקים ואחרי השלישי בערך הצורב את התחיל לדפוק דיסקים. הנרו כתב could not preform END Track או משהו, לפעמים could not start disk-at-once או משהו בסגנון וזה, נדפק הדיסק. בדקתי את הצורב על מחשב אחר ואותן הודעות. עד כאן דיסקים רגילים. דיסקים של DVD הוא הצליח לצרוב אחד ואחרי זה דפק דיסקים. החליפו לי את הצורב בזכות האחריות שעדיין תקפה. והצורב ה"חדש" בינתיים מתוך 5 צריבות רגילות דפק 2 דיסקים. ואת הניסיון היחיד שלי בDVD הוא דפק עם אותן ההודעות.

עכשיו השאלה שלי היא האם זה ככה אמור להיות בשביל הצורב הזה? האם אני צריך לקחת בחשבון כשאני קונה צורב שהוא נשחק עם הזמן? (שזה כמו לקנות צריבות בערך...) ואם זה לא נורמאלי לצורב הזה אז מה גורם לזה? המדיה עליה אני צורב (הדיסקים של אופיס דיפו גם בDVD וגם הרגילים)? התוכנת צריבה (נרו)?

מה אני יכול לעשות כדי לקבל צורב שיצרוב (כפי שהובטח לי כשקניתי אותו)? הוא דפק לי כרגע 18 דיסקים רגילים ו2 של דיוידי. סעמק.

פורסם

לא אמורות להיות בעיות עם הצורב.

דפיקה של דיסקים יכולה לנבוע מדיסקים חרה (כמו של אופיס דיפו), מתוכנת צריבה לא טובה, מקונפיגורציה לא טובה של החומרה או של הדרייברים וכו וכו וכו

ב DEVICE MANAGER ב IDE האם הצורב על PIO או UDMA?

האם ASPI מותקן?

האם עדכנת FIRMWARE? עם איזה FIRMWARE אתה עובד (תוריד DVDINFOPRO ותבדוק).

האם המחשב שלך חדש או ישן? כמה זכרון יש לו?

האם הכבל של ה IDE תקין ו 80 גידים? או שכבל ישן.

האם אתה עובד עם המחשב או שיש הרבה תוכנות ברקע בזמן הצריבה?

האם יש לך סניף של קוסמוס ליד שתוכל להשיג מדיות DVD נורמליות כמו SILVERLINE PRO או VERBATIM DATA LIFE PLUS בסניף של אופיס דיפו?

פורסם

בהמשך לתגובה שלך אינטגרל - רצוי להתקין ASPI חיצוני (כמו ForceAspi) או שזה של נרו עושה את העבודה כמו שצריך?

פורסם

שמע, איפה שאני לא קורא ממליצים להתקין את החיצוני. לא חקרתי את זה יותר מדי. לא חייבים את ה FORCE שנועד כעיקרון לאנשים עם בעיות בהתקנת ה ASPI . אני עובד עם ה FORCE כי יש עוד כמה "UTILITIES" שבאים איתו (לשחזר למשל).

עריכה:

http://aspi.radified.com/

פורסם
  • מחבר

לא אמורות להיות בעיות עם הצורב.

דפיקה של דיסקים יכולה לנבוע מדיסקים חרה (כמו של אופיס דיפו), מתוכנת צריבה לא טובה, מקונפיגורציה לא טובה של החומרה או של הדרייברים וכו וכו וכו

ב DEVICE MANAGER ב IDE האם הצורב על PIO  או UDMA?

האם ASPI  מותקן?

האם עדכנת FIRMWARE? עם איזה FIRMWARE אתה עובד (תוריד DVDINFOPRO ותבדוק).

האם המחשב שלך חדש או ישן? כמה זכרון יש לו?

האם הכבל של ה IDE תקין ו 80 גידים? או שכבל ישן.

האם אתה עובד עם המחשב או שיש הרבה תוכנות ברקע בזמן הצריבה?

האם יש לך סניף של קוסמוס ליד שתוכל להשיג מדיות  DVD נורמליות כמו SILVERLINE PRO או VERBATIM DATA LIFE PLUS בסניף של אופיס דיפו?

ב DEVICE MANAGER יש לצורב שתי אפשרויות PIO ONLY ו DMA IF AVAILIBLE, שלי נמצא על DMA.

לא עדכנתי Firmware (אם אתה תוכל להסביר לי מעט מה זה אומר אני אשמח) המחשב חדש יחסית, יש לו 512 מ"ג (DDR). הכבל תקין, הכל תקין. וכן, אני מוריד באימיול תוך כדי צריבה, אבל זה לא משנה, כי א. הצלחתי לצרוב כך בעבר. ב. הצורב לא הצליח לצרוב על מחשב אחר ונתן את אותן הודעות שגיאה.

עכשיו, נגמרו לי הדיסקים של האופיס דיפו וקניתי חבילה של GPT (רגילים של 700 מגה), אני מקווה שהם בסדר (הספקתי לדפוק אחד כבר..).

הצורב לא מצליח לצרוב גם דיסקים רגילים (וזאת עיקר הבעיה, אני צורב דיסקים רגילים הרבה יותר משאני צורב DVD-ים).

יכול להיות שזה נובע מזה שיש לי מאוורר גדול ממתכת (12 ס"מ) ממש מתחת לצורב, מאוורר שפועל על 220 וולט וכנראה שיוצר שדה מגנטי גדול (מהשדות שבגללם מוכרים מוצרים כאלה בשקיות אלקטרוסטטיות?)?.

ממש תודה, מיכאל.

פורסם

FIRMWARE זה התוכנה של המכשיר הצרובה בתוך שבב

במקרה של צורב ,המהירות קריאה/צריבה/תאימות דיסקים/תמיכה בפורמטים של קריאה וכתיבה תלוי בFIRMWARE..

GPT סתם זבל אותו דבר לגבי דיסקים של אופיס דיפו

מאורר למארז שפועל על 220V ??? לא שמעתי על דבר כזה

12V אולי

אני לא חושב שהמאורר קשור אבל אין לך מה להפסיד נתק אותו ותראה

הדיסקים החלו להדפק מאז שהתחלת להשתמש בדיסקים של GPT/אופיס דיפו ???

פורסם
  • מחבר

מאורר למארז שפועל על 220V ??? לא שמעתי על דבר כזה

12V אולי

זה מאוורר 12 ס"מ לשאיבת אדים וגזים מחדרים ומטבחים. הוא מרעיש כמו מאוורר 80 רועש יחסית אבל הוא שקט בכללי. הוא מחובר לתקע ובגלל זה הוא על 220 וולט.

quote author=ron26 link=topic=86361.msg738471#msg738471 date=1096391573]

הדיסקים החלו להדפק מאז שהתחלת להשתמש בדיסקים של GPT/אופיס דיפו ???

לא. השתמשתי בדיסקים האלה מאז ומעולם וזה אף פעם לא הפריע לי.

1. מאיפה אני יכול לעדכן את הfirmware לצורב שלי (LG 4081b) והאם אני צריך בכלל?

2. אין טעם לנתק את המאוורר כרגע. אם הוא עשה נזק, אני משער שהוא תמידי, לא? אז נניח אני מחליף צורב בזכות האחריות (פעם נוספת) ולא שם את המאוורר יותר. ונניח הצורב צורב טוב, אני לא יכול לדעת אם זה בגלל שהצורב חדש, או בגלל שלא שמתי את המאוורר. ולכן אני לא אוכל להחזיר את המאוורר (דבר שהוא חשוב)...

תודה.

עריכה: הנרו מצליח לבצע סימולציה של הדיסקים לפני צריבה. אני לא בדיוק יודע על מה זה מעיד. אבל זה בטח מצמצם את האפשרויות שמצביעות על התקלה.

פורסם

שמע,

1) אולי העין של הצורב התלכלכה.

2) לא הייתי שם מאוורר כזה מתחת בכל מקרה. מספיק להשאיר "קומה" פנויה מתחת. מקסימום, תוציא את הפנל הקדמי בקומה הפנוייה (אם לא אכפת לך איך נראה המארז).

3) אם יש לך אחריות אז תממש אותה (מה אכפת לך) ואם כבר אז אולי כבר יחליפו לך עם תוספת כסף ל 4120B או 3500A. זה באמת יהיה טוב.

4) FIRMWARE ל 4081B:

http://de.lgservice.com/jsp/common/download.jsp?DOC_ID=ECSWL000012812&FILE_NAME=ECSWL000012812-b1-a1.zip&ORIGINAL_NAME_b1_a1=GSA-4081BA1041.zip&FILE_GUBUN=B

פורסם
  • מחבר

אמממ... זה מה שאני אעשה.

אני אגש לחנות ואבקש באמת להחליף לדגם מתקדם יותר בתוספת כסף תוך מימוש האחריות. בעוד שהאחריות ממשיכה בתוקפה הקודם, אני אשאר עם המאוורר מתחת לצורב. (המאוורר תופס שלוש קומות, בקומה העליונה ביותר נמצא הצורב ומתחתיו בהפרש של איזה 2-3 ס"מ נמצא המאאוורר). אם הצורב החדש יהיה סבבה למרות המאוורר אז אחלה. ואם הוא יתקלקל לפני תום האחריות אני אסלק את המאוורר עם הצורב שאקבל אחריו.

תודה בכל אופן.

נ.ב

אתה אומר שכדאי לי לעדכן את הfirmware בכל אופן? זה לא מבטל אחריות או משהו, נכון?

פורסם

1) אל תעדכן FW. שיחליפו לך - חבל.

2) תחזיר את ה GPT. קנה מדיות איכותיות כמו הוורבטים באופיס דיפו. 6.4 שקל בחבילה של 25 ועל ה 3500A זה יצרוב לך ב X8 (למרות שהן X4).

עריכה: 6.4 זה ל DVD. גם ל CD הייתי קונה וורבטים או חברה טובה אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים