עבור לתוכן

האלטרנטיבה לראפטור, הMaxlineIII

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מתכוון לקנות עכשיו הארד דיסק שיהיה גם מהיר וגם יחסית זול לג'יגה. אני קונה מNewegg וזה הכונן שחשבתי עליו:

http://www.newegg.com/app/ViewProduct.asp?submit=property&DEPA=0

Maxtor MaxlineIII, מאה ג'יגה לפלטה, 16 ג'יגה קאש וNCQ, אם אי פעם אני אעבוד עם ICH6. הוא עולה 0.733 דולר לג'יגה לעומת 0.595 של כונן 200 ג'יגה, 8 מגה, SATA וכונן של 160 ג'יגה, 8 מגה, SATA עולה 0.606 לג'יגה (כאלה הייתי קונה 2). בשביל השוואה, ראפטור 36.7 עולה 3.05 דולר לג'יגה וה74 ג'יגה עולה 2.06 דולר לג'יגה, אני יודע שקשה להשוות בגלל שלראפטור יש את חצי זמן הגישה אבל עם ביצועי העברת נתונים כמעט זהים, אני בספק אם הוא שווה פי 4 או פי 2.8 (37 או 74 ג'יגה בהתאמה), כשאתה צריך לא רק ביצועים אלא מקום איחסון.

בקשר לMaxtor, נראה לי שהשיפור הביצועים, SATA2 וNCQ שווים את ההתוספת של ה23% במחיר לג'יגה, כשמשווים עם כונן של 200 ג'יגה, ו20% כשמשווים עם כונן של 160 ג'יגה.

אין לי על הלוח RAID בSATA אז הארד דיסק מהיר זאת האפשרות הסבירה בשבילי ואני לא ממש רוצה לקנות בקר (התעסקות מיותרת מבחינתי ופגיעה באמינות הנתונים), אז שני כוננים ב160 ג'יגה לא יתנו שיפור בביצועים.

למישהו יש, או התנסה אצל מישהו בכונן כזה של Maxtor? נראה לכם קנייה הגיונית?

פורסם

הראפטור שימושי שעיקר כשזמן הגישה משמעותי (שימוש בהרבה קבצים במקביל או שירות של הרבה בקשות במקביל - בסביבה של שרת).

אם אתה לוקח קובץ גדול ורציף הראפטור לא יעביר אותו יותר מהר מדיסק אחר.

אין הרבה מה לעשות עם ראפטור ב PC (לא שלא נחמד, רק לא שווה את המחיר ביחס למה שעושים איתו).

פורסם

שנה כותרת למשהו ענייני יותר שישקף את התוכן של התראד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים