עבור לתוכן

רציתי לדעת האם מתי שיש סופת טורנדו שמי שנמא בתוך עין הסערה יכול לקפוא בצורה מידי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

ראיתי לא מזמן את הסרט היום שאחרי ויש שם מצב שיש סופת טורנדו ויש קטע בסרט שקרוא שמי שנמצא בתוך עין השערה המעלות צונחות מיידד תוך כמה שניות

וכול דבר שחי שנמצא בפנים קופא לממותת

האם זה אמיתי או שזה סתם לא קיים כזה דבר כזה

• תגובות 72
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן זה אמיתי נראה לי נוצר שם כמו ריק

פורסם

גם אני ראיתי ת'סרט, ובמעבדה הכי משוכללת בעולם אולי אפשר לעשות דבר כזה. סך הכל, בעין הסערה אתה תמות מהוואקום ולא מהקור ;D

פורסם

כן זה אמיתי נראה לי נוצר שם כמו ריק

אי אפשר ליצור ריק... שתהיה בענינים, עין הסערה נראית ריקה אם היה ריק היה קורס לתוכה חומר... אין מצב שזה ריק (לא קראתי שום דבר, היגיון שלי)

תפסיקו לראות סרטים...

פורסם

בעין הסערה אין ריק ואין נעליים ( טוב נו, אולי נעליים יש ).

בתוך עין הסערה יש מזג אוויר יציב ונוח ואפילו בהיר ( כן, כמו כל יום אביבי ).

הסערה עצמה היא הדפנות של הסופה.

והקור שבסרט זה היה סתם. הרי הפואנטה שם שחוזרים לעידן הקרח.

פורסם

זה לא קשור בכלל לסופת טורנדו. הקטע היה שהאויר הקר שנמצא מעל האדמה (כמה קילומטרים מעל) יורד למטה במהירות גדולה מדי ולא מספיק להתחמם בדרך (כמו שהיה קורה במצב נורמלי) ואז הכל קופא במקום כי זה טמפ' ממש נמוכה....

פורסם

מה שהיה בסרט זה לא טורנדו זה הוריקן.

הוריקן זו סופה עצומה. לשם השוואה יש סופות שמדינת ישראל נכנסת בהם כמה פעמים.

טורנדו זה חדק של פיל הגורם לנזק מקומי. הוא בדרך כלל גורם לנזק במספר רחובות ולא יותר מזה.

ומצב עין הסערה של הוריקן הוא כמו שרשמתי למעלה.

פורסם

זה לא קשור בכלל לסופת טורנדו. הקטע היה שהאויר הקר שנמצא מעל האדמה (כמה קילומטרים מעל) יורד למטה במהירות גדולה מדי ולא מספיק להתחמם בדרך (כמו שהיה קורה במצב נורמלי) ואז הכל קופא במקום כי זה טמפ' ממש נמוכה....

כן, אבל גם זה לא הגיוני, כי בחלל החיצון הטמפרטורה היא בערך מינוס 110 מעלות (כי החליפות של האסטרונאוטים בנויות להחזיק עד מינוס 150 מעלות. כדי שבני אדם, וגם השמן במנועים (הראו את זה שם, השמן במנועים של המסוקים קפא) יקפא, צריך מינוס כמה אלפים. בשביל זה צריך או מעבדה סופר-משוחללת או להיות אלוהים...

פורסם

חח טוב שלא הגזמנו ? כמה אלפים בשביל שיקפא הדלק ?

פורסם

תזכור שהוא צריך לקפוא בזמן של שניות! לא בזמן נורמלי של כמה שעות כמו בפריזר

פורסם

חברה, אלפי מעלות זה לא אפשרי.הכי נמוך זה 273-(על האפס המוחלט שמעתם? :P)

פורסם
האפס המוחלט - הוא הטמפרטורה הנמוכה ביותר שחומר יכול להגיע אליה, והיא מינוס 273.16 מעלות צלזיוס, מינוס 459.69 מעלות פרנהייט ו-0 מעלות קלווין. המדען הבריטי, לורד קלווין קבע באופן תיאורטי בשנת 1848 כי לא תתכן טמפרטורה נמוכה מזו.

אם רואים את הטמפרטורה כמדד של האנרגיה הקינטית הלא מסודרת של החלקיקים מתבררים גבולות הטמפרטורה. הגבול העליון הוא מצב בו החלקיקים נעים במהירות הקרובה למהירות האור באופן אקראי והגבול התחתון הינו טמפרטורה בה תנועת החלקיקים נעצרת לגמרי, והיות ואין תנועה אין אנרגיה קינטית.

בעבר סברו כי באפס המוחלט אין כלל תנועה של חלקיקי החומר, והאפס המוחלט הוגדר, בהתאם לכך, כטמפרטורה שבה נפסקת באופן מוחלט תנועה של חלקיקים. אולם תורת הקוונטים טוענת שמצב זה אינו אפשרי, עקב עקרון אי הוודאות: במצב שבו כל החלקיקים חסרי תנועה, הן מיקומם והן התנע שלהם ודאיים, ודבר זה לא יתכן.

מבחינה קוונטית האפס המוחלט הוא מצב בו מערכת נמצאת במצב היסוד האנרגטי שלה, והאנרגיה של נקבעת לכן לפי האנרגיה של מצב זה.

בעת קירור של חומר לטמפרטורה הקרובה לאפס המוחלט, מתגלה תופעה של מוליכות על.

פורסם

תזכור שהוא צריך לקפוא בזמן של שניות! לא בזמן נורמלי של כמה שעות כמו בפריזר

והוא גם צריך לקפוא בזמן שהוא זורם...

עוד קטע שלא הבנתי בסרט זה למה החלונות של הביניינים התחילו להשבר? הרי ההגיון אומר לי שכל דבר קפוא נהפך ליותר חזק ויציב ...אז למה החלונות נשברו?

פורסם

חברה, אלפי מעלות זה לא אפשרי.הכי נמוך זה 273-(על האפס המוחלט שמעתם? :P)

אתה טועה. האפס המוחלט זה לא טמפרטורה שאי אפשר להגיע מתחתיה, זה פשוט שמתחתיה מספיק שתעשה אפצ'י והדברים יתפוררו (כי האטומים שלהם הפסיקו לזוז)

והוא גם צריך לקפוא בזמן שהוא זורם...

עוד קטע שלא הבנתי בסרט זה למה החלונות של הביניינים התחילו להשבר? הרי ההגיון אומר לי שכל דבר קפוא נהפך ליותר חזק ויציב ...אז למה החלונות נשברו?

מה זאת אומרת למה החלונות נשברו?! כי זה יותר יפה!

פורסם

לצערי אתה טועה פה.ככל שדבר קר יותר יש לו פחות אנרגיה(תקראו את ספרי הפיסיקה שלכם) האפס המוחלט הוא הנקודה שבה אין דרך להוציא מהחלקיקים עוד אנרגיה ממה שהוצאנו כבר.כולומר אין יותר לאן לרדת.האפס המוחלט זה הכי נמוך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים