עבור לתוכן

רציתי לדעת האם מתי שיש סופת טורנדו שמי שנמא בתוך עין הסערה יכול לקפוא בצורה מידי

Featured Replies

פורסם
הרי ההגיון אומר לי שכל דבר קפוא נהפך ליותר חזק ויציב

אז זהו שלא בדיוק.

קח למשל פרח וטבול אותו בחנקן נוזלי. אתה תוכל לשבור אותו עם פטיש.

קח שולחן למשל ותקפיא אותו גם בחנקן נוזלי עד שהוא גם יהיה קרח ותוכל לנפץ אותו עם גרזן.

• תגובות 72
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז זהו שלא בדיוק.

קח למשל פרח וטבול אותו בחנקן נוזלי. אתה תוכל לשבור אותו עם פטיש.

קח שולחן למשל ותקפיא אותו גם בחנקן נוזלי עד שהוא גם יהיה קרח ותוכל לנפץ אותו עם גרזן.

מה הנקודה? זה בדיוק מה שאני רשמתי-ככל שדבר יותר קר כך הוא יותר חזק.

פורסם

לא הבנת, פרח אתה יכול לקרוע, אבל לא לשבור! ושולחן אי אפשר לנפץ עם גרזן! (למרות שאפשר לעשות חתך ממש יפה...)

ואני לא יודע מה אתם אומרים, אבל המורה שלי לפיזיקה אמרה שאפשר לעשות מינוס 1000 מעלות במעבדה מיוחדת

פורסם

אז המורה שלך לפיזיקה צריך להתעדכן! כנראה והוא עדיין חיי בשנת 1847 :cool2:

פורסם

תבין, טמפ זה דבר פשוט, זה מהירות של חלקיקים בתוך האטום.

אז טמפ גבוהה זה מהירות גבוהה בחלקיקים והרבה התנגשויות פנימיות

וטמפ 0 מוחלטזה הטמפ שהחלקיקים עוצרים. זהו. הם במהירות 0. הם לא יכולים לזוז רוורס ולהגיע לטמפ יותר נמוכה

פורסם
לא הבנת, פרח אתה יכול לקרוע, אבל לא לשבור! ושולחן אי אפשר לנפץ עם גרזן! (למרות שאפשר לעשות חתך ממש יפה...)

למי התכוונת פה ? אליי או אל outernet ?

פורסם

לouternet, אני מגלה לאט לאט שאתה צודק ברוב מה שאתה אומר...

פורסם

אין קשר בין וואקום לקור.

בחלל יש וואקום, וגם בלי קשר קר שם (אלא אם אור השמש פוגע בכם ואז יהיה לכם חם ביותר).

בסרט פשוט היה לחץ נמוך בעין הסערה וזה שאב אויר קר מאוד מהשכבות העליונות של האטמ', אבל גם אז המהירות שדברים קפאו היתה לא הגיונית.

פורסם

בעין הסערה אין ריק ואין נעליים ( טוב נו, אולי נעליים יש ).

בתוך עין הסערה יש מזג אוויר יציב ונוח ואפילו בהיר ( כן, כמו כל יום אביבי ).

הסערה עצמה היא הדפנות של הסופה.

והקור שבסרט זה היה סתם. הרי הפואנטה שם שחוזרים לעידן הקרח.

לא נכון בכלל.

בעין הסערה התנאים נוחים יחסית לאלו שמחוצה לו. כבר נמדדו רוחות של 80 קמ"ש ויותר בעין סערה של סופות.

פורסם

כן, אבל גם זה לא הגיוני, כי בחלל החיצון הטמפרטורה היא בערך מינוס 110 מעלות (כי החליפות של האסטרונאוטים בנויות להחזיק עד מינוס 150 מעלות. כדי שבני אדם, וגם השמן במנועים (הראו את זה שם, השמן במנועים של המסוקים קפא) יקפא, צריך מינוס כמה אלפים. בשביל זה צריך או מעבדה סופר-משוחללת או להיות אלוהים...

עוד פעם אתה עם השטויות.

נמאס לי לחפש בשבילך ב-GOOGLE מספרים מדוייקים אבל 0 מעלות קלווין זה משהו כמו 273 מעלות מתחת לאפס צלזיוס. אי אפשר לרדת למטה יותר.

תודה ושלום.

(נא לא להתקטנן איתי על המספר המדוייק, מאוחר ואין לי כוח לחפש עכשיו)

פורסם

בשביל מה לחפש בגוגל? התשובה פה בתראד:

חברה, אלפי מעלות זה לא אפשרי.הכי נמוך זה 273-(על האפס המוחלט שמעתם? :P)

אני לא מבין אנשים, מגיבים לנושא מסוים בליל קרוא את התראד עצמו...

חוץ מזה עשית דאבל פוסטניג, לא חשוב.. לילה טוב

פורסם

עוד פעם אתה עם השטויות.

נמאס לי לחפש בשבילך ב-GOOGLE מספרים מדוייקים אבל 0 מעלות קלווין זה משהו כמו 273 מעלות מתחת לאפס צלזיוס. אי אפשר לרדת למטה יותר.

תודה ושלום.

(נא לא להתקטנן איתי על המספר המדוייק, מאוחר ואין לי כוח לחפש עכשיו)

שמע, לא התכוונתי שטויות, פשוט באפס המוחלט הדברים האלה לא קורים כל כך מהר, אז מן הסתם צריך טמפ' נמוכה יותר בשביל שזה יקרה. לא אמרתי שום דבר על אפשרי או לא. ועשה טובה, את רוב הדברים האלה אני יודע עוד מלפניך אז אל תתרח לחפש בגוגל

פורסם

אני לא מבין למה אנשים חושבים שסרטים הוליוודים אשכרה מבוססים על אמת

היום שאחרי מחר זה סתם בולשיט.....

החלק הראשון פשוט יצאתי בהרגשה של "גאוני"

גם צעקתי את זה... באמצע בית קולנוע....

החלק השני היה הוליוודי מדי.....

למה בכלל הוא היה צריך ללכת לבן שלו? מה הוא עשה שם? הוא סתם הלך...... גם ככה הגיעו מסוקים לשאר האנשים...

פורסם

מה זאת אומרת למה הוא הלך?! על מה היו עושים סרט אם הוא לא היה הולך?

וחוץ מזה שהוא הולך ביום מרחקים שבסיירת לא הולכים...

פורסם

והוא גם צריך לקפוא בזמן שהוא זורם... 

עוד קטע שלא הבנתי בסרט זה למה החלונות של הביניינים התחילו להשבר? הרי ההגיון אומר לי שכל דבר קפוא נהפך ליותר חזק ויציב ...אז למה החלונות נשברו?

כשלחומר מסויים יורדת הטמפ', המולקולות שלו מתקרבות אחת לשנייה. בחומר לא אלסטיים (כמו זכוכית לדוגמה), המשיכה מתבצעת גם באמצע המולקלות, ולא רק בחיבורים ביניהם. ולכן החומר נשבר. יש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים