עבור לתוכן

KSP , Seagate == רק 3 שנות אחריות ?

Featured Replies

פורסם

אני כרגע מברר לגבי רכישת כונן קשיח של (Seagate (SATA 120GB, ומשום מה KSP בראשון לציון אומרים לי שיש להם אחריות רק 3 שנים!!

הוא אפילו חזר על זה פעמיים "בשביל שזה יהיה ברור"!

וכששאלתי אותו מדוע זה כך, הרי יש אחריות יצרן של 5 שנים, תשובתו היתה: "תלך ליצרן"!!!

מישהו יודע למה זה ככה בKSP?

פורסם

כי זה חנות לא הכי מומלצת במיוחד שיש משהו מאוד חשוד בחנות הזאת שכאשר הם מורידים תמחירים כל כך משמעותית אבל נותנים אחריות כל כך קצרה אולי זה הקטע שלהם :\

פורסם
  • מחבר

חשבתי שאולי הבחור בראשון לציון לא כל כך מעודכן ולכן התקשרתי גם לסניף חיפה.

גם שם אמרו לי שהאחריות היא רק ל3 שנים.

באמת מוזר.

פורסם

רק בגלל איך שהוא ענה לך לא הייתי קונה מהם.

ממש חוצפה.

פורסם

יבוא אישי? (כמו רוב החלקים שם?)

יניב

פורסם

האחריות בכל מקום היא ל3 שנים ...

התוספת של השנתיים זאת בערך עבודה בעיניים .

בשנה הרביעית תקבלו זיכוי על הדיסק הדפוק בערך של 10 אחוז של המחיר של הדיסק באותו רגע נתון ברכישת דיסק קשיח חדש , ובשנה החמישית זה 5 אחוז .

כלומר , עוד 4 וחצי שנים , תקבלו על דיסק 120 גיגה מקולקל זיכוי של בערך 50 שקל ברכישת דיסק קשיח חדש .

זה נחמד שנותנים בכלל משהו על דיסק דפוק שלא באחריות , אבל זאת לא אחריות אחריות .

במהלך ה3 השנים , יוחלף הדיסק בדיסק אחר .

שלא יסבנו לכם את השכל על 5 שנים , כי זה לא 5 שנים .

תקראו טוב טוב את התנאי האחריות החדשים של seagate .

פורסם

תראה זה עדיף מכלום.

פורסם

ברור שזה עדיף מכלום , אבל עדיין ... צריך להוריד לאנשים את הציפיות , שלא יחשבו שיקבלו אחריות על הרד דיסקים ל5 שנים ...

יש רק כונן אחד שמקבלים עליו אחריות אמיתית ל5 שנים - הראפטורים למיניהם .

פורסם
  • מחבר

לא אכפת לי על הכסף אים הכונן הקשיח שלי יתקלקל עוד 4.5 שנים.

אבל שיהיה ברור:

חברה שנותנת יותר אחריות מראה שהיא סומכת על המוצרים שלה יותר מחברות אחרות.

פורסם

שמע כולם כאן אומרים את זה בבטחון גדול עם הרבה ביצים שיש לסיגייט 5 שנים אחריות

תתקשר לחנויות מחשבים ותבדוק את זה באמת ותחליט מה אתה קונה ואיפה...

בכל מקרה לפי איך שאנשים מדברים פה בחודשים האחרונים KSP זולים אבל לא חנות מחשבים מקצועית

יעני יש להם קטעים...

פורסם

KSP מייבאים את רוב (אם לא את כל) המוצרים שלהם באופן אישי ולכן האחריות המופחתת על חלק ניכר מהמוצרים שבחנות שלהם וכך גם לגבי המחיר. האם זה טוב או רע? שכל אחד יעשה את השיקול האישי שלו וזהו.

לגבי האחריות החדשה של סיגייט, פבל צודק בהחלט. לאחר קריאה די מעמיקה של תנאי האחריות החדשה של סיגייט (מופיע באתר שלהם) אני חייב לציין שזאת לא פחות ולא יותר "עבודה בעיניים".

החל מיום :01-08-2004 כל הדיסקים IDE מתוצרת SEAGATE ימכרו עם חמש שנות אחריות הכוללת: 3שנים ראשונות החלפה מלאה במסגרת אחד תמורת אחד או אפשרות לשדרוג הדיסק על פי קריטריון היצרן*.

ומהו קריטריון היצרן אתם שואלים? המשיכו לקרוא:

*קריטריון היצרן :

180 ימים ראשונים מיום רכישת הדיסק החלפה או שדרוג על פי 100% ממחיר הדיסק במחירון החברה ליום ההחלפה.

181-365 ימים מיום רכישת הדיסק - החלפה או שדרוג על פי 90% ממחיר הדיסק במחירון החברה ליום ההחלפה.

שנה שנייה החלפה או שדרוג על פי 75% ממחיר הדיסק במחירון החברה ליום ההחלפה.

שנה שלישית החלפה או שדרוג על פי 50% ממחיר הדיסק במחירון החברה ליום ההחלפה.

שנה רביעית שדרוג הדיסק או זיכוי כספי על פי 25% ממחיר הדיסק במחירון החברה ליום ההחלפה.

שנה חמישית שדרוג הדיסק או זיכוי כספי על פי 10% ממחיר הדיסק המחירון החברה ליום ההחלפה.

- האחריות איננה מכסה נזק פיזי כולל נזק למחברים.

- דיסקים תקולים יוחלפו לדיסקים חדשים או מחודשים וכל זאת על פי החלטת היצרן.

- זמן החלפת דיסק הינו כשלושה שבועות. החברה איננה מתחייבת להחליף דיסקים תקולים לפני בדיקתם על ידי היצרן.

- טק דטה שומרת לעצמה את הזכות לחייב עבור הוצאות בדיקת הדיסק ו/או משלוח דיסק תקול אל מעבדות יצרן.

- בשנה רביעית וחמישית קיימת אפשרות החלפה של הדיסק ישירות למול היצרן.

אז עם על הכבוד לאחריות החדשה של סיגייט, שלא יסבנו אתכם. אתם מקבלים 3 שנים מלאות ואח"כ השנתיים הבאות זה בעיקר לכדי להגיד "אנחנו היינו הראשונים להוסיף עוד שנתיים של אחריות שלמען האמת לא ממש יועילו לכם אבל גם לא ממש יזיקו לכם".

זה לא אומר שצריך להפסיק לרכוש דסקים קשיחים של סיגייט (כי למען האמת הם מעולים!) אבל היו ערניים ותפקחו את העיניים שלא ימכרו לכם לוקשים ויעבדו עליכם :)

פורסם

אין מה לחשוש דיסקים חיים המון שנים, אם הם עוברים את השנה הראשונה רוב הסיכויים שימשיכו לחיות לנצח.

פורסם

קנה WD... יותר אמינים ויותר ששקטים....

פורסם

אין מה לחשוש דיסקים חיים המון שנים, אם הם עוברים את השנה הראשונה רוב הסיכויים שימשיכו לחיות לנצח.

אתה טועה יש את המשפט שאומר: "לכל דבר שיש לו התחלה יש גם סוף"

עכשיו בלי קשר למשפטים תיאורטיים

כמו שאתה שם לב לאחד ההארדיסק נפל לפני השנה השני שנה ושבוע אחד שנה וחצי שנתיים וכו'...

גם הארדיסק ששרד 5 שנים הוא חלש יותר איטי יותר ושחוק יותר ככל שיהיה בו שימוש יותר מתמיד ככה הוא ישחק יותר ויום אחד פשוט יתקלקל לחלוטין

גם הארדיסקים שנשמרים לא מחוברים למחשב יומם יגיע מהאבק או משאר דברים דומים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים