עבור לתוכן

אם אני רוצה צורב חדש היום, מה כדאי לקנות? + שאלות נוספות בנושא

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום.

קודם כל - עשיתי חיפוש, אבל לא מצאתי תשובה מתאימה (למעשה יש תשובות מלפני חודשיים או שלושה, אבל מן הסתם יש כבר ציוד טוב יותר בשוק ממה שהוצע בהן).

ברשותי צורב Philips במהירות X16 שמשמש גם בתור קורא הדיסקים שלי, ובזמן האחרון שמתי לב ש"קשה" לו לקרוא דיסקים - לפעמים צריך להכניס ולהוציא את הדיסק כמה פעמים עד שהוא מזהה אותו, אז החלטתי לבחון את האפשרות להחליפו. המהירות לא כל-כך חשובה לי (לחכות עוד דקה לדיסק זה לא נורא), מה שיותר חשוב זה האמינות וכמובן תמיכה בטכנולוגיות יותר מתקדמות. לפיכך, אבקש את עזרתכם במתן תשובות למספר שאלות שיש לי:

1. האם עדיף לקנות צורב DVD או צורב רגיל? הנטייה היא כמובן לכיוון צורב DVD מכיוון שהמחירים הם דיי נמוכים וניתן לצרוב עליהם הרבה יותר מידע. איזה דגם/חברה מומלץ (אני יודע שלצורב CD רגילים מומלצים הצורבים של Lite On)?

2. האם מומלץ צורב DVD רגיל או צורב DVD של 2 שכבות? ראיתי שב KSP מוכרים צורב DVD של 2 שכבות מתוצרת NEC ב 470 ש"ח.

מכיוון שאף פעם לא התעסקתי עם DVD, השאלות האלו יכולות להישמע מוזר לחלק מכם:

3. תקנים - האם יש בעיה עם התקנים של הצריבה גם כיום? אני זוכר שהיו פעם 3 תקנים R, -R, RAM+ או משהו כזה, כאשר כל חברה תמכה רק בתקן אחד. האם כל הצורבים תומכים בכל התקנים? מה התקן השולט בשוק?

4. תמיכה באיזורים (ב DVD) - אני זוכר שהייתה פעם בעייה של הפעלת סרט DVD מאיזור מסויים באיזור אחר, ושאם היו משנים את האיזורים בכונן יותר מידיי פעמים, הכונן פשוט היה ננעל על איזור אחד וזהו. אני יודע שהיום קיימת תוכנה לפיתרון הבעיה הזו, אבל האם הבעייה הזו עדיין קיימת?

5. מדיות - אני יודע שקיימים מדיות שונות לתקנים השונים, אבל מה המדיות המומלצות (תקן וחברה אם אפשר).

6. האם קיימות בכלל מדיות לצורבים של 2 שכבות, והאם ניתן להשיג אותן בארץ?

7. האם ניתן לצרוב קבצים על כל גודל הדיסק באותה פשטות כמו על דיסק רגיל, או שצריך תוכנה מיוחדת או שינוי הגדרות בתוכנה הקיימת (Nero למשל)?

טוב, אלה כל השאלות שאני יכול לחשוב עליהן כרגע. שוב - השאלות האלו יכולות להישמע noob-יות לחלק מכם, אבל פשוט אף פעם לא טרחתי לברר אותן בוודאות -אני מניח שלא תהיה בעיה לצרוב עם Nero על דיסק DVD ושהבעיות של האיזורים והתמיכה בתקנים כבר נפתרו, אבל אני לא יודע בוודאות, ולכן אני פונה אליכם.

תודה על התגובות.

פורסם
  • מחבר

שנית, תקרא את זה בתור התחלה:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=69508.0

קודם כל - עשיתי חיפוש, אבל לא מצאתי תשובה מתאימה (למעשה יש תשובות מלפני חודשיים או שלושה, אבל מן הסתם יש כבר ציוד טוב יותר בשוק ממה שהוצע בהן).

הסתכלתי על הנושא שהפנית אותי אליו, אבל הוא כבר דיי מיושן (בנוסף להיותו ארוך במיוחד) והוא מתפרש להרבה תחומים (דגמים שונים, בעיות, מדיות וכו') ואני מעוניין בתשובה ממוקדת ועדכנית (ולא בתשובה מלפני 4 חודשים).

קודם כל צורב DVD ולא צורב CD.

מהשאלות ששאלתי דיי ניתן להסיק שאני הולך בכיוון צורב ה DVD, פשוט רציתי להיות בטוח.

פורסם

הסתכלתי על הנושא שהפנית אותי אליו, אבל הוא כבר דיי מיושן (בנוסף להיותו ארוך במיוחד) והוא מתפרש להרבה תחומים (דגמים שונים, בעיות, מדיות וכו') ואני מעוניין בתשובה ממוקדת ועדכנית (ולא בתשובה מלפני 4 חודשים).

רוב מה שכתוב שם מאוד עדכני לכל מי שקונה צורב DVD. ותשובות לרוב שאלותיך נמצאות שם בהרחבה אם כי לא רק שם.

תשובה ממוקדת וקצרה מלהכיל:

הצורב שכדאי לקנות היום זה NEC3500A או LG4120B (במידה ו DVD RAM מעניין אותך). שניהם שתי שכבות. כן. זה מה שכדאי.

כל הפורמטים רלוונטיים היום ורב הצורבים עושים את כולם חוץ מ DVD RAM שרק ה LG

אזורים - או ע"י קושחה פרוצה שלא תמיד מומלץ או ע"י תוכנה שעולה כסף.

מדיות מומלצות - זולות SIVERLINE PRO RITEK G04, איכותיות - VERBATIM DATA LIFE PLUS לסוגיהן.

יש מדיות לשתי שכבות - יקר מדי. אבל לצורב שתי שכבות לייזר מדוייק יותר ולכן שווה.

צריבה - תלוי מה. בדול קבצים - כמו שאתה רגיל בנירו וצריך לעבור למוד DVD. גיבוי סרטים - יותר מורכב.

על כל שאלה ששאלת אפשר לכתוב כמה עמודים ואכן כבר נכתבו ובהם הרבה אינפורציה החשובה לך אם אתה רוצה לקנות צורב DVD. אני מקווה שאתה לא מצפה שמישהו יסכם לך את כל העמודים שכבר נכתבו לפרטי פרטים.

אני מציע שאם אינך רוצה להשתמש באופצית החיפוש תעבור פשוט על עשרת העמודים הראשונים בפורום זה ותכנס לטרדים רלוונטיים.

פורסם

כל הכבוד על התשובה מעליי. ככה עונים!

פורסם
  • מחבר

integral - תודה על התשובה המפורטת.

עכשיו סיימתי לקרוא את כל הנושא הזה (כל ה 29 עמודים) והמסקנות שלי ממנו הן:

1. הפורמט הכי אמין הוא ה DVD-RAM.

2. רק LG תומכים בפורמט ה RAM.

3. המדיות של DVD-RAM יקרות מאד (לפי מה שהבנתי - כ 30 ש"ח ליחידה, לעומת 4 בערך ל R+ או R-).

4. יש בעיות אמינות עם המדיות של DVD, במיוחד אם צורבים קבצים.

5. תקן ה DVD-RAM מאפשר כתיבה ומחיקה של מידע מהדיסק בזמן אמת, ממש כמו עבודה עם דיסק קשיח (או floppy אם תרצו). שאר התקנים - כמו דיסקים רגילים - אחרי הצריבה לא ניתן לשנות את המידע, אלא אם כן המדיה היא ReWritable אבל אז יש לפרמט את המדיה.

6. צורבי DVD פחות טובים לצריבת CD רגילים (יותר איטיים).

7. 3 החברות הכי מוזכרות בפורום בתחום צורבי ה DVD הן LG, NEC ו פיוניר.

8. מדיות של 4-5 ש"ח נחשבים זולות ולא איכותיות.

9. יש מספר מועט של יצרניות מדיות, אבל המדיות שלהן משווקות תחת הרבה שמות שונים. ניתן לדעת את יצרן המדיה לפי ה Media Code, שניתן לקרוא עם DVDinfoPRO או DVD IDENTIFIER. לארץ מגיעות בעיקר מדיות זולות ובד"כ גרועות.

10. עם הזמן המידע שעל המדיה "מתקלקל"/הופך ללא קריא, דבר שתלוי מאד בסוג המדיה.

11. איזורים - ישראל היא איזור 2, ורוב הצורבים וכונני ה DVD מגיעים עם "הגנה איזורית", כך שניתן לשנות את הערך הזה רק 5 פעמים. פיתרון - להוריד תוכנה שפותרת את זה או לצרוב עידכון קושחה (לא מומלץ). התוכנה dvd-free-zone מאפשרת לשנות את האיזורים "בחינם" ולא דורשת עידכון קושחה.

12. רוב כונני ה DVD שמיועדים למחשב מגיעים עם RPC2, שמאפשרים לצפות ה DVD רק מאיזורים 2 ו 5.

13. תמיכה בכל האיזורים נקראת Multizone.

14. צורב DVD רגיל יכול לצרוב עד 4.7GB, בעוד שצורב של 2 שכבות יכול לצרוב עד 8.5GB.

15. לכל סוג מדיה RAM/+/- יש מהירות צריבה שונה כתלות בצורב.

16. תוכנה בשם DECRYPTER מאפשרת להעתיק דיסק סרט DVD לדיסק הקשיח בלי תלות באיזורים, והיא גם לא "מבזבזת" שינוי איזור חומרתי.

17. התאימות הגדולה ביותר ברוב הכוננים היא לתקן R-.

18. המדיות שנותנות את יחס המחיר/ביצועים הכי טוב הן המדיות עם הקוד RITEK G04.

19. DVDR9=DUAL LAYER.

20. דיסקים מקוריים של סרטים מכילים בערך 7-8GB של מידע.

21. לא לקנות מדיות של Fortis - הן פשוט גרועות.

22. integral הוא כנראה המשתמש שמבין הכי הרבה בתחום של הצריבות (לפחות חצי מההודעות שם הם שלו) ;D.

אם טעיתי במשהו, אנא תקנו אותי והסבירו את הטעות.

שאלות נוספות:

1. מה לגבי ה 2510A של NEC שב KSP נמכר ב 410 ש"ח? האם הוא שווה את המחיר או שההשקעה של 520 ש"ח ב  NEC 3500A שווה את ההפרש?

2. האם ה ?LG 4120B מומלץ רק בגלל התמיכה שלו בתקן ה RAM או שהוא עדיף על ה NEC מבחינת ביצועים?

3. האם שווה לחכות לצורבים מהירים יותר, או שגם ככה אין כרגע מדיות שיכולות לעמוד במהירויות כאלו (מקסימות X4) ואז פשוט לקנות את הצורבים שקיימים כרגע?

הדרישות שלי - בעיקר גיבוי (זריקת קבצים על דיסק ואיחסונו למקרה הצורך). צריבת סרטים לפורמט DVD - לא בתיכנון. מהירות הצריבה לא כל-כך משנה (אז נחכה עוד כמה דקות...), האמינות - הרבה יותר.

תודה (שוב) על התגובות.

פורסם

1. ההשקעה כביכול ב3500A היא בעיקר מבחינת מהירויות. שניהם תומכים בDL ודומים בשאר הדברי

2. אם עד היום לא תכננת על DVD-RAM לא נראה לי שכדאי לקחת צורב מסויים רק בגללו. כמו שהשכלת דיסק כזה עולה כ30 שקל ולא מיועד לזריקת סתם קבצים מהמחשב, במצב כזה אתה תתרושש מהר מאוד. אם יש לך באמת דברים חשובים לזמן ארוך או גיבויים שותפים זה יכול להיות יעיל. אני לא חשבתי שיש לי צורך בזה ובחרתי בNEC3500A, אבל אם המהירות לא חשובה לך אז הLG יכול להוות אלטרנטיבה שהיא גם זולה יותר

3. גם דיסקים במהירות 8X נמכרים במחירים מופרזים יחסית לאיכותם כך שכל צורב שתקנה כיום רוב הסיכויים שתצרוב על ב4X. אבל ההפרשים במחירים בין הצורבים לא גדולים ולקנות צורב מהיר יותר בכמה עשרות שקלים יותר יכול מתישהוא בעתיד להשתלם

פורסם

integral - תודה על התשובה המפורטת.

עכשיו סיימתי לקרוא את כל הנושא הזה (כל ה 29 עמודים) והמסקנות שלי ממנו הן:

1. הפורמט הכי אמין הוא ה DVD-RAM.  :xyxthumbs:

2. רק LG תומכים בפורמט ה RAM. היום גם פלקסטור

3. המדיות של DVD-RAM יקרות מאד (לפי מה שהבנתי - כ 30 ש"ח ליחידה, לעומת 4 בערך ל R+ או R-).  :xyxthumbs:

4. יש בעיות אמינות עם המדיות של DVD, במיוחד אם צורבים קבצים. ממש לא מדויק

5. תקן ה DVD-RAM מאפשר כתיבה ומחיקה של מידע מהדיסק בזמן אמת, ממש כמו עבודה עם דיסק קשיח (או floppy אם תרצו). שאר התקנים - כמו דיסקים רגילים - אחרי הצריבה לא ניתן לשנות את המידע, אלא אם כן המדיה היא ReWritable אבל אז יש לפרמט את המדיה. :xyxthumbs:

6. צורבי DVD פחות טובים לצריבת CD רגילים (יותר איטיים). היום כבר פחות נכון 4120 צורב X40. הצורב NEC3500A X48.

8. מדיות של 4-5 ש"ח נחשבים זולות ולא איכותיות. היום פחות מדוייק, המחירים ירדו לאחרונה. אבל בגדול, מדיות איכותיות יותר יקרות.

9. יש מספר מועט של יצרניות מדיות, אבל המדיות שלהן משווקות תחת הרבה שמות שונים. ניתן לדעת את יצרן המדיה לפי ה Media Code, שניתן לקרוא עם DVDinfoPRO או DVD IDENTIFIER. לארץ מגיעות בעיקר מדיות זולות ובד"כ גרועות. תלוי מאוד בחברה.

10. עם הזמן המידע שעל המדיה "מתקלקל"/הופך ללא קריא, דבר שתלוי מאד בסוג המדיה.  :xyxthumbs:

11. איזורים - ישראל היא איזור 2, ורוב הצורבים וכונני ה DVD מגיעים עם "הגנה איזורית", כך שניתן לשנות את הערך הזה רק 5 פעמים. פיתרון - להוריד תוכנה שפותרת את זה או לצרוב עידכון קושחה (לא מומלץ). התוכנה dvd-free-zone מאפשרת לשנות את האיזורים "בחינם" ולא דורשת עידכון קושחה. DVD REGION FREE

12. רוב כונני ה DVD שמיועדים למחשב מגיעים עם RPC2, שמאפשרים לצפות ה DVD רק מאיזורים 2 ו 5.

13. תמיכה בכל האיזורים נקראת Multizone. :xyxthumbs:

14. צורב DVD רגיל יכול לצרוב עד 4.7GB, בעוד שצורב של 2 שכבות יכול לצרוב עד 8.5GB.  :xyxthumbs:

15. לכל סוג מדיה RAM/+/- יש מהירות צריבה שונה כתלות בצורב. וכתלות במהירות המדיה

16. תוכנה בשם DECRYPTER מאפשרת להעתיק דיסק סרט DVD לדיסק הקשיח בלי תלות באיזורים, והיא גם לא "מבזבזת" שינוי איזור חומרתי. :xyxthumbs:

17. התאימות הגדולה ביותר ברוב הכוננים היא לתקן R-. :xyxthumbs:

18. המדיות שנותנות את יחס המחיר/ביצועים הכי טוב הן המדיות עם הקוד RITEK G04. ככה ככה. יש רייטק ויש רייטק.

19. DVDR9=DUAL LAYER. לא בדיוק. DL זה רק 8.5 גיגה.

20. דיסקים מקוריים של סרטים מכילים בערך 7-8GB של מידע. בד"כ  :xyxthumbs:

21. לא לקנות מדיות של Fortis - הן פשוט גרועות. לדעתי

22. integral הוא כנראה המשתמש שמבין הכי הרבה בתחום של הצריבות (לפחות חצי מההודעות שם הם שלו) ;D. יש עוד הרבה שמבינים. לא תורה גדולה.

אם טעיתי במשהו, אנא תקנו אותי והסבירו את הטעות.

שאלות נוספות:

1. מה לגבי ה 2510A של NEC שב KSP נמכר ב 410 ש"ח? האם הוא שווה את המחיר או שההשקעה של 520 ש"ח ב  NEC 3500A שווה את ההפרש? צורב מצויין אבל הייתי קונה 3500A.

2. האם ה ?LG 4120B מומלץ רק בגלל התמיכה שלו בתקן ה RAM או שהוא עדיף על ה NEC מבחינת ביצועים? הביצועים של ה NEC3500A יותר ממספקים. אני מעדיף את ה LG בגלל שיש DVD RAM והוא קורא הרבה יותר טוב מה NEC. ל NEC יש בעיות קריאה עם דיסקים שרוטים או מלוכלכים..

3. האם שווה לחכות לצורבים מהירים יותר, או שגם ככה אין כרגע מדיות שיכולות לעמוד במהירויות כאלו (מקסימות X4) ואז פשוט לקנות את הצורבים שקיימים כרגע? אין שום סיבה לחכות אלא אם כן אתה לא צריך צורב DVD.

הדרישות שלי - בעיקר גיבוי (זריקת קבצים על דיסק ואיחסונו למקרה הצורך). צריבת סרטים לפורמט DVD - לא בתיכנון. מהירות הצריבה לא כל-כך משנה (אז נחכה עוד כמה דקות...), האמינות - הרבה יותר.

תודה (שוב) על התגובות.

פורסם

כמה תיקונים קטנים...

ה NEC 3500 צורב X48 רק דיסקים מסויימים ובודדים מאוד, אפשר לספור אותם על יד אחת. את ה VERBATIM הוא צורב X48... הם מהבודדים מאוד שנמכרים בארץ. כל השאר 48...

כמובן אפשר לעשות שינויים ב BIOS של הצורב והוא יכתוב עליהם בכח כפול 48... לדעתי לא כדאי.

DVD9 הוא השם של DL... שם "נרדף"

9 לא מייצג את ה GB

זה כמו ש DVD5 זה ה DVD הרגילים עם 4.5GB.

ה 3500 נמכר ב 500 שח עד פתח הדלת שלך.

אני בספק אם בעיית הקריאה של הדיסקים ב NEC עדיין ישנה ב 3500. דווקא היה לי איזה דיסק שרוט ממכונת סרטים והוא העתיק אותו ללא קושי, ואתם יודעים איך אנשים מחזירים סרטים למכונות. כמובן שזה לא מוכיח כלום... סתם להגיד.

קנה את ה 3500

תתחדש!

אגב, עוד שבוע צריך לצאת עדכון FW רשמי חדש, נקווה לשיפורים וכו'

מקסימום תמיד אפשר לשים את העדכון של TDK... אותו צורב גם ככה

יניב

פורסם

כמה תיקונים קטנים...

ה NEC 3500 צורב X48 רק דיסקים מסויימים ובודדים מאוד, אפשר לספור אותם על יד אחת. את ה VERBATIM הוא צורב X48... הם מהבודדים מאוד שנמכרים בארץ. כל השאר 48... :o

כמובן אפשר לעשות שינויים ב BIOS של הצורב והוא יכתוב עליהם בכח כפול 48... לדעתי לא כדאי.

בכל מקרה אני משתדל גם בצורב רגיל לא לכתוב במהירויות כאלה

DVD9 הוא השם של DL... שם "נרדף"

9 לא מייצג את ה GB

זה כמו ש DVD5 זה ה DVD הרגילים עם 4.5GB.

צודק.  :xyxthumbs: DVD10 זה 9.4 גיגה שני צדדים. וואלה נתקע לי בראש  :xyxthumbs: :xyxthumbs:

ה 3500 נמכר ב 500 שח עד פתח הדלת שלך.

אני בספק אם בעיית הקריאה של הדיסקים ב NEC עדיין ישנה ב 3500. דווקא היה לי איזה דיסק שרוט ממכונת סרטים והוא העתיק אותו ללא קושי, ואתם יודעים איך אנשים מחזירים סרטים למכונות. כמובן שזה לא מוכיח כלום... סתם להגיד.

זה מהבקורת הראשונה הסבירה של ה 3500A מהיום.

We should note one disadvantage of this drive the sample tested was not very reliable at reading low quality discs and the discs recorded on other drives

אגב, עוד שבוע צריך לצאת עדכון FW רשמי חדש, נקווה לשיפורים וכו'

מקסימום תמיד אפשר לשים את העדכון של TDK... אותו צורב גם ככה

תזהר - תלוי איזה TDK.

יניב

פורסם

מה זאת אומרת כל השאר 48 :o ? אה הבנתי אוקיי! קראתי את ההודעה שלי שוב ;)

VERBATIM ועוד בודדים מאוד מאוד בעולם הוא צורב 48

כל השאר 32. סליחה, טעות בניסוח :)

כן, אין ספק.. גם אני לא צורב במקסימום

גם כי זה טוחן את הצורב וגם כי גם ככה הזמן שהוא באמת צורב X40-48 הוא קטן יחסית

טוב לדעת ש DVD10 זה 9.4 שני צדדים

שכחתי מזה בכלל ;)

תודה על ההזהרה

יניב

פורסם

גם על דיסקי TDK 48X שנמכרים בעוגות בקוסמוס הוא צורב על 48

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

האם אינטגרל מהנדס חומרה במקצועו?

כמה ידע אלוהים ישמור, כיף לקרוא

רינגוסטאר הגדול מכולם :kopfpatsch:

פורסם

שאלות נוספות:

1. מה לגבי ה 2510A של NEC שב KSP נמכר ב 410 ש"ח? האם הוא שווה את המחיר או שההשקעה של 520 ש"ח ב  NEC 3500A שווה את ההפרש?

2. האם ה ?LG 4120B מומלץ רק בגלל התמיכה שלו בתקן ה RAM או שהוא עדיף על ה NEC מבחינת ביצועים?

3. האם שווה לחכות לצורבים מהירים יותר, או שגם ככה אין כרגע מדיות שיכולות לעמוד במהירויות כאלו (מקסימות X4) ואז פשוט לקנות את הצורבים שקיימים כרגע?

תודה (שוב) על התגובות.

חבוב, אתה לא מעודכן. :)

ה NEC3500A ב 380 שקל כולל משלוח עד הבית ושנתיים אחריות:

http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=necnd350aw&Cat2Cat1ID=9&Cat2ID=96&aff=Zap

פורסם

בטח שהוא לא מעודכן, תסתכל על התאריך של הת'ראד הזה ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים