עבור לתוכן

DVD RAM - ממש לא מת, להיפך כצפוי

Featured Replies

פורסם

לפי הידעה לא מת , אלא מנסה לקום לתחייה.

Hitachi-LG Data Storage (HLDS) is the only producer of Super Multi DVD burners, with the standard posing no substantial threat to DVD Dual currently

מה שכן , (ואני מתייחס לציטוט מהידעה) לא אמרת בעבר שמלא חברות תומכות בתקן ?

פורסם
  • מחבר

לפי הידיעה הוא לא "קם לתחייה" - איך הבנת את זה?. הוא אף פעם לא מת. פנסוניק תמיד עשו כאלה לצרכים מקצועיים.

לפי הידיעה עוד חברות חוץ מפלקסטור מבינות את הפוטנציאל (ליטיאון למשל) ועובדות על צורבים דומים.

במקביל סאניו המייצרת ראשים מתכננת ייצור המוני.

אמרתי שחברות תומכות, כמו שראית ב RAMPRG, אבל כל אחת מהכוון שלה, אחת מייצרת כוננים, אחת דיסקים, אחת מכשירים וכו וכו וכו

עריכה: אני גם לא חושב ש DVD RAM יאיים על DL כל עוד שלא יהיו DVD RAM 8.5. גם אז אולי הוא יאיים על מדיות הצריבה אבל לא על המדיות המוטבעות. אם יתחילו לשווק יותר מכשירים התומכים ב DVD RAM אז הוא יאיים הרבה יותר על פורמט ה RW למיניו.

עריכה 2: בנוסף, כרגע לצריבה יש הרבה יותר אנשים שמשתמשים ב DVD RAM מאשר אנשים שמשתמשים ב DL לצריבה בגלל מחירי ה DL המופרזים. אבל זה מעין CATCH22 כי כדי שמחירי ה DL ירדו צריך שהרבה אנשים יקנו, אבל אנשים לא קונים כי יקר.

פורסם

אם תתיחס לציטוט שנתתי כמו שצריך , אז ככה הבנתי את זה. אבל זה רק ביטוי - אל תתיחס אליו יותר מדי ;) (למרות זאת את הציטוט אתה יכול להסביר לי).

ואני לא ראיתי לפי הכתבה שעוד חברות "מבינות את הפוטנציאל" , זה נראה כמו פירוש שלך, שלנו הקוראים מתפרש כמו "החברות הבינו שהפורמט הוא מעולה" (הפוטנציאל בעולם העסקים הוא כסף , מוניטין שם ופגיעה בשם גם כן שווים כסף , למשל יש לי במחשב חיבור סריאלי וקום , שללא ספק הפוטנציאל שלהם שואף לאפס אחוז השימוש שלהם והיתרונות שלהם שואפים לבדיחה , ובכל זאת מיטב היצרניות ממשיכות לכלול התקנים אלו בלוחות האם הכי חדישים כי דברים עלולים להראות לא טוב ללא דבר זה, ואני לא משווה התקנים אלו ל DVD RAM חס וחלילה, אלא רק שפירוש הידיעה יכול להעשות בהרבה אופנים , לא צריך לתת פירוש אישי בצורה חד משמעית). הכתבה ציינה שעוד חברות (בניגוד להווה) , הולכות לייצר כוננים תומכים בתקן , הידיעה הזכירה שתי חברות. אך כמו שטענתי ואני טוען - גם בידיעה עצמה הכל לא נראה וורוד:

Whether Lite-On IT begins volume production of 16x Super Multi DVD burners will depend on market demand and royalty charges, according to the company.

לייטאון תולה את הייצור ההמוני לפי דרישת השוק , תוך כדי תלות בתשלום נוסף, "מן מס", על השימוש בטכנולוגייה. ככה שאו שזה יבוא על חשבון לייטאון או על חשבוננו , אם אנשים לא ירצו את התקן - הם לא ירצו גם לשלם עליו עוד , וזאת המלכודת כאן מבחינת החברה.

וזה מה שהבנתי מהידיעה. ניתוח בסיסי בהחלט יכול להראות על מגמה של תפיסת תאוצה בתחום ונסיון להחדיר את העסק לשוק (מה שכרגע זה לא , מסיבות אלו או אחרות) ותמיכה של מדיהטק בתכונה הנ"ל בציפסט שלה בהחלט יכולה להכניס תמיכה בתקן לרוב הכוננים בשוק בעתיד,אך זה עדיין רחוק מלהיות הווה או הווה קרוב ולהעיד על הצלחה (גם בIN CD יש תמיכה אדירה ומלאה וזה לא מעיד על טכנולוגיה שימושית שהכלל מאמץ אותה), וכל זה רק מעיד על המצב בהווה. אם דבר כזה נחשב ידיעה חדשותית.... את השאר אפשר להבין לבד.

מה שאני אומר - שאני מתייחס למצב השוק הכללי העולמי הרחב, פשוט לא נראה לי שהעסק הזה , במצבו ובמצב השוק והאלטרנטיבות הנוכחי, חיוני או מביא איזה שהו יתרון. ואני לא מדבר על ניגזרות מקצועיות או כל דבר דומה. ברגע שהתקן יקבל תמיכה של 90 אחוז מכלל החומרה "הכללית" שנמכרת , והמדיות יעלו מחיר זהה לאלטרנטיבה שרצה היום רק (ואני לא שולל את זה בעתיד) במצב כזה אפשר להגיד שהצרכן מנצל את התקן, התקן הצליח , והפך לנחלת הכלל.

הרבה התקנים היו עם פוטנציאל שנראה באופן תאורטי רב , המריאו וצברו תאוצה ותמיכה אך נחתו עמוק בים (לאחר מספר לא קטן של שנים של נסיון חדירה) כמו האיומגה זיפ, ה LS120, הג'ז ששימש הרבה בתחום המקצועי, וכל ההתקנים הללו גם כן שימשו לאכסון.

מה שכן אשמח לשמוע ממך שלא הבנתי בדיוק בידיעה :

-איך הם בדיוק משווים DVD RAM ל DL ? זה שני דברים שונים , לי זה נשמע כמו "הSATA מאיים על טכנולוגיית ה RAID" .

-מה זה בדיוק תקן הסופר מולטי שדובר עליו ? האם זה מן שם מסחרי למה שיש היום בצורב LG שלך או שמדובר במשהו שונה לגמרי ? סה"כ אני הבנתי שההבדל היחיד הוא עוד תמיכה ב DVD RAM וזה הכל , זה די הולך ביחד , אני לא רואה איך זה מתחרה, היתי שמח אם מישהו יסביר לי על מה דיברו בדיוק.

וגם לא הבנתי את ההקשר שלך ל:

כרגע לצריבה יש הרבה יותר אנשים שמשתמשים ב DVD RAM מאשר אנשים שמשתמשים ב DL

מה בדיוק הקשר בין הדברים ? זה לא דברים מתחרים וזה שני דברים שונים לגמריי , למה להשוות את ה DVD RAM ל דיוידי שכווה כפולה ? למה לא להשוות ל דיוידי שכוווה בודדת ? (ואז המשפט שלך הפוך לגמריי , אבל שוב זה לא אומר כלום).

נראה לי שמישהו לא הבין טוב את הידיעה , זה יכול להיות אני , זה יכול להיות אתה , וזה יכול להיות שהיא לא ממש ברורה.

פורסם
  • מחבר

ממש לא יודע לענות לך. יכול להיות שהכתב לא ממש הבין, יכול להיות שאנחנו לא מבינים.

מה שבטוח שעוד ועוד חברות מבינות את הפוטנציאל (כמובן הכספי כי זה הדבר היחידי שבאמת מעניין אותן) ולכן מכניסות את זה. בהרבה מקומות אנשים העדיפו LG על חברות אחרות בין היתר בגלל ה DVD RAM וזה כמובן פגע במכירות המתחרים.

DVD RAM זה דבר מתבקש מאליו. מדיה בלי צריבות ובטיח, 100% תואמת לצורת העבודה ב XP, הרבה יותר אמינה ויותר נוחה לשימוש. כל מה שחסר זה שגם תהיה מהירה ובאמת השמועות אומרות שעובדים על DVD RAM X16. כמובן, שזה תלוי הרבה מאוד ביצרנים אחרים ובשוק. אבל ללא ספק כולם היו שמחים מאוד לעבוד עם RAM במקום RW אם המכשירים היו תומכים, וכמובן במחיר טוב גם במקום R. למה לא? יותר נוח, יותר אמין, בלי תוכנות צריבה מעצבנות ושכתוב נוח. אם יהיו עוד הרבה משתמשים אז המחירים ירדו משמעותית.

כמובן, שזה שפורמט יותר טוב לא מבטיח הצלחה, כמו בכל דבר, ובזה אתה צודק.

פורסם

אני לא מתרשם מ-DVD RAM , אם המדיות הרגילות ממש זולות (והם יהיו ) אז אתה מקסימום לוקח מדיה אחרת וצורב,

המדיות של ה-DVD RAM תמיד יהיו הרבה יותר יקרות ,כמו שהיה במדיות של ה-CD-R לעומת ה-CD-RW

גם האורך חיים של המדיות DVD RAM מוגבל ,ולא ממש אמין !!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים