פורסם 2004 בספטמבר 2021 שנים זה מתוך תרגיל שנתנו לנו פשוט רק עכשיו עברתי למגמת מחשבים ואני לא כל כך מתמצא בתחום..השאלה היא כזאת..צריך להכניס מספרים (לא ידוע כמה) ולבסוף הוא מציג את המספר הגבוהה. התוכנית תסתיים כאשר יוכנס המספר 999.(בכל אופן אני רוצה גם הסבר על ה For בבקשה..)בתודה מראש..
פורסם 2004 בספטמבר 2021 שנים #include<stdio.h>#include<conio.h>void main (){ int num,max=0; clrscr(); while(num!=999) { printf("Enter num: "); scanf("%d",&num); if(num>max && num!=999) max=num; } printf("\n\nThe biggest num is: %d",max); getch();}בקשר ל-FOR אז המבנה של לולאת FOR הוא כזה:for(קידום מונה;תנאי;איזור אתחול);למשל בדוגמה הבאה:for(i=0;i<=N;i++)הלולאה מאתחלת את המשתנה i, היא פועלת כל עוד ה-i קטן או שווה ל-N שיכול להיות גם מספר, וכל לופ של הלולאה היא מעלה את המשתנה i ב-1.
פורסם 2004 בספטמבר 2021 שנים #include<stdio.h>#include<conio.h>void main (){ int num,max=0; clrscr(); while(num!=999) { printf("Enter num: "); scanf("%d",&num); if(num>max && num!=999) max=num; } printf("\n\nThe biggest num is: %d",max); getch();}הייתי עושה אותו דבר רק את ההדפה והקליטה הראשונים מחוץ לWHILE למקרה שאתה מקבל על ההתחלה 999ואז להכנס לWHILE ולבדוק....בעיקרון לולאת WHILE פשוטה שהמספר שנקלט הוא 999 נםסקת וזה מדפיס את המספר הגדול ביותר שנקלט...איך זה יודע מה המספר הכי גדול?קולט מספר אם הוא יותר גדול ממה שיש לך כבר הוא הכי גדול וככה הלאה
פורסם 2004 בספטמבר 2021 שנים מחבר עוד שאלה בבקשה זה יעזור לי מאוד. השאלה היא כזאת: בכיתה י"ב נערך מבחן. בכיתה 32 תלמידים. כתוב תוכנית אשר תבצע את הפעולות הבאות: א. תקלוט 32 ציונים של התלמידים לפי סדר השמות ביומן. ב.תדפיס טבלה בה יצויין המספר הסידורי של התלמיד ביומן ואת הציון. ג. תחשב את ממוצע הציונים. ד. תספור כמה תלמידים נכשלו (ציון נכשל שווה 54 ונמוך ממנו.) דוגמת הטבלה ציון מס' סידורי 30 1 80 2 48 3 . . . . 76 32
פורסם 2004 בספטמבר 2121 שנים נו טוב, נתרגל קצת C בסיסי:void main(){int i, fcount=0, grades[32];float avg;for(i=0;i<32;i++){ printf("enter grade num %d",i+1); scanf("%d",&grades);}for(i=0;i<32;i++) printf("%d %d \n",i+1,grades);avg=0;for(i=0;i<32;i++) avg=avg+grades;avg=avg/32;for(i=0;i<32;i++) if(grades<=54) fcount++;printf("average: %f, fail count: %d",avg,fcount);}זהו בעקרון.כתבתי את זה ב10 דקות וממש לא בדקתי.
פורסם 2004 בספטמבר 2221 שנים מחבר תודה רבה אנשים! עזרתם לי מאוד!אני לא מבין מה קטע של המורים למדעי המחשב. הם לא שמעו על EOF?!מה זהEOF??
פורסם 2004 בספטמבר 2221 שנים תודה רבה אנשים! עזרתם לי מאוד!מה זהEOF??End Of File זה ערך אשר מייצג הגעה לסוף קובץ (הוא גדול מchar בשביל שלא יהיה אפשר לבלבל אותו עם תו רגיל), ואפשר ליצור אותו ע"י CTRL+D או CTRL+Z בחלונות.
פורסם 2004 בספטמבר 2221 שנים הייתי עושה מערך דו מימדי..........2X32זה השורה העליונה זה מספר סידורישורה תחתונה זה ציוןואז אתה מדפיס את זה ע"פ הסדר שיש בשורה העליונה...
פורסם 2004 בספטמבר 2221 שנים למה אתה צריך מערך שלם למספר הסידורי?!מערך בנוי מטבעו ממספרים סידוריים.מן הסתם שהציון הראשון יהיה בתא הראשון במערך וכן הלאה.
פורסם 2004 בספטמבר 2621 שנים הייתי עושה מערך דו מימדי..........2X32זה השורה העליונה זה מספר סידורישורה תחתונה זה ציוןואז אתה מדפיס את זה ע"פ הסדר שיש בשורה העליונה...כשאתה פותר שאלה אתה צריך לחשוב עליה במימד נוסף של יעילות........תתאר לך שהיה לך לקלוט 1000000000 ציונים עם מערך דו מימדיאתה תקצה לזיכרון פי 2 מקום ותוכל לגרום להכשלות התוכנית עקב אי אפשרות להקצות מקום בזכרון.זה בהחלט לא פתרון יעיל.
פורסם 2004 בספטמבר 2621 שנים בדוגמא המס הסידורי הוא לא לפי המספרים הטבעייםאלה מספרים רנדומלים כאלהלפי מה שאני הבנתי
פורסם 2004 בספטמבר 2621 שנים אז כנראה לא הבנת טוב גם אני חשבתי ככה בשאלה אחת שראיתי אבל בסוף התכוונו במספר הסידורי למספר של המערך....יצא לך לראות עוד המוןןןןןןןןןןןןןן שאלות כאלה
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.