עבור לתוכן

צריך רשת עד 800 ש"ח...

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני כתבתי פה כבר הודעה דומה אבל זו לא אותה שאלה

רציתי לשאול איזה רשת תהיה הכי אמינה ועם ביצועים הכי גובוהים לחיבור 2 מחשבים (יכול להיות שיהיה גם 3)

אחד בממ"ד בקומה התחתונה ואחד בחדר בקומה העליונה

בתקציב של עד 800 ש"ח

אמינה הכוונה שלא תעשה לי בעיות - לפי מה שהבנתי אלחוטית זה ממש צרה צרורה

תודה רבה.

פורסם

רשת חוטית

יעלה פחות, יהיה אמין יותר ומהיר יותר

החסירון הוא רק הבעיה של החוטים

בכל מקרה זה יעלה לך הרבה פחות מ-800 שקל, תלוי בציוד שיש לך

רק קח בחשבון שאומנם אלחוט לא יקלוט בממ"ד, אבל גם לא יהיה פשוט לקדוח להעביר כבל בקיר בטון

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע , אין אפשרות אחרת שתעמוד בתקציב ותהיה אמינה

אני יודע שבזק עושים דרך הקו טלפון מלבישים משהו ודרך זה קולט לא יודע בדיוק איך

אבל הם לוקחים על זה מאוד יקר

האם יש אפשרות לקנות את זה ולהתקין את זה לבד????

פורסם

ממ"ד זה בעיה תעשה רק לשתי המחשבים(הם באותו קומה?) ברשת קווי וזהו.

ממ"ד בקווי זה חור בקיר וזה בעיה או שאתה רוצה לראות חוט מסתובב בבית.

ממ"ד באלחוטי זה בלתי אפשרי.

תעשה רשת בין שתי מחשבים עם רשת קווית יעלה לך בסביבות ה-150 שקל. אתה צריך 2 כרטיסי רשת רגילים אחד לכל מחשב(בטח יש לך על אחד המחשבים כבר) וכבל אחד שיהיה מספיק ארוך. אהה ותגיד לאבא לעשות חור קטן. :hat:

פורסם
  • מחבר

הבעיה זה שהם לא באותה קומה

יש עוד הצעות???

פורסם

אם יש בממ"ד שקע טלפון, אתה יכול לחבר את המחשב שם עם שאר המחשבים דרך HPNA (אתרנט על חוטי טלפון).

למשל:

http://www.goldtop.co.il/show_products.asp?main_cat=10&sub_cat1=179&sub_cat2=&sub_cat3=&last_cat=sub_cat1&cat_id=179

מתאם PCI עולה 134 ש"ח, מתאם USB עולה 225 ש"ח, ומתאם לאתרנט רגיל עולה 327/386 ש"ח (היקר הוא של MSI).

למיטב הבנתי HPNA עובד על תחום תדרים נפרד מ-ADSL כך שאין בעיה להשתמש בהם באותו קו, אבל יכול להיות שצריך לשים איזה פילטר באמצע.

אם אתה רוצנ לקנות ציוד HPNA, תמצא מישהו שמבין בזה (אולי בחנות) שיתן לך תשובה מדויקת איך לפרוס רשת כזאת (HPNA + ADSL).

יש חברות נוספות שמוכרות ציוד HPNA אבל זה מה שראיתי ב- ZAP.

אתה יכול לעשות גם חיבור לרשת שמבוסס על שקעי החשמל:

http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=243&catcode=65

מתאמים של MSI עולים 266 ש"ח ל- USB או לאתרנט רגיל.

לא ברור לי אם זה עובד בין פאזות שונות בחיבור תלת פאזי (דיברו על זה פה הרבה. ולא ראיתי תשובה ברורה).

בכל שיטה שתבחר (חשמל או טלפון) אתה יכול לבחור בין לבסס את הרשת כולה על אותה תשתית (חשמל/טלפון) ולקנות מתאם לכל מחשב, או לחבר רק את מה שהכרחי דרך החשמל/טלפון ומשם דרך מתחם לאתרנט אל סוויצ' שיחבר את כל שאר המחשבים דרך אתרנט.

פורסם
  • מחבר

הבנתי , על חשמל אני לא חושב אמרו לי שזה עושה הרבה בעיות

ולגבי הHPNA זה איכותי?

ואיך המהירות יחסית לרשת קווית?

ואני מעדיף לא לקנות מהאינטרנט , אז אני ילך לאחת החנויות מחשבים הקרובות לבית שלי ויברר...

אבל תענו לי על השאלות

תודה רבה רבה רבה רבה.

פורסם

למיטב ידיעתי, HPNA מגיע ל- 1MBit/s בגרסה 1.1, ל- 10Mbir/s בגרסה 2.0, ול- 128Mbit/s בגרסה 3.0 שהוכרזה לאחרונה.

באתר שהזכרתי לא מוזכר אישה גרסא של HPNA תומכים הבקרים שהם מוכרים.

רשת קווית סטנדרטית מגיעה ל- 100Mbit/s ואתה יכול להגיע בקלות ל- 1000Mb/s אם יש לך בקר כזה על הלוח כמו שיש בהרבה לוחות מודרניים. לחילופין, קונים כזה בקר ב- 150/200 ש"ח.

סוויצים כאלה יקרים עדיין והכי זול עולה 400-500 ש"ח לסוויצ עם פורט אחד של 1000 ושמונה של 100.

בכל מקרה 1000Mbit/s מיותר לגמרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים