עבור לתוכן

מאמר בנושאי זכרון, DDR3

Featured Replies

• תגובות 48
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המאמר על DRR3 בכרטיס מסך?

או על DDR3 שלא קשור לכרטיס מסך?

פורסם

המאמר על DRR3 בכרטיס מסך?

או על DDR3  שלא קשור לכרטיס מסך?

DDR3 בכרטיסי מסך, מה שנקרא GDDR-3 (והוא לא באמת DDR3, כי עוד לא קיים התקן לDDR3).

פורסם

אז בשביל מה יש DDR3 בכרטיס מסך

אם אין DDR3 בזיכרנות (לא בכרטיס מסך)?

פורסם

DDR3 זה סטאנדרט שנמצא בפיתוח כרגע, הסטאנדרטים לזכרונות הGDDR3 שATi "ניסחה" ופותחו ביחד עם יצרניות שבבי הזכרון המובילות, יכולים להוות בסוף משהו מאוד קרוב או זהה לסטאנדרטים של הDDR3. זה שJEDEC לא אישרה סטאנדרטים סופיים לזכרון הDDR3 לא אומר שאין מספיק חומר כדי לבסס עליו כתבה בנושא

פורסם

לא אמור לצאת קודם הDDR2?:-\

פורסם

לא אמור לצאת קודם הDDR2?:-\

הוא כבר יצא.

ומסתמן שAMD מתכוונת 'לפסוח' על DDR2 ולעבור לDDR3 ישר אחר DDR1.

פורסם

הוא כבר יצא.

ומסתמן שAMD מתכוונת 'לפסוח' על DDR2 ולעבור לDDR3 ישר אחר DDR1.

אבל למה שהיא תדלג על הDDR2?

פורסם

כי הוא לא מציע כרגע שיפור משמעותי בביצועים. יש לו חיסרון משמעותי לעומת DDR בכל הנוגע לתיזמונים ורוחב הפס לא עד כדי כך משופר.

הארכיטקטורה של AMD מרויחה ממילא יותר מהתיזמונים מאשר מרוחב הפס אז עדיף להם להשיאר כרגע עם DDR ולא להשתמש ב DDR2.

אבל, גם אם הם באמת מתכננים לדלג עליו אני מאמין שהם מתכננים בקר זיכרונות שיתמוך בו כי אסור להם להיתפס עם המכנסיים למטה במקרה ש DDR3 יתעכב.

זה יפה לתכנן, אבל חייבים תוכנית חלופית למקרה הצורך.

פורסם

כיוון שבקר הזכרונות במעבדי AMD החדשים נמצא במעבד, ולכן שידרוג המעבדים לזכרונות עתידיים זה תהליך ארוך ומיגע, שמצריך מAMD להוציא כספים רבים.

ככה שעד שהם יוציאו מעבדים שיתמכו בDDR2 בכמות מספקת, הDDR3 יהיה כבר נוכח או מאוד קרוב. וכדי להוציא מעבדים שיתמכו בDDR3 היא תצתרך שוב לפתח בקר זכרונות חדש, וליצר מעבדים איתו, כל זה לוקח הרבה זמן וכסף, ועלול לעלות לAMD בלקוחות פוטנציאליים. אז כדי לעמוד מול אינטל בתמיכה בזכרונות, AMD  שוקלת לעבור ישר לזכרונות DDR3 ולהוציא את מעבדיה שיתמכו בהם לשוק זמן קצר או כאשר JEDEC תאשר את הפורמט הסופי של הזכרונות.

פורסם

כן, אבל למה הכל מודגש?

בכל מקרה, זה בדיוק העניין, AMD משלמת על היות הבקר בתוך הCPU. אין ארוחות חינם, מסתבר.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל למה הכל מודגש?

בכל מקרה, זה בדיוק העניין, AMD משלמת על היות הבקר בתוך הCPU. אין ארוחות חינם, מסתבר.

אכן, מצד שני ה DDR2 במהירויות הנוכחיות שלו ועם התקורות הגבוהות שלו

הוא לא מי יודע מה, תעשיית כרטיסי המסך זרקה את ה GDDR2 מכל המדרגות,

ה DDR2 תוכנן להיות יותר טוב מה DDR בתדר של 100 מגה הרץ, ה DDR2

אמור להגיע לכל היותר ל 600 מג הרץ.

כל התנאים בשלים למעבר ל DDR3, רק מה, אינטל לא פראיירית - השאלה היא

האם AMD תצליח לקדם את ה DDR3 (כפי שבזמנו הצליחה לקדם את ה DDR

על פני ה RDRAM) כפיתרון מסחרי זמין בשנה הקרובה אחרת לא תהיה לה ברירה

אלא לאמץ את ה DDR2 הישן/חדש.

אני מקווה ש AMD תנסה ותצליח ללכת על ה DDR3.

פורסם

יש כאן כמה תגובות שלא קשורות לכלום (באמת לכלום) ונראה שאף אחד לא קרא את הכתבה, ובצדק, היא צריכה הרבה מדי ידע מקדים ולא היו צריכים לתת אליה לינק מלחתחילה.

אכן, מצד שני ה DDR2 במהירויות הנוכחיות שלו ועם התקורות הגבוהות שלו

הוא לא מי יודע מה, תעשיית כרטיסי המסך זרקה את ה GDDR2 מכל המדרגות,

ה DDR2 תוכנן להיות יותר טוב מה DDR בתדר של 100 מגה הרץ, ה DDR2

אמור להגיע לכל היותר ל 600 מג הרץ.

לא נכון. GDDR2 נזרק בגלל שג'יגה הרץ ב2.5 וולט לא היה מספיק לתעשיית כרטיסי המסך. יקח זמן עד שנראה מעבדים של אינטל עם באס של 1.6 ג'יגה-הרץ, הרבה זמן. במצב הנוכחי DDR1 לא מספק יותר את הסחורה לאינטל, מעבדים על באס 1066 יוצאים בחודשיים הקרובים (!) וPC2-4300 מסופק רק ע"י DDR2 (יש סיבה למה אין תקן JEDEC לPC4200, כלומר DDR533) חוץ מזה שגם הסדרה הנוכחית של המעבדים מנצלת את ה533 מגה-הרץ של הזיכרונות בזה שהם עובדים ב3:4.

DDR2 אמור להגיע ל600 מגה-הרץ? ת'אמת שלא, הוא אמור להגיע ל1066 וכנראה גם ל1200. אתה חושב שבכאלה מהירויות Latency של 5-5-5 או אפילו יותר משנה משהו?

כל התנאים בשלים למעבר ל DDR3, רק מה, אינטל לא פראיירית - השאלה היא

האם AMD תצליח לקדם את ה DDR3 (כפי שבזמנו הצליחה לקדם את ה DDR

על פני ה RDRAM) כפיתרון מסחרי זמין בשנה הקרובה אחרת לא תהיה לה ברירה

אלא לאמץ את ה DDR2 הישן/חדש.

אני מקווה ש AMD תנסה ותצליח ללכת על ה DDR3.

פרסקוט עובד מעולה על DDR1 וDDR2 (טוב, הוא עובד  :P). אבל CH, וNC לא עושים בוט, יש חסרונות לבקר על הליבה, AMD צריכה לתכנן מחדש את המעבד. כל זה כבר קרה בעבר, פנטיום 3 עבד יופי על RDRAM ואותו פנטיום 4 עבד בסדר גמור עם SDRAM, DDR וRDRAM, בגלל שלכולם לא היה בקר זיכרון על הליבה. זה לא שAMD במצב ביש (היא קצת בבעייה, אבל לא בגלל זה), הDDR1 בינתיים מספק אותה לגמרי ויכול להיות שהיא תציג מעבדים עם בקרי זיכרון (או בלי בכלל) לזיכרונות יותר מהירים באותו זמן שאינטל תתחיל לנצל את הרוחב פס המוגבר שמספר DDR2, אבל, יכול להיות שלא.

אה, ובקשר לזה ש"AMD מתסדרת יופי גם בלי רוחב פס גדול" - ליבה כפולה עומדת בפתח וזה יגביר את השימוש ברוחב פס. בנוסף על זה, זיכרון מטמון L2 משותף יגביר עוד יותר את הצורך באפיק זיכרון מהיר.

פורסם

אה, ובקשר לזה ש"AMD מתסדרת יופי גם בלי רוחב פס גדול" - ליבה כפולה עומדת בפתח וזה יגביר את השימוש ברוחב פס. בנוסף על זה, זיכרון מטמון L2 משותף יגביר עוד יותר את הצורך באפיק זיכרון מהיר.

לא נראה לי שאני מחדש לך, אבל כרגע, לכל ליבה יש L2 נפרד. זכרון L2 משותף (וגדול פי 2, כמובן) אמור דווקא לשפר את ביצועי הזכרון.

בדקתי כרגע, והליבות הכפולות אכן חולקות את אותו בקר הזכרון. זה דווקא מסתדר לי עכשיו, בגלל שמעבדי הdual core הם pin compatible עם סוקט 939, כלומר אין עוד בנק של זכרון במילא.

אז מערכת dual core שונה ממערכת dual processor. רק האחרונה נהנית מרוחב פס מלא לזכרון לכל מעבד. אהמ.

אינטואטיבית, נראה לי שכל core בdual core, יקבל רוחב פס של ערוץ אחד לזכרון, בעוד שsingle core יקבל את שני הערוצים, כפי שהמצב כיום.

כלומר, מערכת dual core תהיה חייבת לעבוד עם מספר זוגי של DIMM-ים.

אבל זה סתם ניחוש.

פורסם

כי בא לי לכתוב במודגש. יש לך בעיה גם עם זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים