עבור לתוכן

לא מצליח לעשות OC פשוט לכרטיס X800 , מבקש עזרה , זירקו כל רעיון אפשרי...

Featured Replies

פורסם

שלום

ניסיתי לקבל תשובה לבעיה זו באשכולות שונים שנימצאים בפורום זה , אך לא קיבלתי תשובות שפתרו את הבעיה, ולכן החלטתי לפתוח אשכול חדש , שמיועד אך ורק לפיתרון הבעיה הזאת.

כמה נתוני רקע על המחשב שלי ועל הבעייה - אני עושה OC ואחרי דקה שתיים שאני נימצא באמצע משחק הוא ניתקע ואני חייב לעשות ריסטרט.

ראשית עליי לציין שאין אני מדבר כרגע על הפיכת הכרטיס ל XT , אלא רק על OC פשוט ביותר ,הפיכת הזיכרונות מ 450 ל- 500 ואת הליבה מ - 475 גם כן ל 500 .

הכרטיס הוא מתוצרת POWER COLOR והוא VIVO , קיבלתי אישור רשמי מהחברה שמדובר בליבת XT , אם כי זה לא ממש קשור לעניין , כי אפילו סתם כרטיס אמור להיות

מסוגל לעשות OC .

המעבד הוא פנטיום 4 3.0 , זיכרון 1024 על 400 , ולוח האם - ABIT IC7-G . Realtek AC'97 Audio. מערכת ההפעלה: WIN XP HOME SP1 .

אני אספר לכם מה ניסיתי עד עכשיו ולא עזר:לבדוק אם יש לי SP2 ,ולמחוק אותו,להתקין מחדש את הדרייוורים של לוח האם (לא התקנת ביוס), להתקין דרייור של כרטיס המסך (4.8 ו 4.9)

ודירקט איקס מעודכן (9C), כל זה לא עזר.

לגבי הטמפרטורה של הכרטיס , היא נעה בין 50 ל - 75 מעלות במצב הרגיל, וגם שאני מפעיל את ה OC (בשתי דקות שהוא עוד עובד) אין שינוי מהטווח הזה.

אני מבקש עזרה מכל מי שיכול לעזור ולא חסרים כאן תותחים, גם עזרה של מנהלי הפורום לא תזיק , עד עכשיו לא ראיתי אותם מגיבים להודעות הקודמות שלי.

תודה מראש לכל המנסים לעזור.

פורסם

דבר ראשון אם ברשותך כרטיס x800 pro vivo והזיכרונות בשני הצדדים 1.6ns אתה יכול לעשות פלאש לביוס ולהפוך אותו ל XT-PE עם הביוס של גיגהבייט

דבר שני לכל סדרת הx800 אותה ליבה r420

דבר שלישי באיזה תוכנה אתה משתמש לעשות אוברקלוקינג?

תנסה להשתמש בati control center אם יש לך תאופציה של overdrive או בתוכנה רשמית של powercolor (אם יש )

דבר רביעי הטמפרטורות של הכרטיס בסדר גמור הכרטיס מסוגל לעמוד גם ב80 מעלות בלי בעיות מיוחדות

בכל מקרה לא אמורה להיות בעיה לעשות אוברקלוקינג לכרטיס הזה הוא חיית אוברקלוקינג אפשר להגיע

ל1160 לזיכרונות יציב ו530 לליבה בלי שום בעיות (לא ניסיתי יותר מזה בטח אפשר לתת יותר לליבה כי לזיכרונות אני מאמין שלא)

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על הניסיון לעזור .

שנית ככל הידוע לי אני יכול להפוך את הכרטיס ל XT , אבל אני לא רוצה לעשות זאת לפני שאני מצליח לעשות OC פשוט .

ולכן השאלה שלי כאן היא על OC ולא על הפיכת הכרטיס ל XT .

עד עכשיו ניסיתי לעבוד עם  התוכנה ATITOOL , שקיבלתי עליה המלצה חמה מהחברים בפורום. לא ידוע לי על תוכנה של POWER COLOR ....

אני יודע שלא "אמורה" להיות בעיה לעשות OC לכרטיס , וזאת בדיוק הסיבה שאני לא מבין למה זה לא הולך לי.

לא השתמשתי בתוכנה ati control center , מפני שחייבים להתקין את Framework , ואני לא ממש אוהב את זה , אבל אם אתה אומר , שזה עשוי לפתור את הבעיה, אני

אנסה זאת .

עידכון:

הורדתי את ati control center , איפה לעזאזל אפשר לעשות דרך התוכנה הזאת OC ??? כי אני לא רואה שיש שם אפשרות כזאת....

פורסם

הייתה לי בעיה מאוד דומה עם ה9500P שלי, עם דרייברים מסויימים הוא פשוט לא הסכים לעשות OC וגם לא בMHZ אחד!

תוריד DRIVER CLEANER 3, ותוריד את הדרייברים הכי חדשים של ATI, ותוריד RADCLOCKER שזו תוכנה מעולה שמתלבשת לך בפשטות בהגדרות של הכרטיס מסך.

תעיף את הדרייברים בעזרת הDC3, תתקין את הדרייברים החדשים ותוסיף עליהם את הRC

פורסם
  • מחבר

חבר אתה ענק , באמת כל הבעיה הייתה התוכנה ,ברגע שהתקנתי את התוכנה שהמלצת עליה, הבעיה ניפתרה !! :-*

קיבלתי כאן הרבה הצעות , אבל אף אחד לא חשב על הדבר הכי בסיסי , תוכנת ה OC עצמה.

עכשיו אחרי שאני רואה שהכרטיס שלי עומד במעמסה אני יכול להפוך אותו ל XT PE , וכאן יש לי שאלה :

על איזה ביוס אתם ממליצים: על זה שנימצא בקישור הזה (אני חושב שכאן הביוס הוא של XT אבל לא XT PE ) :

http://paddy007uk.freeservers.com/VGAbios/ATI%20RADEON%20x800%20Pro%20VIVO%20FLASH%20GUIDE.htm

או על אחד מהביוסים (ויש כאן הרבה) הנימצאים בעמוד זה :

http://www.techpowerup.com/bios/

שאלה נוספת , אני אמור לעבור שני שלבים , שלב אחד פתיחת ארבעת הצינורות,שלב שני צריבת הביוס,לפי מיטב הבנתי לא משנה אם איזה תוכנה אני פותח את ארבעת הצינורות, אבל אם

אני רוצה XT PE , בצריבת הביוס, עליי, להתקין BIOS שמתאים ל XT PE ולא רק ל XT ..

תודה שוב

פורסם

בהצלחה!!! תגיד לי מה נסגר בבקשה (בפרטי).

פורסם

קודם תנסה XT רגיל אם הכל יהיה בסדר תצרוב XTPE. ועדיין לא הייתי ממליץ לך לצרוב בלי לוודא ב100% שהליבה שלך היא אכן ליבת AD, ותבדוק מה כתוב על הזכרונות משני הצדדים, הזכרנות לא אמורים להיות מוסתרים.

פורסם
  • מחבר

לא רק שהאחראים של פורום גרפיקה לא ניסו לתת תשובות, הם גם העבירו את ההודעה לפורום אוברקלוקינג , די מביש !    :-\

Qtec , מה שניסגר זה ,שאם התוכנה RADCLOCKER , אני מצליח לעשות OC לכרטיס , מה שלא הצלחתי עם ATITOOL .

דוגמה אני יפרק את הכרטיס ויגיד לך מה כתוב על הזיכרונות , משני הצדדים.

אבל חברים עדיין לא עניתם לי לגבי הענינים האלה:

על איזה ביוס אתם ממליצים: על זה שנימצא בקישור הזה (אני חושב שכאן הביוס הוא של XT אבל לא XT PE ) :

http://paddy007uk.freeservers.com/VGAbios/ATI%20RADEON%20x800%20Pro%20VIVO%20FLASH%20GUIDE.htm

או על אחד מהביוסים (ויש כאן הרבה) הנימצאים בעמוד זה :

שאלה נוספת , אני אמור לעבור שני שלבים , שלב אחד פתיחת ארבעת הצינורות,שלב שני צריבת הביוס,לפי מיטב הבנתי לא משנה אם איזה תוכנה  אני פותח את ארבעת הצינורות, אבל אם

אני רוצה XT PE , בצריבת הביוס, עליי, להתקין BIOS שמתאים ל XT PE ולא רק ל XT ..

דוגמה נניח שבדקתי XT וזה בסדר , ועכשיו אני רוצה לעבור ל XT PE , איזה ביוס אתה ממליץ להוריד מדף זה :

תודה

*******עידכון - דוגמה : בדקתי את הזכרונות משני הצדדים, וזה מה שרשום עליהם:

סמסונג 419

K4J55323QF-GC16

אשמח לשמוע תגובתך

פורסם

הנה לך מדריך שעוסק בנושא.

http://www.driverheaven.net/showpost.php?p=425616&postcount=21

בהתחלה עושים פלאש לביוס של גיגהבייט, על מנת לפתוח את 4 הצינורות הנוספים, ואח"כ תוכל להחליט אם תרצה לצרוב את הביוס של XT או של XTPE (נמצא בסוף המדריך לינק)

D:

ואגב, הזיכרון שלך בסדר גמור

(K4J55323QF-GC16)

פורסם
  • מחבר

היי

תודה רבה על העזרה.

שאלה לי אלייך קובץ  BIN של XT PE שמצאתי

הוא : Sapphire.X800XT.256.Samsung16.BIN , האם אני יכול לשנות שם זה כדי שיהיה לי יותר נוח לעבוד איתו

ב - DOS ? או שאני חייב לשמור על השם כמו שהוא אחד לאחד .

תודה

****עידכון

שמחתי הייתה מוקדמת מדיי , גם אחרי שהשתמשתי בתוכנה RADCLOCKER , הסיפור בסוף לא השתנה , לאחר 14 דקות של משחק (וזאת הסיבה שחשבתי שהבעיה ניפתרה

זה החזיק מעמד יחסית הרבה זמן)

המשחק שוב ניתקע !

אין לי מושג למה הכרטיס הזה של POWER COLOR , לא מסוגל לעשות OC פשוט , זה מאוד מוזר , אם יש לכם רעיונות , הם היתקבלו בברכה , ואם יש לכם ידע על הייחודיות

של כרטיסי PC , אנא שתפו אותי.

פורסם

Power Color ידועים כחברה טובה עם כרטיסים במהירויות סטוק,אבל הכרטיסים שלהם דיי גרועים ב OC...יש אומרים שהסיבה שהם גרועים ב OC היא הביוסים שהם צורבים על הכרטיסים שלהם...ביוסים מוגנים או משו כזה,יש לי 9700np שלהם,עם הביוס המקורי לא יכלתי להעלות מגה הרץ אחד בלי שיהיו ארטיפקטים,צרבתי לו ביוס של R9700P והוא עובד כמו חייה רעה בלי בעייה אחת כבר יותר מחודש.

פורסם
  • מחבר

היי

אתה מיתכוון שעליי לעשות צריבת ביוס (לא פעולה על החומרה) ולהפוך את הכרטיס מ X800 VIVO של POWER COLOR ל X800 VIVO של חברה אחרת ואז אני יוכל לעשות OC ?

או הפיכת הכרטיס ל XT PE ?

אני לא ממש בטוח שזה יצליח , אבל אפשר לנסות.

יכול להיות שלא הבנתי אותך כראוי , אז יהיה נחמד אם תסביר את עצמך שוב.

אשמח לשמוע תגובתך

תודה

פורסם

תשמע לא יודע איך זה בכרטיס שלך ואיזה ביוס בדיוק יש לו,מה שאני כן יודע זה שיש הגבלה\בעייה כל שהיא עם הביוסים של  Power Color. כי בכרטיס שלי כשניסיתי להעלות מהירויות דרך תוכנה לא יכלתי להעלות אפילו מגה הרץ אחד בלי שהיו בעיות עם הכרטיס,לאחר שצרבתי לו ביוס אחר העלתי אותו חופשי למהירויות של פרו ואפילו יותר גבוהה גם...בקיצור מה שמגביל OC בכרטיסים של החברה הזאת הוא הביוס כמעט בטוח

פורסם
  • מחבר

טוב חברים ניסיתי לעשות צריבת ביוס עם ביוסים של חברות שונות (ATI ASUS SAPPHIRE ) צריבת ביוס הן ל - X800 והן ל XT PE ,

אך התוצאה אותה תוצאה המחשב מודיע על הימצאות חומרה חדשה , הוא מזהה

את הכרטיס כ - XT PE , אך לאחר כמה דקות ניתקע,גם עשיית OC פשוט לא מיתאפשרת עם הכרטיס של POWER COLOR .

אני בשלב זה מרים ידיים ,ומבין שאין מה לעשות , התיקווה היחידה שעוד נותרה לי היא למצוא ביוס (קובץ BIN ) של חברת

POWER COLOR , בכבודה ובעצמה , ביוס של XT PE כמובן , ולנסות אותו , יכול להיות שרק עם הביוס של POWER COLOR אפשר יהיה לעשות צריבת ביוס מוצלחת

לכרטיס הזה , באופן די מכעיס דווקא את הביוס הזה לא הצלחתי למצוא בשום מקום, כך שבקשתי אליכם היא כל מי שיודע היכן יש קובץ ביוס של חברת POWER COLOR של

XT PE , אנא ישאיר כאן קישור כדי שאוכל להוריד את הקובץ.

תודה מראש

פורסם

מרגיז בלשון המעטה , בדף הזה יש את כל הביוסים לכרטיסים מתוצרת ATI:

ונחש איזה כרטיס מאיזה יצרן חסר?

לא נורא, תמיש לחפש - כי אני אחרי חצי שעה פרשתי \:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים