פורסם 2004 בספטמבר 1821 שנים היי יש לי שלושה מחשבים בבית ואני רוצה לחבר אותם לראוטר. בנוסף יש לי מודם ECI B-focus 270pr . אני רוצה לחבר את המחשבים כך ש"יראו" אחד את השני ברשת ויחלקו את קשר האינטרנט. 1) האם ראוטר זה מה שאני צריך? (עדיף הסבר קצר) 2) איך לקנפג את המודם? איך זה יעבוד? 3) איזה ראוטר כדאי לקנות? פיירוול? וכו.. 4) האם הראוטר צריך להיות מותקן במחשב אחד או לא? (אני כמעט בטוח שלא אבל צריך לאמת את זה...) 5) שוב פעם בקשר למודם- איך הוא בדיוק מחייג ומה מגדירים? 6) הגדרות פיירוול במחשב (ZAP) יש לי כרגע בבית מחשב עם 3 כרטיסי רשת שמשתף אינטרנט ומגשר בין שני קליינטים שמחוברים אליו. *אני מעדיף לקנות הכל בזיגזאג למי שמביא דוגמאות לראוטרים. תודה לעוזרים. *עדיף ראוטר עם 5 יציאות כי לפעמים באים חברים עריכה* טוב כנראה שמה שאני צריך זה סוויץ'?? מה אתם אומרים על זה? (מוכרים אותו בזיגזאג) http://www.etentech.com/soho/EW-305K.htm#Feature
פורסם 2004 בספטמבר 1821 שנים את המודם שלך ניתן להפוך לראוטר, ככה שבאמת יספיק לך סוויץ'. נדמה לי שבסטיקי יש הוראות איך להפוך אותו לראוטר. באופן כללי ראוטר מאפשר לך לחבר הרבה מחשבים לאינטרנט על גבי חיבור יחיד. אבל בשביל לחבר הרבה מחשבים אל המודם שלך כשהוא במצב ראוטר אתה צריך סוויץ'.4. אין כזה דבר, ראוטר לא צריך דרייברים או משהו כזה6. בעקרון אתה יכול להסתדר גם בלי פיירוול מאחורי ראוטר, אבל למודם אין פיירוול אמיתי מובנה, בניגוד לראוטר ייעודי, אז יש אנשים שמעדיפים להשתמש בפיירוול גם מאחוריו.והסוויץ' שהצעת הוא טוב, זה מה שאתה צריך, ואין ממש פיצ'רים שיכולים להיות לסוויץ', אז כל סוויץ' בסיסי יתאים לך.
פורסם 2004 בספטמבר 2021 שנים מחבר מישהו יכול לומר איך "תתנהג" הרשת מבחינת שיתוף מדפסת למשל , ואינטרנט? נניח שקליינט אחד רוצה להתחבר אז מה קורה? יש התקשרות רגילה או שהמודם-ראוטר 270pr מתקשר לבד? ואיך הופכים אותו לראוטר ומה קורה אז?תודה.
פורסם 2004 בספטמבר 2021 שנים שיתוף מדפסות וקבצים כרגיל - המחשב שהמדפסת מחוברת אליו או שהקבצים נמצאים עליו צריך להיות דולק בשביל גישה, והשיתוף כרגיל.לגבי גישה לאינטרנט - הופכים את המודם לראוטר, הוא מחייג בעצמו ונשאר מחובר באופן קבוע (מחייג מיד שוב בניתוקים), וכל מחשב שצריך לגשת לאינטרנט ניגש דרך המודם\ראוטר.בסטיקי יש הוראות איך להפוך אותו לראוטר, זה לא קשה למצוא אותם.
פורסם 2004 בספטמבר 2121 שנים ראיתי בזאפ שמוכרים במרדנית ראוטר של סימנס (SS2614) שעולה 300 שקל וכולל סוויצ' של 4 פורטים ושרת מדפסות (מקבילי) מובנה.אם אתה מעונין להדפיס בלי להחזיק מחשב שרת למדפסת שתמיד צריך לפעול, ומספיקים לך 4 פורטים (+ 1 נוסף למודם ה- ADSL) זו קנייה די כדאית.אין לי נסיון אישי עם הראוטר הנ"ל.
פורסם 2004 בספטמבר 2221 שנים עוד לא ענו לך על כל השאלות, וגם על אלה שלא שאלת מתמימותך.לי יש ראוטר Edimax וכרטיס רשת אלחוטי Edimax ועובד מצויין.(סביבות 700 שקל שתיהם)עכשיו אמרת שיש לך 3 מחשבים בבית? אוקיי אתה צריך שהם יהיה באותה קומה ולא במרחק רב אחד מהמחשב הראשי(המחשב שהרוטר נמצא בו),בנוסף שלא יהיה בחדר ממ"ד.בשביל 3 מחשבים אתה צריך לקנות ראוטר, 2 כרטיסיס רשת אלחוטיים ובנוסף עוד כרטיס רשת חוטי אחד(עם יש לך במחשב הראשי כבר כרטיס רשת או כרטיס רשת שמחובר ישירות למחשב אתה לא צריך לקנות).למה הכרטיס רשת החוטי? בשביל לחבר בין המחשב הראשי לרוטר בעזרת חוט.למה 2 כרטיסים אלחוטיים? בשביל להתחבר למחשב הראשי ללא חוט.בקשר למודם שלך אני לא יודע עליו כלום וזה קצת בעיה בשבילי לעזור לך.עקרונית אתה צריך לחבר:כרטיס רשת חוטי במחשב ראשי->מתחבר->יציאה ברוטרכבל מהמודם->מתחבר-> יציאת WAN ברוטראם צריך עוד משהו תקנו אותי.בהגדרות של הרוטר אני אנסה לעזור לך מתי שיהיה התקדמות
פורסם 2004 בספטמבר 2221 שנים עוד לא ענו לך על כל השאלות, וגם על אלה שלא שאלת מתמימותך.לי יש ראוטר Edimax וכרטיס רשת אלחוטי Edimax ועובד מצויין.(סביבות 700 שקל שתיהם)אם תקרא כמו שצריך, תראה שאף אחד לא דיבר על רשת אלחוטית.הוא בסך הכל משנה תצורה של שיתוף אינטרנט דרך מחשב ומודם רשת ADSL לתצורת נתב.
פורסם 2004 בספטמבר 2221 שנים מחבר נכון.טוב תודה לכם. אני ממשיך לדבר על קניית ראוטר (נושא אחר) בת'ראד הזהhttp://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=85621.new&lastaction=post
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.