עבור לתוכן

החלפת מאווררי לוח אם וכרטיס מסך בגופי קירור של מעבדים- אוברקלוקינג והפחתת רעש

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה

ניראה לי שספיקת האוויר של המאווררים הזעירים והרועשים של לוח האם וכרטיס המסך כל כך עלובים שניתן להחליפם על-ידי cpu HEATSINKS

ברשותי:

שני גופי קירור של מעבדים --אחד ביניוני והשני ענק

מדחום מיקצועי עד 250 מעלות

דבק טרמי arctic alumina adhesive

משחזת דיסק יהלום לחיתוך והתאמה של גופי הקירור המקוריים להדבקה של גופי הקירור הנוספים עליהם

השאלות שלי למביני עניין הן:

מה מיתחמם יותר המעבד הגרפי או ה-northbridge ?

עד איזו טמפרטורה הם יכולים להגיע מבלי שניגרם נזק בילתי הפיך ?

על איזה ציפ כדאי לשים את ההיטסינק הענק ?

אם עשיתם משהו דומה או שניתקלתם ברשת באיזה אתר אמין שבו יש מדריך שיכול לסייע , אנא תירשמו את הלינק כאן

פורסם

יש לא מעט מדריכים לחיבור סינק לכ.מסך, תריץ חיפוש בפורום אוברקלוק ותמצא...

חלק מהמדריכים אפילו ממליצים להשתמש בנייר דבק ::)

בכל מקרה איזה צ'יפסט יש לך? בדרך כלל ה nb יכול לעבוד גם בלי שום היטסינק עליו, הוא לא פולט הרבה חום והוא לא כל כך רגיש לחום שהוא מגיע אליו, יכול לעבוד גם על 40-45 מעלות תלוי בצ'יפ..

רוב הסינקים שמגיעים סטוק על הלוח לא עושים הרבה, הקירור שלהם ממש צולע ואם אתה לא עושה אוברקלוק זה לא אמור להטריד אותך במיוחד

בקשר לכרטיס מסך אותו דבר, חלק מהמעבדים הגראפיים יכולים לסגור 70 מעלות וזה עדיין יהיה סביר, אתה לא מציין שום מידע איך אנחנו אמורים לנחש?

את הסינק הטוב יותר שמקרר בצורה אגרסיבית יותר כמובן תתקין על הכרטיס מסך..

בהצלחה (:

פורסם
  • מחבר

vatos

ידידי , כול המיפרט שלי רשום בתחתית ההודעה -בחתימה ,חשבתי לתומי שזה מובן מאליו

וכמו כן בכוונתי לעשות אוברקלוקינג מסיבי ,זאת הסיבה מדוע אני השקעתי בדבק טרמי איכותי ובפירוק גופי קרור גדולים ממעבדים של פנטיום +athlon xp

פורסם

אה באמת לא שמתי לב כי אני קונה בדרך כלל שאני קורא את ההודעה למטה בחלון פרסם תגובה, אבל שטויות

לי יש לוח אם כמו שלך, המאורר מנותק! מה שאומר שיש לי סתם סינק ברזל צמוד לNB

הטמפרטורה שלו בבאס 200 נעה בסביבות ה35 מעלות בחדר חם, ככה שהוא לא זרוק לשום קירור

אם תשים לב ב nf7s2 כבר הוציאו לגמרי את ההיטסינק ושמו את הNB גלוי

אם אתה מעלה לבאסים מטורפים ומעלה את המתח לNB אז תצטרך איזה קירור קטן נחמד שיחזיר אותו לגבולות ה35-40 אין צורך בקירור מסיבי (וכן, קירור של מעבד זה קירור מסיבי מאוד שמדובר בNB)

מבחינת הכרטיס מסך... לא יודע עד כמה תרגיש ביצועים גם אחרי ה OC אבל בהצלחה, תדאג לקירור לזכרונות זה גם מאוד חשוב..

מבחינת ההיטסינק אם הוא לא כבד מידי אתה יכול לקשור אותו חזק עם חוט דייגים (כמה ליפופים דרך ה2 חורים של הסינק המקורי)

ככה חבר שלי חיבר את ההיטסינק לFX5200 שלו, וזה הרבה יותר חזק ממה שהרוב עושים פה עם סלוטייפ

כדרך אגב תשתדל את הטקסט בחתימה להכניס ל5 שורות (מפורט יותר בתארד על חוקי הפורום)

פורסם
  • מחבר

vatos

תודה על העצה

לדעתי מניסיון (באופן זמני בלבד הרכבתי את המאוורר הרעשני והמקורי של amd על הכרטיס מסך)

שימוש באזיקונים בתנוחת 69- כלומר אזיקון שמתחבר לאזיקון שני עדיף על חוט דייג

פורסם

יכול להיות, לא הצלחנו להכניס אזיקון לחורים שהיה לו בFX5200.. החור היה צר מידי

פורסם
  • מחבר

גם אני ניתקלתי בבעיה הזו ולכן פשוט קניתי בכמה גרושים אזיקונים דקים בימיוחד

פורסם

אני חיברתי מאוורר של פנטיום ארבע מקורי ללא ההיטסינק רק את המאורר השחור עם דבק חם בצורה מסודרת לג'יפורס ארבע של לידטק(לא לדאוג זה לא הכרטיס שלי עכשיו)..

עברתי על זה כמה פעמים וזה תפוס טוב ממש למרות שיש קירור רציני על הכרטיס כי זה לידטק(יחסית לג'יפורס 4)

המאורר נהרס ושמתי את זה של הפנטיום 4 וזה עבד מצוין הכרטיס היה תמיד קר.

וגם חיברתי את הכבל חשמל של המאורר לחיבור שיש על הכרטיס מסך איפה שהיה המאוורר המקורי זה 12 וולט וככה לא צריך חוטים ליד הכטיס מסך.

גם חיברתי סינקים לזכרונות שמתי דבק חם מסביב לזכרון ולא על השבב עצמו זה נתפס טוב.

אז לסיכום דבק חם זה דבר מצוין תופס חזק ניתן בקלות להסיר והכי חשוב לא מוליך חשמל.

פורסם
  • מחבר

eldad

אתה מתכוון לאקדח דבק חם נכון? זה שבעצם מחמם פלסטיק עד שהוא הופך לנוזלי

לא חשבתי על זה ,יכול להיות רעיון מעניין , האם גם בדקת טמפרטורה אחרי שעשית זאת?

מה שמדאיג אותי זה שגוף הקירור תפוס רק בהיקף כלומר בשוליים והפלסטיק הזה ששימש להדבקה עלול עקב החום לאבד עם הזמן מאחיזתו

ואיך אתה חושב להסיר אותו אם מצטרך? , עם סכין יפנית ?

אם כבר הולכים בדרך הזאת ניתן גם לנסות סיליקון לבן 100 אחוז טהור ,הוא לא מוליך חשמל , תופס טוב יותר מדבק חם ויותר קל ליישום.

מעניין אם עוד מישהו ניסה את הדרכים שהועלו כאן?

דרך אגב מהו האתר הכי מיקצועי בנושאים כאלו ?

פורסם

כן.

התכוונתי לדבק חם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים