עבור לתוכן

האם זה מסוכן להשתמש ביותר או ב 1.80 Vcore ?

Featured Replies

פורסם

יש לי את ה

Msi K8N Neo platinum

Amd 2800+64bit Clawhammer Sh7-C0

A-DATA 2X512 DDR500

בקיצור אני בעסק של אוקינג ויש לי קירור של ThermalRight לא זוכר בדיוק את ההיט סינק, אבל זה היחיד שמתאים לאייאמדי 64 נחושת , ועליו יש Vantec ThermalFlow 92mm

בעיקרון המעבד לא הגיע ליותר מ 47 מעלות,, עכשיו האם הוולטז הגבוה יכול להרוס ? ואיך אני יכול לראות את זה? כי הייתי עליו די הרבה זמן ולא ממש הייתי צריך במהירות שהייתי, עכשיו אני על 1.65 שזה מספיק בשביל האוקינג.

יש מצב שזה הרס משהו חוץ מקיצר חיים אז הוא יהיה 6 שנים או מה שלא יהיה, אבל האם הוא הרס? ובטוח לא בגלל חום, פשוט אני חייב לדעת למה אסור להשתמש בוולטז גבוה אם חום זה לא הבעייה ממש, כי אני בטוח שמותר אבל למה כולם אומרים לא יותר מ1.75 שזה לפני80 1.

הסבר יהיה כראוי כתודה גדולה.

פורסם

תראה תלוי איזה קירור יש לך איזה טמפרטורות ועם הספק שלך מסוגל לכך אז בטח

פורסם

מצטרף לשאלה:

האם יש סיכון במתן מתח גבוה למרות שהטמפרטורה תקינה(נמוכה)?

פורסם

למירב ידיעתי לא.. :silly:

פורסם

לפותח הת'רד,

קודם כל, לא ברור לי איך Clawhammer מגיע ב +2800, תסתכל בקובץ המצורף המכיל את כל מעבדי ה 64 ביט הקיימים היום ב AMD.

אפשר לשאול עד לאן הגעת עם המעבד?

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

הממ...זה הגיוני שהוא 1.6mhz ?

:o

200x8

....

איזה כיף שבלוח שלך יש מעבר ל 1.7V

:'(

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע למה זה קלואממר, אבל יש לי הוכחה.

אני יודע שקניתי NewCastle

אבל הכל מצביע על מעבד ClawHammer

הסתכלתי ב CPU-Z והוא מראה לי שם ClawHammer  + SH7-C0 שזה אומר שזה באמת זה, אני אין לי מושג גם.

untitled260.jpg

פורסם

בטח שיש סיכון במתח גבוה גם אם הטמפרטורות נמוכות (אפילו אם ממש ממש נמוכות). אצל אינטל הסיכון הרבה יותר גבוה מאצל AMD, אבל גם שם יש סיכון.

פורסם

מצטרף לשאלה:

האם יש סיכון במתן מתח גבוה למרות שהטמפרטורה תקינה(נמוכה)?

בטח שיש סיכון. גם אם הטמפ' נמוכה אז יכולות להיווצר בעיות. זה יכול להיות הרס טוטאלי של המעבד בזמן קצר, או שזה יכול לגרום לתופכות לוואי בזמן הארוך יותר.

למשל חוסר יציבות בעתיד, או חוסר יכולת של המעבד לעבוד במתח נורמלי (המתח של היצרן) או במהירות המקורית שלו בלי תוספת מתח מכובדת

פורסם

תשמע, קודם כל סחתיין על האוק'. וכל זה בטמפרטורה מתחת ל 47 מעלות? מגניב לגמרי.

ומלבד זאת, בעניין הליבה, פשוט נראה שהשתדרגת ללא ידיעתך. מי יודע, אולי אפילו המכפלה פתוחה...כל הכבוד.

פורסם

שבונים מוצר חשמלי ביתי (וגם ולמחשב) לוקחים בחשבון שיש שינויים בזרם ובמתח, תיאורתית הקיר מוציא 230v מעשית זה לא קבוע בגלל סיבות אלה ואחרות כמו תשתית מסיחה וחברת חשמל.

אותו דבר עם המערכת שלך (ושלי אבל אני ממש קרוב ;D ) ה 12v הוא לא 12 בול וה 5v הוא לא 5 בול.

מי שאחראי על מירב העבודה של הספקת מתח יציב ללוח זה הספק שלך (וגם חברת חשמל), המעבד שלך יכול לעמוד ב 10% יותר מתח, מעל זה העסק מתחיל להיות

מסוכן, הספק לוקח מתח גלי מהקיר וממיר ומנחית אותו למתח ישר , ב oc המערכת מתחילה להתאמץ ->לצרוך יותר מתח > להתחמם > עומס, ברגע שהספק שלך לא נותן מתח טוב ועובר את ה 10% ב vcore בקפיצות פה ושם מתחיל להיות מסוכן, תחשוב שיש תקלה קטנה לחברת חשמל או איזה ברק חביב מגיע לביקור בביניין שלך ואז במקום ה v1.8 שנתת לו בום יש זליגה קטנה ואתה ב +2v = בעע מסוכן לא בריא ולא נעים, לפעמים רק הספק נשרף לו, לפעמים הוא לוקח איתו חלקים כמו לוח או כרטיס שרת ככה בשביל הכיף, אבל אם לא היית מעלה לו מתח אז הסיכוי שזה יקרה היה קטן.

בעע כתבתי הרבה ::)

פורסם

אההההההההה

בקשר למעבד...

זה פשוט Castrated Clawhammer .

שהוא בעל 1 מגה קאש אבל חצי מושבת -

לפני שיצאו הNewcastles ה"אמיתיים".

לכן הCPU-Z מזהה אותו כClawhammer אבל בפועל הוא בעל חצי מגה ראש - זה MP 9x200 - כמו של ניוקאסל 2800+ במקור אבל

והסטפינג היותר ישן ...משמע כל הכבוד על הOC :)

פורסם

שבונים מוצר חשמלי ביתי (וגם ולמחשב) לוקחים בחשבון שיש שינויים בזרם ובמתח, תיאורתית הקיר מוציא 230v מעשית זה לא קבוע בגלל סיבות אלה ואחרות כמו תשתית מסיחה וחברת חשמל.

אותו דבר עם המערכת שלך (ושלי אבל אני ממש קרוב ;D ) ה 12v הוא לא 12 בול וה 5v הוא לא 5 בול.

מי שאחראי על מירב העבודה של הספקת מתח יציב ללוח זה הספק שלך (וגם חברת חשמל), המעבד שלך יכול לעמוד  ב 10% יותר מתח, מעל זה העסק מתחיל להיות

מסוכן, הספק לוקח מתח גלי מהקיר וממיר ומנחית אותו למתח ישר , ב oc המערכת מתחילה להתאמץ ->לצרוך יותר מתח > להתחמם > עומס, ברגע שהספק שלך לא נותן מתח טוב ועובר את ה 10% ב vcore בקפיצות פה ושם מתחיל להיות מסוכן, תחשוב שיש תקלה קטנה לחברת חשמל או איזה ברק חביב מגיע לביקור בביניין שלך ואז במקום ה v1.8 שנתת לו בום יש זליגה קטנה ואתה ב +2v = בעע מסוכן לא בריא ולא נעים, לפעמים רק הספק נשרף לו, לפעמים הוא לוקח איתו חלקים כמו לוח או כרטיס שרת ככה בשביל הכיף, אבל אם לא היית מעלה לו מתח אז הסיכוי שזה יקרה היה קטן.

בעע כתבתי הרבה  ::)

זה לא ממש נכון, זה לא כאילו המתח עובר ישר מספק למעבד. ללוח יש תפקיד חשוב בלווסת את המתח של המעבד עם MOSFETS ואם הספק שלך מוציא 10% יותר מתח ב12 וולט וב5 וולט זה לא יתרגם למעבד עם 10% יותר מתח. וגם אם בעומס המעבד מתחיל לקבל פחות מתח זה לא בהכרח בעייה של הספק.

ב oc המערכת מתחילה להתאמץ ->לצרוך יותר מתח > להתחמם > עומס

מה זה בכלל עומס? על הספק? אז אתה אומר שהספק שלו לא מספיק טוב?

תשמע, קודם כל סחתיין על האוק'. וכל זה בטמפרטורה מתחת ל 47 מעלות? מגניב לגמרי.

גם מתחת ל0 מעלות.

פורסם

לגבי מתחים, ובכן,

הספק ממיר את המתח ממתח 220V ל 5V ו 12V. חוץ מזה הוא ממיר ממתח חילופין (AC) למתח ישר(DC).

בשלב ראשון המרת המתח ע"י הספק נעשית ע"י סלילים אשר יחס ההמרה שלהם קבוע, ולכן עליה של 10% במתח הכניסה תוביל לעליה של 10% במתח המומר.

בשלב שני יש "ליישר" את המתח, ובשלב זה ניתן גם לווסת את המתחים ולמנוע קפיצות. לכן ספק איכותי אמור לנרמל קפיצות במתח הכניסה.

מלבד זאת, כפי שנאמר, מי שמספק בסופו של דבר את המתחים לרכיבים הוא הלוח שגם בו קיים מנגנון לויסות מתחים.

מעניין לכתוב תוכנית ב C שתדגום את המתחים (מישהו יודע את הכתובות?) ותכניס את הערכים לקובץ(LOG), כך שניתן לנטר לאורך זמן בלי לשבת ליד המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים