עבור לתוכן

עזרה בהקמת רשת מחשבים בעסק קטן

Featured Replies

פורסם
לגבי HUB (אתה בטח רוצה SWITCH לפחות ואם יש הרבה תעבורה בין המחשבים אז גם 3 כרטיסי גיגביט lan) הייתי מתייעץ ברשתות... ראוטר נשמע הרבה יותר מתאים למערכת שלכם.

(זה מה שענו לי כששאלתי על ציוד לרשת משרדית קטנה בפורום מפרטי מחשב)

סיפור הרקע:

אני הולך להקים רשת משרדית קטנה בין 3 מחשבים, עם אפשרות להתחברות בעתיד של עוד לקוחות (מחשבים ניידים שישבו מידי פעם על הרשת, או הוספה עתידית של מחשבים נייחים).

כאשר, חוץ מאינטרנט, על הרשת הולך לעבור בעיקר תמונה של מספר מצלמות במעגל סגור.

להקים רשת קטנה רגילה, עם Hub, יש לי נסיון- מביתי הקט.

השאלה שלי מה ההבדל בכלל בין 2 המערכות המתוארות בציטוט?

על איזה מבין שניהם אתם ממליצים לצורך המתואר כאן?

במידה ואתם בוחרים באופציה השניה (ראוטר עם כרטיסים של גיגביט lan):

במה זה כרוך מבחינת קנייה(לא תקציבית, חומרית)?

כיצד מקימים רשת כזאת (מבחינת הגדרה)? כמו שמגדירים רשת רגילה?

תודה מראש.

פורסם

מנסיון עבודה עם רשת של 300 מחשבים אין בדרך כלל שום סיבה להשקיע בכרטיסי רשת גיגה אלא אם כן אתה יודע שאתה הולך להעביר קבצים גדולים בין המחשבים וגם אז צריך לזכור שקצב ההעברה של 100 מגה הוא לא כל כך נמוך מהמהירות שהדיסקים הקשיחים יכולים לכתוב בו. חוץ מזה שלא מספיק כרטיסי רשת גיגה צריך גם סוויטץ גיגה שזה לא עסק זול כי עד כמה שידוע לי זה לא משהו שהגיע לשוק הביתי עדיין.

עוד דבר שכנראה לא הסבירו לך כמו שצריך זה שהבחירה היא לא בין סוויטץ לראוטר הם לא מבצעים את אותה פעולה. הסוויטץ דואג לתעבורת בתוך הרשת הפנימית שלך והראוטר דואג לקישור החוצה. אם אתה מתכוון לחבר רק 3 עמדות סה"כ הכי פשוט זה לקנות מכשיר שהוא גם ראוטר וגם סוויטץ של 4 יציאות.

מקווה שזה נתן לך כיוון למה שאתה צריך.

פורסם

סליחה על הבורות, אבל איך אפשר להגדיר לרשת שלפעמים יהיו מחשבים ניידים ולפעמים לא?

פורסם

מנסיון עבודה עם רשת של 300 מחשבים אין בדרך כלל שום סיבה להשקיע בכרטיסי רשת גיגה אלא אם כן אתה יודע שאתה הולך להעביר קבצים גדולים בין המחשבים וגם אז צריך לזכור שקצב ההעברה של 100 מגה הוא לא כל כך נמוך מהמהירות שהדיסקים הקשיחים יכולים לכתוב בו.  חוץ מזה שלא מספיק כרטיסי רשת גיגה צריך גם סוויטץ גיגה שזה לא עסק זול כי עד כמה שידוע לי זה לא משהו שהגיע לשוק הביתי עדיין.

עוד דבר שכנראה לא הסבירו לך כמו שצריך זה שהבחירה היא לא בין סוויטץ לראוטר הם לא מבצעים את אותה פעולה.  הסוויטץ דואג לתעבורת בתוך הרשת הפנימית שלך והראוטר דואג לקישור החוצה.  אם אתה מתכוון לחבר רק 3 עמדות סה"כ הכי פשוט זה לקנות מכשיר שהוא גם ראוטר וגם סוויטץ של 4 יציאות.

מקווה שזה נתן לך כיוון למה שאתה צריך.

אני לא מבין הרבה ברשתות כי מעבר לחיבור קבוצה קטנה של מחשבים ברשת אף פעם לא היה לי צורך.

ממה שאני יודע ראוטר עוסק ב PACKET-SWITCHING ומאפשר למשתמשים רבים להשתמש בו זמנית באותו נתיב. לכן חשבתי שלמצלמות דיגיטליות שרוצים להשתמש בהן בו זמנית זה יהיה רעיון טוב.

לגבי גיגהביט לן, עם 3 מחשבים לא חייבים SWITCH יקר באמצע, אפשר לעשות BRIDGING למרות שלא נראה לי שהם צריכים שיתוף קבצים בין המחשבים אלא שיתוף של המצלמות.

אבל, כמו שאמרתי אינני מבין ממש בנושא ואשמח לשמוע עוד.

פורסם

ראוטר מקשר בין רשתות, במקרה הזה הוא יקשר את הרשת הפנים משרדית לאינטרנט

זה ממש לא קשור למצלמות. סוויץ' מחבר בין מכשירים וזה מה שהוא צריך.

GbL יותר שימושי בשרתים שמעבירים כמויות קבועות פחות או יותר של מידע אבל להרבה משתמשים, ובסה"כ נפח התקשורת שלהם גדול. זה לא שימושי לרשת משרדית קטנה.

סליחה על הבורות, אבל איך אפשר להגדיר לרשת שלפעמים יהיו מחשבים ניידים ולפעמים לא?

אלחוט. זה נורא פשוט עם אלחוט.

אבל אפשר גם לחבר ולנתק אותם כל פעם מהסוויצ'ים

פורסם

לגבי גיגהביט לן, עם 3 מחשבים לא חייבים SWITCH יקר באמצע, אפשר לעשות BRIDGING למרות שלא נראה לי שהם צריכים שיתוף קבצים בין המחשבים אלא שיתוף של המצלמות.

אם תנסה לעשות bridging של רשת גיגה-ביט תקבל ביצועים על הפנים ותעמיס את המחשב שעושה bridging.

גיגה ביט לא ממש שווה את הטירחה בתחנות קצה רגילות אם אתה לא משקיע בסוויצ' מתאים.

אם יש לך שרת קבצים פנימי לכמה תחנות, אתנ יכול לקנות סוויצ' עם פורט גיגה בודד (אותו תחבר לשרת) ועוד 8 רגילים - זה מתחיל ב400-500 שקל אם אני לא טועה.

פורסם
  • מחבר

האמת שלא כל כך הבנתי מה שהולך כאן, אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר בדברים אני אודה לו מאוד!

איזה תשתית עדיפה? רגילה או GLan?

ראוטר מקשר בין רשתות, במקרה הזה הוא יקשר את הרשת הפנים משרדית לאינטרנט

אי אפשר להשתמש פשוט במחשב אחד שהוא יהיה זה שמתחבר לאינטרנט ו2 המחשבים האחרים יתחברו לאינטרנט דרכו?

מה הכוונה בסוויץ? מה התפקיד שלו?

פורסם

אפשר לשים מחשב אחד כשרת אינטרנט עם שני כרטיסי רשת (אחד לאינטרנט ואחד לרשת הפנימית).

סוויטש זה כמו האב אבל עם קצב העברת נתונים גבוה יותר. כל המחשבים יתחברו אליו דרך הסוויטש

http://www.yardenpc.co.il/category.asp?catcode=127

גיגביט לאן, תשאל את אנשי המצלמות כמה אינפורמציה עוברת. בכל מקרה אם אתה שם גיגהביט לאן אז אמרו שהסוויטש יקר.

פורסם

איזה תשתית עדיפה? רגילה או GLan?

לדעתי עדיף רגילה' date=' Gbl סתם יקר ומיותר, במיוחד אם אין לך שרת שצריך קצבי העברות של Gbl

אי אפשר להשתמש פשוט במחשב אחד שהוא יהיה זה שמתחבר לאינטרנט ו2 המחשבים האחרים יתחברו לאינטרנט דרכו?

מה הכוונה בסוויץ? מה התפקיד שלו?

אפשר, מכבים את המחשב -> אין אינטרנט

סוויץ' פשוט מחבר מכשירי רשת, לא יותר. כלומר הוא יחבר בין המחשבים שלך ובין כל מכשיר רשת אחר, אבל הוא לא יכול לקשר את הרשת לאינטרנט

פורסם
  • מחבר

טוב 99% שנלך על תשתית פשוטה ללא טכנולוגיית ה- GLan מאחר ועד כמה שאני הבנתי תעבורת המידע אינה כבדה.

נראה לי שנלך על זה:

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=680&catcode=251

יש עליו אחריות לכל החיים לכן נשמע לי מצויין, רק איך החברה? (3com).

אפשר לשים מחשב אחד כשרת אינטרנט עם שני כרטיסי רשת (אחד לאינטרנט ואחד לרשת הפנימית).

כן, זה בדיוק מה שהתכוונתי.

אני יודע שיש אפשרות (נראה לי שזה תלוי בלוח אם) שכאשר המחשב המחובר ישירות לאינטרנט כבוי והוא מקבל בקשת גישה לאינטרנט ממחשב אחר הוא נדלק אוטומטית. האם אני צודק?

פורסם

3COM הם באמת מעולים אבל הם נורא יקרים, במחיר הזה אפשר כבר להשיג נתב פשוט

אם אתה קונה סוויץ' אתה יכול ללכת על הכי זול

ראוטר כבר אולי כדאי קצת להשקיע בשביל האמינות

ואני לא בטוח אם Wake on LAN - מה שאתה מדבר עליו, יעבוד בכל בקשת גישה לאינטרנט, ומעבר לזה זה גם בזבוז זמן נוראי לחכות שמחשב מסוים יסיים boot בשביל גישה לאינטרנט

פורסם

יש לי סוויטש זול של אדימקס שעובד כבר לא מעט זמן בלי בעיות. חבל להוציא כסף על 3COM.

לגבי הגישה לאינטרנט, אין צורך ב WAKE ON LAN . מי סוגר היום מחשבים? אצלי ואצל כל מי שאני מכיר המחשבים עובדים 24 שעות, כאשר בלילה עושים עדכונים אוטומטיים, דיפרגים וכו'...

השאלה היא האם אתה חייב קשר בין כל המחשבים או רק יציאה לאינטרנט +מדפסת לכל המחשבים. אם אתה חייב רשת אז סוויטש יהיה בסדר. אם יציאה לאינטרנט ומדפסת אז ראוטר אמור להיות יותר טוב אם כי לא עבדתי עם זה אף פעם.

פורסם

אם אתה רוצה אינטרנט למשרד מכל מחשב, אל תחשוב בכלל על שיתוף רשת. זה משרד, לא איזה רשת ביתית. חבל לחסוך 100 שקל כאן.

אני מניח שאתה לא תהיה שם כל הזמן כשיצוצו בעיות. אם תהיה בעיה הכי קטנה במחשב של השיתוף, לא תהיה רשת בכלל במשרד.

פורסם
  • מחבר

איך מגדירים רשת על בסיס ראוטר?

יש אישזהו מדריך בנושא?

פורסם

בעקרון כל מה שצריך זה להגדיר חיוג בנתב

המחשבים מקבלים ממנו אוטומטית כתובות וגישה לאינטרנט, אז חוץ מחיוג אין מה להגדיר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים