עבור לתוכן

שאלה בקשר למאוורר המעבד ולטמפ' המעבד

Featured Replies

פורסם

היה לי מאוורר מקורי של אינטל ובזמן מנוחה הטמפ' 48 ועכשיו כשהרכבתי את הפולו 735 כשהוא על פוול rpm הוא עומד על 2-3 מעלות פחות...

למה זה לא משפיע לי עד כדי כך???

ציפיתי ליותר!

למה הבעיה?

פורסם

בעיית קירור לא תמיד קשורה ב100 אחוז להיטסינק שעל המעבד, טמפרטורת המעבד מושפעת בצורה ניכרת מטמפרטורת חלל המארז, בשביל להגיע למצב הטוב ביותר (שטמפ חלל המארז קרובה לטמפ החדר) צריך זרימת אוויר מצויינת, מאוררים מכניסים ומוציאים ללא הפרעה (ללא גרילים חוסמים, בלאגן בחוטים ועוד..)

פורסם
  • מחבר

טוב אם אתה אומר...

ברגע זה יש לי 2 מכניסים ו2 מוציאים

אין הפרעה של גרילים

אני אוסיף היום או מחר עוד מאוורר 120 מ"מ (אחד המאווררים העצבניים שראיתי) ניראה כבר איך הטמפ' של המעבד יהיה מושפע ממנו....

אג...אני בדקתי את הטמ' של המעבד כשהמארז היה בכלל פתוח! אז איך זה יכול להיות שרק 2-3 מעלות פחות?

פורסם

היית על מקסימום של הפולו?

המאורר מאחורה (מתחת לספק כוח) מוציא הרבה רוח ?

ההפרש טמפרטורת של 2-3 מעלות נשאר גם שאתה במאמץ מלא (רבע שעה בפריים) + פולו על מקסימום?

משחה טרמית מרוחה כמו שצריך (לא אמור להיות קריטי אבל עדיין חשוב..)

אני הייתי מהמר על 5 מעלות הפרש, אפילו שהפולו הוא לא מקרר חזק במיוחד הייתי מצפה ממנו ליותר מ2-3 מעלות

פורסם
  • מחבר

ת'אמת המאוורר מאחורה מוציא סבבה...יחסית טוב...

בקשר למשחה יש אבל היא לא מרוחה טוב...כי היא מוצקה יותר מידי לאי אפשר למרוח אותה...כשאני מורח אותה היא לאנדבקת לי! היא מהפך לא נידבקת היא מתפרקת!

מה שעשיתי שמתי גוש של המשחה על המעבד ועליו את הגוף קירור ככה...לדעתי הוא נמרח טוב כי הגוף קירור לחוץ די טוב!

אתה חושב שאם אני אמרח את המשחה שבא לי עם הפולו יעזור במשהו?

וכן לפחות רבע שעה שמתי אותו על פוול

פורסם

אני לא חושב שיהיה שיפור ניכר בביצועים, מכוון שהחומר הטרמי קיים והוא צמוד בין שני הרכיבים

אתה יכול לנסות ולמרוח במקומו את החומר שמגיע עם הפולו, זה 2 דקות עבודה וכל מה שאתה מפסיד זה טיפה או שתיים של חומר

פורסם
  • מחבר

עכשיו יש לי את החומר טרמי הזה...

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1191&catcode=317

הוא מוצק בצבע אפור...

כבר כתבתי לך את זה באיזה שהו תרד...

ניראה לי שהוא הבעיה!

החומר טרמי צריך להיות ממש דק נכון?

פורסם

עקרונית כן הוא צריך להיות ממש דק בשביל שהחום יגיע במהרה להיטסינק

כבר כתבת באיזה חומר טרמי אתה משתמש אז זכרתי, והוא בסדר גמור גם אם הוא לא במרקם "רגיל" תשים כמות קטנה ותהדק את הסינק למעבד

בדרך כלל יצרניות של חומרים טרמיים גם מצרפים לדף המוצר מדריך קטן עם תמונות לשימוש, תבדוק אולי גם קולר מאסטר עשו את אותו הדבר..

עריכה: כן, כמו שחשבתי יש מדריך קצר (לא הכי מובן אבל דיי מספק) בדף המוצר:

http://www.coolermaster.com/installation_manual/1984dc3162f23f9d9519074a77b73a38.jpg

פורסם
  • מחבר

טוב עכשיו זה כבר לא משנה...

כי שמתי את המשחה שבאה עם הפולו

בכללי יש לי פנטיום 4 1500...אולי זה שייך?

או שיכול להיות והלוח אם מזייף?

אגב...עכשיו עכשיו המעבד בשיא המאמץ כבר שעה שהוא על 100% במעבד

והטמפ' עומד על 49-50 וחצי זה כשהוא על פוול rpm 5819

זה טוב יחסית?

פורסם

הטמפרטורות בסדר גמור, הבעיה היא שהם ככה רק כאשר המאורר במהירויות גבוהות ואני מאמין שהרעש קצת מפריע לך

עקרונית פנטיום4 1500 זה ליבת ווילמייט והיא פחות רגישה לחום מהנורטווד ככה שאין איתה בעיה קריטית

לפי דעתי אתה לא צריך לדאוג יותר מידי לטמפרטורות שלך, תשאיר אותם כמו שהם כרגע ותדאג לזרימת אוויר טובה שתקרר גם את שאר החומרה (לא לשכוח שכרטיסי מסך , צ'יפסטים , הרדיסקים.. גם הם מתחממים וחשוב לשמור עליהם בטמפרטורה סבירה)

פורסם
  • מחבר

סבבה...אם אתה אומר...

על הכרטיס מסך שמתי את המאוורר הישן של המעבד (המקורי)

איך אני יכול לקרר את הצ'יפסטים?

פורסם
  • מחבר

??

פורסם
  • מחבר

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

פורסם

השתגעת לגמרי? למה 3 הודעות ברצף..?

+ סבבה...אם אתה אומר...

- אחלה.. (?!)

+ על הכרטיס מסך שמתי את המאוורר הישן של המעבד (המקורי)

- שוב אחלה (?!)

+ איך אני יכול לקרר את הצ'יפסטים?

- על איזה צ'יפסטים מדובר? על הNB בלוח אם? וואנטק iceberq יהיה מצויין, או אפילו טרמלטק סילבר אורב..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים