עבור לתוכן

השארתי את המחשב דולק בלילה בשביל להוריד משו כחזרתי מביצפר בערך ב4 ראיתי שהמעבד

Featured Replies

פורסם

במאמץ על 100% ומי יודע כמה זמן הוא היה ככה בדקתי מעלות הוא היה על 48 בערך!! בגלל העומס עליו!! הוא היה על 100% בגלל איזה באג מטומטם באיסיקיו שתקע לי את התוכנה...אז השאלה שלי האם יכול להגרם לי נזק למעבד ? כי אני לא יודע כמה זמן הוא היה ככה יכול להיות 9 שעות יכול להיות שעה כמו כן גם הלוח התחמם קצת וזאת הפעם השנייה שזה קורה לי והכול בגלל האיסיקיו עם הבאג המעצבן הזה

תודה

עריכה:

נראה לי שכתבתי את ההודעה בפורום הלא נכון אני חושב שזה מתאים יותר לתמיכה טכנית מצטער..

פורסם

הסר דאגה מלבך נער כי מעבדך לא נפגע ולא נפצע הוא ימשיך לספק בנאמנות את אשר יועד לו! (בשיא הרצינות פשוט סתם התחשק לי לכתוב ככה)

פורסם
  • מחבר

פשוט פעם לחבר שלי היה איזה וירוס שגרם למעבד שלו לעבוד כל הזמן ב100% ובסוף כשהוא סוף סוף הבין את זה והעיף את הוירוס אז המחשב פעל לו לאט מאוד והיו לו המון תקיעות גם אחרי שהוא העיף את הוירוס! אז כנראה שנדפק לו המעבד בגלל זה אני מפחד...

פורסם

זה בסדר, עשית בדיקה של המחשב תחת מאמץ כמו שרוב האנשים פה עושים. ;)

מה שכן, בתור מצב קבוע אני ממש לא ממליץ. תכבה את האיציק כשאתה הולך לישון או שתכנס לפורום תוכנה ותשאל שם אם מישהו כבר נתקל בבעייה הזאת.

פורסם

תגידו, אתם שפויים? 48 מעלות? בגלל זה לדאוג?

48 מעלות זו טמפרטורה טובה גם למעבד במנוחה. כל עוד המעבד שלי לא חוצה את ה65 מעלות, אני שמח (ספציפית, אצלי מדובר ב45 מעלות בערך במנוחה).

המעבד שלך יוכל להיות שלוש שנים ב100 אחוז מאמץ, ו48 מעלות, ולא יפול מוליך ממוליכיו, ולא תינזק רגל מרגליו.

מהמידע שאספתי לי פה ושם, על פי AMD, הטמפרטורה המקסימלית לA64, לפני נזק, היא 95 מעלות צלסזיוס. ואתה מיילל על 48?!  ::)

כמובן שהרבה לפני זה (אני מהמר על 75-80 מעלות) המעבד עלול להתקע, אבל זה לא אמור לגרום לנזק בלתי הפיך כלשהו.

רק בשם הגילוי הנאות, אספר שבמחשב הקודם שלי (עד לפני חודש) היו במשך חמש שנים שני סלרונים 366, שעבדו קבוע על 62 מעלות, באוברקלוק ל550 מגה הרץ עם vcore גבוה ב10% מהרגיל, והם שרדו יופי. אז נכון שמאז המעבדים השתנו מעט, אבל אתם נוטים לייחס חשיבות מוגזמת לענייני חום.

די לטירוף המאווררים, מספיק לשלטון הטרור של מודרים חסרי ידע! רוב השבבים בעולם מסוגלים לעבוד עד 70 מעלות צלזיוס לפחות, ולהיות מאוחסנים בטמפרטורה גבוהה אף יותר,

כך שנזק לא יגרם מ50-60-70 מעלות.

בקיצור, אתה לוקח את זה קשה כאילו שהשארת את החתול שלך דלוק על הקראק שאתה מחביא בחדר במשך כל הלילה, ובבוקר יצא לו קצף ב48 מעלות מהפה. לא, חבר קרוקר. אתה בסדר.

פורסם

אם אתה לא יודע, מעבדים נועדו לעבוד ב 100%... מה חשבת מעבדים נועדו לIDLE בווינדוס? כמובן שלא...

אין שום בעיה שמעבד יעבוד 10 שנים רצוף ב100%, בשביל זה ייצרו אותו, כדי לעבד... לחשב חישובים.

פורסם

אם אתה לא יודע, מעבדים נועדו לעבוד ב 100%... מה חשבת מעבדים נועדו לIDLE בווינדוס? כמובן שלא...

אין שום בעיה שמעבד יעבוד 10 שנים רצוף ב100%, בשביל זה ייצרו אותו, כדי לעבד... לחשב חישובים.

זה תאורטית בלבד מעשית זה קצת פחות מ 100% וזה לזמן מוגבל במיוחד במחשב הבייתי יש תופעת לוואי אחד , חום , אחרי X זמן זה ישרף

פורסם

במאמץ על 100% ומי יודע כמה זמן הוא היה ככה בדקתי מעלות הוא היה על 48 בערך!! בגלל העומס עליו!! הוא היה על 100% בגלל איזה באג מטומטם באיסיקיו שתקע לי את התוכנה...אז השאלה שלי האם יכול להגרם לי נזק למעבד ? כי אני לא יודע כמה זמן הוא היה ככה יכול להיות 9 שעות יכול להיות שעה כמו כן גם הלוח התחמם קצת וזאת הפעם השנייה שזה קורה לי והכול בגלל האיסיקיו עם הבאג המעצבן הזה

תודה

עריכה:

נראה לי שכתבתי את ההודעה בפורום הלא נכון אני חושב שזה מתאים יותר לתמיכה טכנית מצטער..

אין בעיה, רק סלק את הויירוסים והתוכנות הפגומות שנמצאו על המחשב שלך,

אולי להתקין מחדש, לשים קיר אש ונוגד ווירוסים.

פורסם

זה תאורטית בלבד  מעשית זה קצת פחות מ 100% וזה לזמן מוגבל  במיוחד במחשב הבייתי יש תופעת לוואי אחד , חום , אחרי X זמן זה ישרף

בוווווווווווווווווווווווווולשיט

תודה.

פורסם

זה תאורטית בלבד  מעשית זה קצת פחות מ 100% וזה לזמן מוגבל  במיוחד במחשב הבייתי יש תופעת לוואי אחד , חום , אחרי X זמן זה ישרף

במקרה הכי גרוע המחשב פשוט יכבה ויופעל מחדש (אם תהיה בעיית חום

עקב פיזור חום לא יעיל), לא תהיה שריפה בשום מקרה.

כמבון שמעבד ב 100% מאמץ הוא מעבד חנוק שהגיע זמנו לפרוש ולהיות

מוחלף על ישי מערכת מחשב חדשה - בתנאי שלא מדובר בתקלת תוכנה או

ווירוסים כמובן.

אם המעבד נמצא רוב הזמן במאמץ מלא הוא לא מסוגל לתמוך בעבודה חלקה

של המחשב, זה סימן להחליף מחשב.

פורסם

טוב, אז בעקבות תגובות המומחים פה אתה יכול להשאיר את המעבד ב 100% כל לילה. אם כבר אז כדי שתנצל את הכסף שהשקעת גם כשאתה ישן כדאי שתפעיל את פריים95 במקביל.

פורסם

בוווווווווווווווווווווווווולשיט

תודה.

בולשיט?...

אתה אומר בעצם שלא יהיה הבדל אם המחשב 3 שנים על 100%...

ואם הוא ישן לו במנוחה?...

...now u can say

"בוווווווווווווווווווווווווולשיט"

D:

פורסם

בולשיט?...

אתה אומר בעצם שלא יהיה הבדל אם המחשב 3 שנים על 100%...

ואם הוא ישן לו במנוחה?...

...now u can say

"בוווווווווווווווווווווווווולשיט"

D:

לא, לא יהיה הבדל.

דבר ראשון, ההבדלי טמפרטורה לא גדולים בין 100 אחוז ל0 (בהנחה שלא משתמשים בCNQ או משהו כזה), ובכל מקרה הטמפרטורה נמוכה בהרבה מה95 מעלות המקסימליות.

דבר שני, זה פאקינג רכיב אלקטרוני. יש להם אורך חיים "קצת" יותר גדול מ3 שנים.

דבר שלישי, גם כשהוא ב0 אחוזי שימוש, יש בו עדיין חלקים שעובדים כל הזמן.

כנראה שגם אם אורך החיים של המעבד מתקצר, זה יורגש הרבה מעבר לתקופה הסבירה שבה אדם מחזיק במחשב (הרבה יותר מ3 שנים, תהיה בטוח).

בימי הדוס, אגב, המעבדים עבדו במשהו כמו 100 אחוז כל הזמן, פשוט כי לא היה idle process שיקח זמן CPU לא מנוצל. והם שרדו.

אז חלאס וודו ושטויות.

פורסם

XOD,

תהרוג אותי. אני לא מאמין שאתה בעצם ממליץ לבן אדם להשאיר את המעבד ב 100% ללא צורך. :-\

פורסם

XOD,

תהרוג אותי. אני לא מאמין שאתה בעצם ממליץ לבן אדם להשאיר את המעבד ב 100% ללא צורך.  :-\

אני לא ממליץ. אני בסך הכל אומר שלמעבד זה לא משנה יותר מדי. זה כן מתחמם קצת יותר, ולוקח קצת יותר חשמל, אבל זה זניח.

נסה לעבוד פעם עם פנטיום 2 300 וXP, תראה שהמעבד באחוזים גבוהים כל הזמן. מה אז? האם אורך החיים שלו מתקצר?

סיבת הת'רד היא פאניקה אליה הבנאדם נכנס כשהמעבד שלו היה על 100 אחוז כמה שעות. ספר את זה לכל אלו שמריצים SETI כבר שנים, אה?

מה שקרה הוא, שהתחיל שגעון האוברקלוקינג, אנשים גם התחילו להשקיע בקירור (פשוט כי המעבד מתחמם הרבה יותר שמעלים VCORE).

ואז התחילו להשוות בין פתרונות קירור שונים, וזה במהרה גלש למצב שאנשים בודקים מה מוריד להם טמפרטורה בעוד שתי מעלות (כאילו שזה משנה).

זה סתם מיותר.

אם יצרניות המעבדים היו כלכך מודאגות מעניינים תרמיים, הstock heatsink היה קצת יותר רציני, היית מקבל משחה טרמית עם המעבד, ובוודאי

שיצרניות הלוחות לא היו שמות את הshutdown temperature על 90 מעלות.

אני גם שמח יותר שהמעבד שלי עובד על טמפרטורה נמוכה, ואם הוא היה על 60 מעלות כל הזמן הייתי בודק מה לא בסדר (לא כי זה מסוכן למעבד, פשוט כי זה

גבוה ביחס למה שצריך להיות, וזה אומר שמשהו לא בסדר). אבל פרופורציה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים